Financovani serveru

Než se zeptáte, tak si pročtěte FAQ, zda nebyl váš dotaz již zodpovězen
Sulik
Orc Writer
Orc Writer

Financovani serveru

Příspěvek od Sulik »

UO me bavi, klidne bych i neco prispel ale jeste si to necham projit hlavou. Dostatecne ste me nepresvedcily zatim.
Pro GM :Docela me to prekvapilo, vim ze jste se cukali drive kdyz to nekdo navrhl, ze nesmite nebo co, kvuli Originu. ? Jak je to se sponzorama? Kolik stoji Hosting? Zatim me ted nic dalsiho nenapada :)
Pheme
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman

Re: Financovani serveru

Příspěvek od Pheme »

Sulik píše:UO me bavi, klidne bych i neco prispel ale jeste si to necham projit hlavou. Dostatecne ste me nepresvedcily zatim.
Pro GM :Docela me to prekvapilo, vim ze jste se cukali drive kdyz to nekdo navrhl, ze nesmite nebo co, kvuli Originu. ? Jak je to se sponzorama? Kolik stoji Hosting? Zatim me ted nic dalsiho nenapada :)
tak duvod asi maji, jinak by to nepsali...
Leuret
Slime Flourisher
Slime Flourisher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leuret »

Já bych spíš radši zeptal, proč to nejde platit třeba přes sms. Někdo třeba nemůže ještě platit přes účet. Ale kredit mu rodiče nekontrolují, takže by přispěl přes sms. Očekáváte, že by to mohlo do budoucna fungovat takhle?
Kuk :)
Prafotr Morava
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prafotr Morava »

Pheme píše: tak duvod asi maji, jinak by to nepsali...
on se ale ptá na něco jiného. Otázka je totiž to, za čím je otazník....
Jinak to s tim, že dřív se to kvůli Origu nemohlo mě taky zajímá, nebo to neni bráno jako přijmutí finanční částky(možná tam hraje roli ta 100Kč hodnota)
Leuret píše:Já bych spíš radši zeptal, proč to nejde platit třeba přes sms. Někdo třeba nemůže ještě platit přes účet. Ale kredit mu rodiče nekontrolují, takže by přispěl přes sms. Očekáváte, že by to mohlo do budoucna fungovat takhle?
pošleš i bez účtu.
Naposledy upravil(a) Prafotr Morava dne 09 črc 2008 20:02, celkem upraveno 2 x.
[color=green][size=167]Čaj? Pickwick![/size]
[/color]
Wilson
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wilson »

Leuret píše:Já bych spíš radši zeptal, proč to nejde platit třeba přes sms. Někdo třeba nemůže ještě platit přes účet. Ale kredit mu rodiče nekontrolují, takže by přispěl přes sms. Očekáváte, že by to mohlo do budoucna fungovat takhle?
poslat penize na ucet jde, aniz bys mel svuj vlastni ucet :wink:

Edit: napriklad postovni poukazkou, ci primo v bance u ktere ma osoba ktere chces poslat penize ucet ...
Naposledy upravil(a) Wilson dne 09 črc 2008 20:23, celkem upraveno 1 x.
Leuret
Slime Flourisher
Slime Flourisher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leuret »

Aha, mno já to nidky neprováděl, takže to nevím. Díky za objasnění
Kuk :)
Jakub Bohem
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub Bohem »

proc ne pres sms reknu ti to takhle ty posles sms za 75 kc a DP prijde jen neco kolem 30 kc zbytek sezere ten kdo to zarizuje takze pochybuju ze se to vyplati a byl to jen priklad presny castky ktery takhle dostanes nevim ale rozhodne nejsou maly
Hunter
thug
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hunter »

Když už, tak teda už. Taky by mě zajímalo, co se tak najednou(?) změnilo, že po tolika letech najednou finanční příspěvky jakože ano a né ne. Tedy ne co se stalo, ale proč je to najednou vůbec možné (ve smyslu legální).

