Mne pride trocha vtipne, ked Fairy v jednom topicu vravi, ze hraci robia PVP zle meno a potom tu je takyto event, ktory tomu PVP spravi meno este horsie... Ale diskusie, ci to je robene pre PK alebo nie, su uplne bezpredmetne, kedze 90% hracov, moze lognut aj aj.
Problem je skor ten, ze tu je skupinka ludi, ktora si zjavne musi nieco dokazovat a zabava v ich ociach je hodinu resskillovat modrakov...
Preto to trochu davam za vinu aj tebe Ibis, kedze to bol tvoj event. Ale nemyslim to vobec zle, podla mna by si sa skor mal z takychto veci poucit - neurazam ta a som rad, ze mas chut robit akcie.
Ale ty ako organizator, beries zodpovednost za priebeh celej akcie a jej pripravu. A ked si GM predpokladam, ze vies kto hrava, s kym hrava, kolko ich hrava a ako su na tom so skusenostami. Urcite mas velky dosah na hracov a pride mi celkom absurdne vcerajsie zrusenie kvoli nedostatku modrakov (ked to bolo cca 5v5 v cove pocas tvojej pritomnosti) a dnesny stav cca 10 pk? Vs kolko modrakov? Ti niekto potvrdil, ze pridu alebo odkial si mal info ze dnes ich bude viac?
Teraz par bodov preco si myslim, ze to vyzeralo tak ako to vyzeralo:
- preco tam bol dovoleny LOOT? Tymto trosku dokazes vyrovnat nepomer sil a aj ked je v jednom momente presila, v dalsej bitke uz nemusi byt.
- trocha lepsie to odkomunikovat hracom a aj cele navrhnut - sam si musel vidiet, ze snad vsetci modraci okrem nas 4, tam nabehli cez rune book jak na jatka - a toto je vec, ktora sa dala cakat
- preco do toho nezasiahnut ako GMko a nevyrovnat sily? Nemyslim si ze PVP event by mal mat vsetky faktory DP PVP - loot, rk, hk, blue vs pk, hraju spolu iba ti co sa poznaju, atd... a ty ked ako organizator povies teraz budu 2 teamy, ten a ten, rozhodis to podla toho jak si ty myslis ze to bude fer urcite by boli bitky lepsie
- vacsine bolo po minulych skusenostiach jasne jak to dopadne a preto sa nechceli ani zucastnit
- dat odmenu obidvom stranam? Preco sakra nie?
- lepsie odkomunikovat info o last man standing? Ci to bolo iba pre vitazov? Kde,co,ako? Nikto nevedel co sa deje celu dobu, ani pred zaciatkom...
Toto nebol PVP event, toto bol PVM event. Fakt sa mi na to smutne pozeralo. Uvedom si, ze ty si GM, ty mas mat kontakt s hracmi, ty mas vediet kto hrava, mas ocakavat jak to bude prebiehat a tvojim cielom by malo byt aby sa zabavili obidve strany. Ja som celkom snilek, no v tomto jak si to cele zorganizoval nedokazem ani ja vidiet, jak by dokazali modraci vyhrat.
A snad mi tu teraz nebudes argumentovat, ze sa modraci mali lepsie dohodnut a zorganizovat - to je tvoja starost. A snad si aspon uvedomis, ze to robis zle a jedine co tymto ziskavas je, ze znechucujes hru tym "par" noobikom, ktori tu hravaju.
Proste uplne mi nad tym hlava stoji, jak si sa na toto mohol pozerat a jak si mohol nieco taketo spravit

Ja si pamatam, ked sa asi pred 5 rokmi rozbehli frakcie a nejake GM organizovalo PVP event. Cely boj mal viacero casti - PKcka sa branili a postupne ustupovali a modraci ich tlacili.. Zakazany loot, ludia hrali pre srandu a cely event prebiehalo PVP. Tuna sa hralo pvp kolko? 2 minuty?.
A tymto by som ti chcel napisat posledny a najhlavnejsi dovod preco to nevyslo a preco si dostal taky zly feedback od vsetkych modrakov:
Ked organizujes event, nema byt hlavna motivacia odmena, ale zabava pocas eventu. Tuna to bolo presne naopak a preto to dopadlo, tak jak to dopadlo.
A ak mozem poprosit moderatorov, moderujte tu diskusiu, ludia tu zverejnuju svoje osobne offtopic problemy s egom, ktore nikoho nezaujimaju.
Ale jak vravim, pisem ti to s dobrym umyslom a vobec Teba/Vas(GMs) nechcem urazat. Je super, ze to vsetci robite zadarmo, dufam ze z lasky k tej hre a ze drzite DP pri zivote. Len si myslim, ze niekedy je to treba povedat aj priamo na rovinu. A problem tejto DP komunity nie je zdaleka len v hracoch...