Qvido píše:Já zase myslím Razieli, že by jsi toho už měl nechat. Připadá mi, že ty už to hltáš až moc. Tohle není normální. Napsal jsi tu svoje story a teď se prosím tě přes to přenes a táhni odkud jsi přišel. Já věřím, že bez nás obou bude na DP určitě lépe.
To mluv za sebe, já jsem stejně byl vždy jen hráč a neměl na nic vliv pokud jste mi to neschválili. Tohle jak píšete s Fairy mi přijde jako by vás ve skutečnosti žralo hlavně to, že jsem byl aktivní jako svého času Ocroc. On taky zavedl a nascriptoval do hry tolik změn jako několik GM dokupy. Já nestál o to angažovat se ve všem, vy jste mě do toho neustále tlačili.
Třeba i věci které měly jít absolutně mimo mě. Příklad:
MG s WR se domluvili že oživí PvP a budou běhat proti sobě frakce. Když jim Ocroc na page ani icq nereagoval (mimochodem na webu je stále info že se o frakci má žádat gm ocroc) tak jsem jim ji po týdnu založil já. Ocrocovi jsem to napsal a že jestli se mu na tom něco nelíbí, at řekne. Ten mi okamžitě odpověděl že nemám co zakládat frakce. Zeptal jsem se ho jestli jim mám teda gs vzít a řekl že ne. Jak to dopadlo ví asi většina serveru. Jak požádali o frakci WR tak ji nedostali, a tak MG stejně neměli proti komu běhat.
Mohl jim odpovědět hned jak se zeptali, že jim frakci nezaloží. Z jeho okamžité reakce se dá soudit že na ICQ byl ... Mohl mi říct at jim ten GS zase vezmu, pokud se založením nesouhlasil. Když souhlasil, proč ji nedal i WR ? Když máte jen jednu stranu, tak to asi moc smysl zakládat nemá, že ? Nechápu, proč se to ke mě vůbec dostalo.
Co se výsledku týče, je to jak citoval kdysi Balt: "Kdo nic nedělá, nic nezkazí". Ano mohl jsem založit ruce, vykašlat se na to, respektovat Ocroca v tom že neodpovídal na jejich žádost a říct hráčům "sorry hoši prostě musíte čekat na odpověď Ocroca" a byl bych za hodného, poslušného člena GM týmu. Kdybych tímhle řešil všechno, nejspíš bych ted byl GM s právy. Bohužel nemám v povaze stát a dívat se, jak hráči bezmocně čekají na reakci GM který je navíc očividně umyslně ignoroval. O to víc když je to něco co můžu ovlivnit (a toho si řekněme rovnou, že bez práv toho moc nebylo). Taky: koho by napadlo, že by mu vadilo když na DP budou po dlouhé době opět aktivní o/ch ? To jako nechtěl aby se hrálo o/ch PvP když byl jeho správce (v té době správce ničeho)?
Do GM týmu jsem šel kvůli aktivitě GM ale i proto aby hráči přestali s tím že GM s nima nemluví, jsou předpojatí apod. Zrovna v tu dobu kdy jsem začal s counselorem si totiž ocroc s acarem smazali učty na foru... to jsem jim při nástupu řekl že s tím nesouhlasím. Když jsem to pak viděl z první ruky, rozhodně jsem nechtěl tenhle pocit ignorace v hráčích sám vyvolávat.
Farwik píše:
Tak to dejte proboha už tomu Razielovi ať je tady zase online 400 lidí a nonstop doplněný poklady
Kouzelný děda nejsem ale ty automatické doplnování doplnováků mělo být podle mě už dávno, zbytečně se ten problém "nejsou poklady" dokola opakoval.
Psal jsem to i Acarovi, nestojím o to hrát si na boha. Jde mi o to aby server, kde jsem hrál většinu života, neskončil kvůli neaktivitě a postoji několika jednotlivců. Být DP placený server, nikdo z GM by si takový přístup ke hře a hráčům nedovolil, placený ale není a proto motivace dělat GM musí vycházet z toho, že je to baví a že to dělat chtějí.
funserver, afk
Pro zábavu se snad hraje každá hra. I když asi myslíš nastavení bez výzev, to by každého bavilo tak den ... jako anarchy day.
Kontroly AFK jsou i na konkurenčních ultima serverech, takže bych to neviděl jako kdovíjaké špatné odmítání progresu serveru. Spíš než vyrábění něčeho afk bych řekl že důvod je, že nikdo nechce server plný robotů.