Rrevize summonu 2. fáze

Vaše nápady a návrhy
Odpovědět
Triglav
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Triglav »

Pheme píše:Jestli to u crafta ma psat po pouziti svitku svetla stejnou hlasku jako u ostatnich, tak me to probehlo spatne
zadny bagl byl zmenen, zadnej quest book
Jo, protože já trubka jsem to tam zapomněl přidat a bágl ani questbook to nedává. Safra. Opravím hned.
The First
Ukončena činnost GM, nekontaktujte mne prosím ohledně žádných záležitostí. PS: Ale pořád na vás občas kouknu.
Encore
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Encore »

Wizzy píše:
Encore píše: žádná další oprava se provede.
a tos poznal jak ?
Ještě něco?
Thunder is good, thunder is impressive; but it is lightning that does all the work.

[url=http://www.theitcrowd.cz/tricka/]RTFM[/url]
[b][url=http://www.temnyhaj.yw.sk]Komixy ze světa UO, každý týden nový.[/url][/b]
Gil-Galad
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gil-Galad »

Něco se zase měnilo? Že mně dnes nad postavama při pokusu o vykouzlení sumona vyskočí prvně hláška: Summon magic iniciated
(vyskočí jen jednou a pak když počkám tak už normálně sumoním)

Edit: díky Cardo ... to mě nenapadlo řešit až tak zpět tak asi to s tím stále souvisí.
Naposledy upravil(a) Gil-Galad dne 09.05.2007 15:15:55, celkem upraveno 1 x.
Gil-Galad, nekromancer Lorda Elrica
Feanor, léčitel Lorda Elrica, nositel živé vody
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago."
"How deep is the river if you cannot see the bottom?"
Carda
Elder Letter
Elder Letter

Příspěvek od Carda »

Jako nvm jesi to ještě platí ale
novinky píše:....
A na co si tedy dávat pozor?
.....
3) Na hlášku "Summon Magic Iniciated". Pokud se vám zobrazí při pokusu o vykouzlení summona, je třeba kontaktovat GM.
V případě že zaznamenáte nějaký z těchto problémů, kontaktujte prosím GM buď formou page nebo přes fórum. V případě bodu 2) a 3) je nejlépe kontaktovat GM Triglava, buď formou page nebo na ICQ (viz. Kontakty).
http://dl.dropbox.com/u/36197238/Phoenix/Phoenix.Scripts.DP.7z
Triglav
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Triglav »

Toto už neplatí. Hláška se teď zobrazuje standardně, pokud je vám zresetováno nastavení, což se provedlo v noci a víceméně všem se tato hláška jednou zobrazí - a půjde-li vše dobře, zobrazí se i naposledy. Obecně lze říci, že vždy když se bude na revizi něco zásadního kutit, po nahození příslušných skript se všem tato hláška zobrazí a tím se na nový systém najede.

Nyní je třeba dávat pozor jen na jednu hlášku a to na: "Bugly Summontimer opraven."
The First
Ukončena činnost GM, nekontaktujte mne prosím ohledně žádných záležitostí. PS: Ale pořád na vás občas kouknu.
Scorpio
Misspelling Chicken
Misspelling Chicken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpio »

Vcera s klerikem jsem stabilne vyuzival vsech 6 sumonu. Po hodine boju v jeskyni se mi pocet sumu zacal snizovat a cca po 2 hodinach v dungu jsem mohl uz jen jednoho sumona. Jelikoz uz se mi to stalo podruhe tak jsem se trochu rozlobil a akce se ukoncila. po 15 mintach v britu uz sli dva sumoni... I tak ale,je tohle v poradku? Jestli je tam takovej timer,kdyz ty sumy profizuju postupne tak mi pride,ze se to hrat stale neda.
Ps: kdyz jdu maga a jdeme poradny dung tak problemy nejsou. Mozna je to tim,ze se tolik nevyuzivaji vsechny sloty naraz. Ale co mam zkusenosti s mensimi dungy, kde vyuzivam casto plny pocet sumonu tak to jde za chvili do haje....
Triglav
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Triglav »

A o to právě jde. To že bereš jako maximum těch 6 znamená, že když budeš udržovat třeba 3, můžeš se spolehnout na to že je vždy budeš moct vysummit. Jakmile ale jdeš jednou na max, rizkuješ tim, že v případě fizzu už pak na max jít nemůžeš. Je to o schopnosti hospodařit s tím a se silou summonů neplýtvat. Vyhodnotit situaci a riziko spojené s tím že budeš kouzlit maximum summonů a na základě toho pak vysummit množství summonů které je pro danou situaci optimální.
Pokud jedeš celý dung na maximum nebo jedeš na maximum v místech kde to není potřeba, je možné že pak přesně jak jsi psal skončíš s jedním nebo dvěma summony a je to tak správně. Je to záměrem.

