erunno píše: 24.10.2018 22:10:54
Zažil jsem už několik guild her.. pamatuji si ale jen některé..
1) Systém který vyrobil myslím PRUDOM - v dungu byly hromádky polen.. Několikrát jsem byl svědkem kempení než se poleno resplo..
2) Systém který nevím kdo vyrobil pomocí bran na konci dungů který dávali body.. jen škoda že se dali probíhat

pořád dokola..
3) A system tenhle kterého se neúčastním za svou guildu... ale "chodím" jako kamarád s přáteli..
Za mě byl asi nejlepší systém ten s branami jen by to chtělo domyslet aby se to nemohlo běhat pořád dokola.. druhý by pak byl tento systém i když "vyřadit" malé guildy je trošku nešťastné a do budoucna je "myšlenka- kašlu na malé guildy celkem nešťastná" ale tak co..
Alois píše:malé guildy nemají šanci vyhrát
Asi jste nehráli v době posledních guild her ?
2,5) Ohně
viewtopic.php?f=8&t=5643
věnoval jsem vymýšlení systému snad měsíc a to proto abych odstranil mezery v návrhu s bránama (ten tuším vymyslel wizy)
Seznam vylepšení sepíšu co sem udělal i ve střevech protože noví GM při tom nebyli a na foru něco napsané není:
+ vytvořeno funkční blokování (čím lehčí dungeon tím delší doba bloku, není možné aby se brána v ratech odblokovala dříve jak za 4 hodiny), pro balanc bodů velkých a malých dungů
+ šlo zapálit ohen a jít do rewardy (projití branou znamenalo přijít o rewardu)
+ při zapálení ohně malá odměna navíc (item(podle obtížnosti dungu) + fame deed) = motivace pro hráče hrát více v době guild her a pro ty kdo skutetečně sbírají body
+ body za ohně = 78 ohnů = 936 bodů pro rozdělení -> prakticky do skončení her může libovolná guilda vyhrát nehledě na stav bodů(vítěz neměl ani 300 bodů z dungů a to se nastavení obtížnosti zisku bodů -nesprávně - neměnilo). protože místa s ohni jsou většinou low dungy / questy tak většina z toho je v dosahu i malé guildy (i podle toho jak dopadly body na konci je vidět že určitě šlo nahnat ztrátu z dungů). Velká guilda má výhodu že ohně v top dungách jim jen tak někdo nepřebarví- ale protože jich není tolik, tak malé guildy za to bity nejsou.
+ díky bodům za ohně, motivace dungovat i na začátek (více bodů za dungy na začátku her, časem se přínos snižuje at guildy mají motivaci hrát po celou dobu her a ne jen na konci kde navíc dostanou body za ohně)
+ další motivace na začátek byla cena pro guildu která jako první kontroluje X/Y/Z ohnů (to ale fairy neměla zveřejnovat průběžně, ale až po vybrání těch odměn jak sem psal v topicu)
+ trochu mínus je že díky bodům za ohně nesmí být předem známý konec her, ale k tomu jsem nastavil automatický systém (stačí aby gm jednou za týden přišlo k control kameni a poklikalo na něj, nemusí nic jiného dělat), tím se sníží počet ohnů které musí guilda kontrolovat aby hry skončily,
+ žolík pro méně aktivní guildy (zisk bodů i ze zablokovaného ohně pokud dungujete málo (timer 8 hodin)- třeba jeden dung denně at alespon z toho jednoho máte body) + kvůli tomu ochrana proti složeným výpravám více guild
+ logování
Ohně jsem vymyslel i kvůli tématickému podtextu (vlastně znázůrnují oblasti působnosti guild - tady tenhle dung je náš). A měl jsem v plánu toho využít a tenhle koncept rozšířit dále mimo guild hry:
Po skončení her by ohně v dungách zůstaly v barvě jednotlivých guild(haha tady je to naše), a pokud byste prošli rewardou v dungu kde má vaše guilda "teritorium" tak byste dostali odměnu navíc (podle dungu třeba gp-rc-ac nebo random z nějakého seznamu možných odměn záleží co by se domluvilo). Takže hraním guild her byste měli nejenom odměny za učast v průběhu her a za umístění, ale i na celý rok po jejím skončení (nehledě na konečné umístění ve hrách). A pokud by tohle a skutečnost že opravdu může vyhrát i malá guilda hráče nemotivovalo k tomu guild hry hrát, tak už asi nic.
Ano byly jen pro členy guild, ale ultima je hlavně o hraní skupiny lidí (dyt většina lidí tu hraje jen proto že tu má nějaké známé s kterými hraje) a být v guildě by mělo mít nějaké výhody.