Darkness píše:Neublizi?? To doufam byla ironie, protoze kamos zrovna na steroidy oslepnul a je neplodnej...Morlith píše:nic co ti neublizi tam nieje :p
Kód: Vybrat vše
nic co ti neublizi tam nieje
teda myslim
Darkness píše:Neublizi?? To doufam byla ironie, protoze kamos zrovna na steroidy oslepnul a je neplodnej...Morlith píše:nic co ti neublizi tam nieje :p
Kód: Vybrat vše
dakujemPiscot píše:Darkness píše:Neublizi?? To doufam byla ironie, protoze kamos zrovna na steroidy oslepnul a je neplodnej...Morlith píše:nic co ti neublizi tam nieje :pPřeloženo: vše co tam je, ti ublížíKód: Vybrat vše
teda myslim
Doping se drive nebo pozdeji stane pro vrcholove sportovce nutnosti, protoze lidske telo je jen stroj, ktery ma sve hranice moznosti a k tem se dnesni sportovci rychle priblyzuji. Pak uz nepujde jit nikam dal bez chemikalii, genetickych uprav atd. atd. Nakonec treba bude doping legalizovan a za 100 let nam tu budou behat po stadionech geneticky vyslechteni kyborgove..... Sport sel za poslednich stoleti obrovskou rychlosti dopredu a za chvili narazi .. staci se podivat na sportovce treba za prvni republiky. Dnes by byli k smichu.Byotch píše: A proto vetsina svetovych sportovnich rekordu je v dnesni dobe neprekonatelna protoze se dopinguje mnohem vic? Jestli to nebude naopak ze doping spis ustupuje, hlavne predevsim diky vymakanosti testu a rozjirujicimu se seznamu zakazanych latek.
Jojo, dirve to bylo "sportem ku zdravi", dnes "sportem k trvale invalidite"Big Bud píše: Protoze ti sportovci vetsinou jeste normalne pracovali.. Tudiz nevenovali tomu sportu veskery cas uz od raneho mladi, jak je tomu u sportovcu ted.
jo no, akurat, kaji, odkail ves ake am ludske telo hranice ? a ze sa k nim blizi ? tj diskutabilne, sice to tak vyzera ale je to naozaj tak? mozno sa to zvladne dalsich 100 rokov vylepsovat bez tych chemikalii, pr. svetovy rekord v stovke viac ako o sekundu, max 2 sekundy nesiel... cize... nejaku tu sekundu doel este stiahnu, nove principy, nove metody... osobne by som bol enrad ak yb to dopadlo ako si napisalPrafotr Morava píše:no ano dřív tomu bylo jinak no. Ve sportu bylo míň napětí max v soupeření dvou gigantů SSSR a USA kteří to před 50 lety brali možná víc vážně než dnes. Dnes to už ale neni ani o překonání rekordu toho druhého ale o překonání možností lidského těla a to si povězme je o hodně těžší
záleží to na druhu sportuKaj píše:Jojo, dirve to bylo "sportem ku zdravi", dnes "sportem k trvale invalidite"Big Bud píše: Protoze ti sportovci vetsinou jeste normalne pracovali.. Tudiz nevenovali tomu sportu veskery cas uz od raneho mladi, jak je tomu u sportovcu ted.