Kdesi jsem tu popisoval jak to celé funguje, na základě toho a zkoušení se lze naučit situaci odhadovat a umět využívat optimální množství summonů, nikoliv to maximální.

A ještě jinými slovy - hráč který vždy pojede na maximum summonů to bude mít těžší, pravděpodobně se mu to maximum bude snižovat. Hráč který se svými sloty bude taktizovat a nakládat o něco víc svědomitěji bude odměněn tím, že se na to bude moci spolehnout.
The First
Skuhry
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skuhry »

nj takze stopky,papir a tuzku a deme delat carky...
Pallando
Poskok
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pallando »

takze podpora hracu aby summonovali mene/nesummonovali vubec, to bude kul v dungu az uslysim hlasku "nesummim, setrim summy"
Přeji pěkný den!
Korgan
Misspelling Chicken
Misspelling Chicken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Korgan »

Triglav píše:A ještě jinými slovy - hráč který vždy pojede na maximum summonů to bude mít těžší, pravděpodobně se mu to maximum bude snižovat. Hráč který se svými sloty bude taktizovat a nakládat o něco víc svědomitěji bude odměněn tím, že se na to bude moci spolehnout.
Tak nevim no byl sem si trenit steling v cove a jel sem celou dobu na jednoho az dva death worty a po chvilce treneni mi to napsalo jiz nemuzs .... tak sem ortnul co jsem mel jeste jednoho vykouzlenyho a ejhle jeste nemuzes sumona. Tak nevim jestli je odmena, po cely dobe kouzleni 1-2 sumu, nevykouzleni zadnyho?
Triglav
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Triglav »

A nenechával jsi ty 1-2 summony někde za sebou? Fizzoval jsi? Kolik máš magery?
Samo od sebe se to stát nemohlo.
The First
Prafotr Morava
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prafotr Morava »

ajé no eště že sem si toho wara nesmazal
[color=green][size=167]Čaj? Pickwick![/size]
[/color]
Korgan
Misspelling Chicken
Misspelling Chicken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Korgan »

Triglav píše:A nenechával jsi ty 1-2 summony někde za sebou? Fizzoval jsi? Kolik máš magery?
Samo od sebe se to stát nemohlo.
tahal jsem je zasebou a pokud mel malo nebo mihnul vycastil jsem dalsiho
priste si to budu psat :p
Hunter
thug
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hunter »

Pallando píše:takze podpora hracu aby summonovali mene/nesummonovali vubec, to bude kul v dungu az uslysim hlasku "nesummim, setrim summy"
kdybyste jen cetli, co vam tady lidi pisou

kuprikladu .. mag ma kolik 6(?) sumu max .. to ovsem nema urcite ani z daleka a ostatni ani z blizka znamenat to, ze mag ma porad chodit s sesti summama .. to ma totiz znamenat, ze mag ma mivat ty sumy treba ctyri a ty dva sloty mit v zasobe .. ono to totiz asi nijak lepe osetrit nejde a proto je to takhle
Nexios
Triglav
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Triglav »

Mylná je domněnka, že pokud se objeví hláška *nemůže kouzlit summony*, něco se pokazilo a je chyba na straně systému. To že se stane že už povolání nemůže vykouzlit summony je v pořádku, někdy i v situaci že žádné summony hráč v danou chvíli nemá (i když jen výjmečně).

Podstatné je, zda-li s tím jde nebo nejde hrát. Toto je pořád ještě ve fázi analýzy, nicméně zatím to vypadá, že velmi mnoho hráčů systému poměrně snadno přivyklo. Summoni se v dungeonech používají pořád, ale už se s nimi víc šetří. Naopak mě ohromě potěšilo, že několik skupin si v dungeonech velmi obratně počíná i s trochou summonů. Plechové konečně odbíhají od potvor a nespoléhají jen na to že "půjde do summona" apod. Navzdory tomu všemu se dungeony celkem úspěšně dochází, ty lehčí poměrně často. Těžší jsou o něc prázdnější, ale to byl koneckonců účel.