Jinak je to totiž klasický přístup většiny soukromých serverů. U takhle malých serverů jsem nikdy žádný problém nezaregistroval (ze strany tvůrců hry). Pár velkých (řády tisíců, někdy až desetitisíců hráčů; obvykle ještě multiherních) serverů ale už zavřeno bylo.

Ale jinak tedy ano, až bych napsal i konečně.
Nexios
Triglav
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Triglav »

Rádi bychom se diskuzi na téma ohledně právních věcí spíš vyhnuli, nicméně pokusím se na nějaké otázky odpovědět. Pokud možno obecně. Berte mé odpovědi s rezervou, nemám právnické vzdělání a budu se celou věc snažit přelouskat selským rozumem jako třetí osoba pro osobu čtvrtou :o).

Takže...prvně bych rád podotkl, že server je zdarma a jakémukoliv financování (třeba dobrovolnému) jsme se chtěli vyhnout co nejdéle to půjde. Bohužel, kousek do minulosti se ve spojení s provozem serveru objevily náklady kterých jsme byli dříve ušetřeni a je třeba na chod serveru (té krabice) vynakládat nějaké peníze. Pokud by náhodou něco přebylo, bude to investováno do upgradu serveru (třeba aby se na web vešlo víc obrázků do hotpiců). Takže to je ten největší důvod, proč se s tím vyrokovalo až teď - je to varianta, kterou jsme prostě nechtěli realizovat, dokud to nebylo třeba. Jist by vše šlo udělat dřív, ale nechtěli jsme.
Druhou sadu otázek snad uspokojím odpovědí, že pokud pošlete příspěvěk, nepřispějete tím na chod Dark Paradise (co je to?), ale na chod serveru na kterém běží například toto fórum nebo stránky DP, které si jistě rádi prohlížíte. Toto téma bych tímto rád uzavřel a dál se v tom nepitval.

- Jak je to se sponzorama?
o Nemáme žádného sponzora, který by nám poskytoval přímo finanční prostředky. Obecně toto ani není možné, protože to není právně podchycené.

- Kolik stojí hosting?
o Nevím jestli tuto informaci mohu zveřejnit. Částka se pohybuje okolo 1000 Kč za měsíc (hosting), nicméně přesně vám to neřeknu. Edit: Na provoz serveru existují ještě další náklady, které třeba teď hradní nějaká GMka atd. Ne že by v tom byl bordel, ale jsme odkázáni na podporu hrstky dobrodinců a o spoustu věcí se současný GM tým nemusí příliš starat. Postupem času však na naše bedra starostí v tomto směru přibývá a kde je jim konec ve skutečnosti nevíme a třebaže je to možné zjistit, raději se po tom příliš nepídíme.

- Proč to nejde platit přes SMS?
o Platba přes SMS není asi úplně jednoduchá co se týče zřízení, navíc je doprovázena náklady na provoz a poplatky za takto převedené peníze. Těžko říct jak je to tam řešeno právně.
Námi zvolená forma byla zvolena pro svou jednoduchost z naší strany. Nejedná se o nic víc než o zasílání peněz na účet bez jakéhokoliv hlubšího smyslu. Nechceme tímto způsobem jakkoliv vydělávat, chceme se jen pokusit pokrýt část nákladů na provoz serveru.
The First
Ukončena činnost GM, nekontaktujte mne prosím ohledně žádných záležitostí. PS: Ale pořád na vás občas kouknu.
Byotch
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Byotch »

Skocim si vsadit sportku a koupim celej tenhle spropadenej server i s GMkama :)
[size=75]Byotch - The Cleric
Vulcane - The Craftman
[/size]
Uther
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Uther »

Byotch píše:Skocim si vsadit sportku a koupim celej tenhle spropadenej server i s GMkama :)
a ja za mesic a koupim si i tebe :wink:
Johny Matovic
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny Matovic »