Nijak po tom nepatram, ale zrovna nedavno jsem kdesi zaslechl, ze se na tomhle udajne shoduje "vetsina odborniku". Ostatne to da i zdravy selsky rozum, ze telo ma sve hranice moznosti - proste vic uz z toho propletence svalu, kloubu, kosti pohaneneho krevnim obehem nevymacknes, pokud si ten strojek samozrejme trochu umele nevytunis.Morlith píše: jo no, akurat, kaji, odkail ves ake am ludske telo hranice ? a ze sa k nim blizi ? tj diskutabilne, sice to tak vyzera ale je to naozaj tak? mozno sa to zvladne dalsich 100 rokov vylepsovat bez tych chemikalii, pr. svetovy rekord v stovke viac ako o sekundu, max 2 sekundy nesiel... cize... nejaku tu sekundu doel este stiahnu, nove principy, nove metody... osobne by som bol enrad ak yb to dopadlo ako si napisal
Promin, ale zda se mi to jako paradni blabol :pDarkness píše:Stovku nezabehnes pod 9.2vteriny vydel jsem pokus ktery to dokazuje zatizili lidsky sval tak jako by byl zatizen pri rychlosti aby ubehnul stovku za 9.2 vydrzel asi 3 vteriny a pak prasknul:D Stejny je ze na vysce nepreskocis pres 250cm
samozrejme, lenze kazdy ma tie svaly na inej urovni, tak ako je kazdy z nas iny, jasny dokaz su sportovci ktory tu stovku ebhaju za 9.9-9.8 a ty alebo ja ani po rkokoch treningu by som nedal 10.1 abo tak...Mezulan píše:Promin, ale zda se mi to jako paradni blabol :pDarkness píše:Stovku nezabehnes pod 9.2vteriny vydel jsem pokus ktery to dokazuje zatizili lidsky sval tak jako by byl zatizen pri rychlosti aby ubehnul stovku za 9.2 vydrzel asi 3 vteriny a pak prasknul:D Stejny je ze na vysce nepreskocis pres 250cm
(nic o tom nevim, ale tohle je ... divny )
e: Vyděl nebo viděl jsi to ? :p
Proc myslis??? Ten pokus jsem videl. Je to tak proste stovku clovek nemuze zabehnout 9.2. Svaly takovou zatez proste nevydrzi. Jako nevydrzis 10 minut pod vodou.Mezulan píše:Promin, ale zda se mi to jako paradni blabol :pDarkness píše:Stovku nezabehnes pod 9.2vteriny vydel jsem pokus ktery to dokazuje zatizili lidsky sval tak jako by byl zatizen pri rychlosti aby ubehnul stovku za 9.2 vydrzel asi 3 vteriny a pak prasknul:D Stejny je ze na vysce nepreskocis pres 250cm
(nic o tom nevim, ale tohle je ... divny )
e: Vyděl nebo viděl jsi to ? :p
aha zajimavy ze pred par dny psali na netu jak nekdo udelal novej rekord a vydrzel cca 14 min ci tak nejak bez dechu pod vodou ...Darkness píše:Proc myslis??? Ten pokus jsem videl. Je to tak proste stovku clovek nemuze zabehnout 9.2. Svaly takovou zatez proste nevydrzi. Jako nevydrzis 10 minut pod vodou.
Tusim, ze 17 minut a 4 vteriny, cimz prekonal dosavadni uznany rekord 16 a pul minuty (Guinessova kniha, staticka apnea). Tam jde ale o "obchazeni nastaveni", protoze se to dela az po maximalne 30 minut trvajici kyslikovy hyperventilaci a snizeni tepovy frekvence na minimum. Za normalnich fer okolnosti se dostavame k casum tak pet minut +-.. Takze vicemene mate pravdu vsichni, za normalnich okolnosti 10 minut nevydrzis, ale i ta stovka by se tak rychle mozna dala zabehnout, pokud taky nejak obejdes "standartni nastaveni" (kyslikova hyperventilace je neco asi jako povolenej doping a u obojiho uz se realne zdravi riskuje taky.. i tak jsou ty casy na tyhle urovni spis vyjimecnost jedince a na to testy vetsinou moc nepamatujou).Wilson píše:aha zajimavy ze pred par dny psali na netu jak nekdo udelal novej rekord a vydrzel cca 14 min ci tak nejak bez dechu pod vodou ...Darkness píše:Proc myslis??? Ten pokus jsem videl. Je to tak proste stovku clovek nemuze zabehnout 9.2. Svaly takovou zatez proste nevydrzi. Jako nevydrzis 10 minut pod vodou.
To mas jedno, za "normalnich podminek" (bez hyperventilace apod.), jak sem ted zjistil, je rekord asi 9 minut a 8 sekund a neverim, ze tu minutu navic uz nikdo nikdy neda. Vsechno je to jen o postupnym posouvani hranic a ta minuta muze bejt uz jen otazka kombinace vule, kapacity plic, tepovy frekvence, telesny hmotnosti apod. Mozek si dobre ohlida sebezachovu, takze kdyby tam toho typka treba nekdo pridrzel silou, tak mozna zjisti, ze ma ty hranice taky jeste nekde dal..Wilson píše:aha k, ja sem nebyl zas tolik v obraze, tak proto sem psal to co sem psal, tim padme beru z5Raegann píše:...