Ještě to bude chvíli trvat, než se to vše definitivně ustálí. Do té doby, jakékoliv reporty jsou opravdu vítány, i jen pouhá notička ve stylu "Byli jsme Covetous, 10 lidí, neměli jsme problém" nebo "V Deceitu ve dvou (kler+vamp) problém, prostě jsme to neusumili."

Zkuste k tomu při posuzování přistupovat prosím tak, jako by nastavení systému bylo definitivní. Tak nám totiž dáte nejlepší podklady k finálnímu vybalancování, které bude na nás a na nikom jiném. V našem zájmu je, ačkoliv je to nepopulární, ztížit hru, ale zároveň to rozhodně nechceme přepísknout. Stejně tak chceme udržet hru zábavnou a hratelnou, nicméně ne na úkor jejího fungování. Musíme myslet hodně do budoucna a děláme vše pro to, aby stařičké DP drželo krok s vámi - hráči.
The First
Breezeway
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Breezeway »

Triglave .. zajímalo by mne jestli se něco dělalo s těmi timery na další sumy ? Bud se to opravilo k lepšímu nebo jsem se konečně naučila používat sumy v rozumné míře. :oops:
Slovo "Matka", je Boží jméno na rtech a v srdcích našich dětí.

Breezeway [Sanct Lor] - Vánek před bouří (Důchodkyně)
Phawna [Sanct Lor] - Sestra noci (Unavená alchymistka)
Jindriska [Sanct Lor] - Craftswoman (Vzteklá pracantka)
Triglav
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Triglav »

Breezeway píše:Triglave .. zajímalo by mne jestli se něco dělalo s těmi timery na další sumy ? Bud se to opravilo k lepšímu nebo jsem se konečně naučila používat sumy v rozumné míře. :oops:
Nijak se to nezjednodušovalo ani neurychlovalo, takže je to asi na tvé straně.
Pouze se, a zdá se že úspěšně, podařilo opravit bugování, takže už to neblbne a funguje celkem jak má.
The First
Shape Shifter
Misspelling Chicken
Misspelling Chicken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shape Shifter »

1)Mno, tak ted jsem si sel zaharvit s rangem na dracka a co se nestalo? Kouzlim si tak sumony, vykouzlim z 10-ti asi tak 6 poslu je na draka a on je uplive. Co se ale potom nestane, pise mi to, ze nemohu vyvolat dalsiho suma. Jak je to mozne, kdyz tu bylo psano, jakmile sumon zemre, uvolni se slot? To je tedy opravdu zahadne.
2)Kazdopadne k diskuzi se pridam, toto nove nastaveni se mi vazne, ale vazne nelibi. Myslim si, ze by bylo mnohem lepsi treba to, aby kazda sumonici postava mohla vytvorit treba max. 4-5 summu, vic proste ne, az by jeden zemrel tak opet dodat dalsiho, ale nad 5 proste ne. A byl by cely problem vyresen.
Gil-Galad
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gil-Galad »

Shape Shifter píše:...
prosímtě přečti si aspoň téma do kterého píšeš ... nebo aspoň posty GMek a snad ti to bude jasné. Já ti prozradím že je rozdíl mezi tím jesi ti suma něco zabije, an ortne (uvolní slot) nebo jesi suma fizneš (když si je takto profizuješ tak to bude trochu déle trvat než se ti uvolní slot - řádově 10,15 minut)

Navíc rozdíl posledního postu a tvého je dva měsíce to něco málo vypovídá =)
Gil-Galad, nekromancer Lorda Elrica
Feanor, léčitel Lorda Elrica, nositel živé vody
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago."
"How deep is the river if you cannot see the bottom?"
Mephist
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mephist »

Shape Shifter píše:...vykouzlim z 10-ti asi tak 6...
Z toho co pises, sis 4 summy fizznul, takze 4 sloty na summy mas na urcitou dobu zabrany. 2 by ti mely zbyt volny, ale nejspis se ti asi taky nejak zaplnili, diky tomu ze si mel v jednu chvili 10 sumony(4 fizz + 6 vyvolany).
Priste si udrzuj tech summu min, cca 2-3 a doplnuj je. Jinak u ranga po revizi budes muset holt castejc pouzivat klamaky.
Mephist|Phenom|Hammer Maiden|Fanatik|Sin|Ryla|Carokrasna|Amanita|Anicka

True victory is victory over oneself.
Odpovědět