Zo slovenska ako poslem ?hm?
Castian
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Castian »

Johny Matovic píše:Zo slovenska ako poslem ?hm?
sekova poukazka typu "U" davaju to na poste:]
[b]Save a horse, ride a tractor![/b]
Morpheus
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morpheus »

vynikajuco :o) na zlepsenie chodu "webu" rad prispejem :p
Morpheus [[url=http://www.braterstvo.cz/index.php]Braterstvo[/url]]
Castian
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Castian »

Morpheus píše:vynikajuco :o) na zlepsenie chodu "webu" rad prispejem :p
a z coho chces prispievat??? :ppp
[b]Save a horse, ride a tractor![/b]
Morpheus
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morpheus »

Castian píše:
Morpheus píše:vynikajuco :o) na zlepsenie chodu "webu" rad prispejem :p
a z coho chces prispievat??? :ppp
ticho, lebo ta poslem na panonsku zarabat na to :p hlavne sa venuj topicu.
Morpheus [[url=http://www.braterstvo.cz/index.php]Braterstvo[/url]]
Kaj
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kaj »

Rad bych zduraznil, ze se nejedna o zadne placene hrani. Hra na Dark Paradise je a bude vzdy zadarmo a ani neni a nebude mozno si za penize kupovat jakekoliv vyhody ve hre. Pouze bylo zverejneno cislo uctu, z ktereho budoe placen provoz jisteho serveru (hosting, HW) a jistych webovych stranek - tj. "zalezitosti okolo."
"Pravda," řekla poštolka, "je jen střípek ledu."

http://www.panslabyrinth.com/
Pheme
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman

Příspěvek od Pheme »

Tak podle toho jak to napsal i pan hunter, bych rekl, ze si placeni(neplaceni) hry a prispeni na hosting, hw a stranky muzou lidi pak splest a dat dohromady
Marsyas
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marsyas »

Já bych to spíš chápal asi takhle :

Hosting stojí nějakou korunu, vzhledem k tomu, že dělám ve firmě co zprostředkovává server housing, tak něco i vím. A doteď, možná se pletu, možná ne, to bylo umístěno v práci Baltazara, možná se to změnilo a přemístilo jinam a platili to GMs. A teď už by se třeba tohoto břemena rádi zbavili, a normálně nejde udělat financování hry, protože to Origin zakazuje, a bylo by to trestné, tak se to zabalí na financování serveru jakožto HW, fyzického, ne serveru DP, na tom serveru mimo jiné běží web a fórum a to už nepatří pod hru UO jako takovou a Origin nemůže říct ani bobek.

Proto je to financování Webu a Fóra respektive hostingu. Takhle jsem to pochopil já :)
Darkness
Undead Scriber
Undead Scriber

Příspěvek od Darkness »

Marsyas píše:Já bych to spíš chápal asi takhle :

Hosting stojí nějakou korunu, vzhledem k tomu, že dělám ve firmě co zprostředkovává server housing, tak něco i vím. A doteď, možná se pletu, možná ne, to bylo umístěno v práci Baltazara, možná se to změnilo a přemístilo jinam a platili to GMs. A teď už by se třeba tohoto břemena rádi zbavili, a normálně nejde udělat financování hry, protože to Origin zakazuje, a bylo by to trestné, tak se to zabalí na financování serveru jakožto HW, fyzického, ne serveru DP, na tom serveru mimo jiné běží web a fórum a to už nepatří pod hru UO jako takovou a Origin nemůže říct ani bobek.

Proto je to financování Webu a Fóra respektive hostingu. Takhle jsem to pochopil já :)
Dobrovolné placení....
O: Prosim vás, v čem mám podnikat abych vydělal co nejvíc peněz??
Od:No víte dnes uz je to tezke, ale nejtezsi je vydelat první miliardu pak uz to je prde*...
Odpovědět