Málo lidí a co s tím?
Re: Málo lidí a co s tím?
Ano. Bude lip
Jak řiká Tuxo... "ZABIJU TI CELOU RODINU", ale Strigwyr ví, že som iba lenivy
<Hunter> jj, ryko je takova ticha voda .. vypada jako zmrd, chova se jako zmrd, ale v jadru je to vazne hodnej kluk
<Hunter> jj, ryko je takova ticha voda .. vypada jako zmrd, chova se jako zmrd, ale v jadru je to vazne hodnej kluk
- Lucky
- Lord Ancestral Grafoman
- Kontaktovat uživatele:
Naprosto nesouhlasim a castecne ani nerozumim. Nevim sice co znamena trakovat skriptem, ale za mou guildu muzu rict, ze pokud nahodou noveho hrace potkame a pojedeme, dostane od nas veci do zacatku. Určitě se tu nikdo nikomu nevysmívá, ani nic podobného.Uganda píše:Jde vidět, že tu zůstalo spousta převážně PvPerů....
Newbie hráč to smaže protože trávil měsíc mamonění přiblbýho Ironu na nějaký brnko a zbraň a během 5 min co vyleze z GZ ho skriptem vytrekuje (pro mě hovado v dnešní době) PK a totálně ho vylooti a ještě se mu vysměje....
Tahle hra stratila svoje kouzlo, když tu zůstali tyto PK hovada...
Tebe si pomatuju, vzdycky si hral tuzku. Mozna proto me tenhle brekot vubec neprekvapuje. Jo a pvp se vseobecne dari ve vsech hrach, neb je mene casove narocne nez pvm. Ovsem jaky je dnes pomer pk:modrym v zastoupeni lognutych hracu ... samotneho by me to zajimalo v case. [tipuju 10:70 ve spicce max a to se jeste pojizdi Empovo napraskanej pride].
Pojíždělo se, prasilo se, HKčkovalo se, RKčkovalo se, kempilo se a já nevím co ještě stejně před 10 lety jako teď. A to možná ještě víc, protože starýho dobrýho fulla už ti dnes nikdo nedá, jako tehdy za časů BHW . Takže tenhle brekot je úplně mimo realitu.
Zde ale nikdo nebrečí, já jen konstatuji situaci proč je na serveru tak málo lidí...
Lucky...Mě si určitě vidět nemohl.....Uganda není ani jedna moje postava
To je teď jedno...jen sem konstatoval proč a jak a zač...
Lucky...Mě si určitě vidět nemohl.....Uganda není ani jedna moje postava
To je teď jedno...jen sem konstatoval proč a jak a zač...
1. Upravit uvodni stranku Webovek(=vytvorit novou)
1.1. na teto strance Video(sestrih the best of DP)
1.2. Chci hrat! tlacitko s odkazem na jednoduchy navod + soubory
1.3. Paypall ucet/smsky na donate - financovat se z toho da napriklad placena reklama
Webovky by to chtelo upravit do nejake modernejsi podoby CELE, to neni jednoduchej ukol. Nicmene zacit byt jen s uvodni strankou, coz by urcite nekdo i mene sikovny dokazal, je dobry zacatek a pro nas ucel bych rekl i dostacujici.
___________________________________________________________________________________________________________________
2. Youtube kanal
2.1. Managovany GMky + Vybranymi hraci(aby mel kdo pridavat videa), pprp spojka(NEMUSI BYT GM, jen kompetentni osoba) mezi hraci kteri by radi prezentovali video a editorem channelu
2.2. Serial videii Instalace+zakladni konfigurace hry
2.3. Serial videii Zakladni princip hrani a ovladani hry
2.4. Serial videii Pokrocila konfigurace(Phoenix, skripty)
2.5. Serial videii Questy(nb questy)
2.6. Serial videii Hura do dungu!(nb dungy, low, medium)
___________________________________________________________________________________________________________________
3. Vitej ve hre, novacku
3.1. Dung narocnosti deceitu pro novacky, bez omezeni skillu. V guardzone, bez moznosti PK. S osekanym lootem!
- novacci se v nem nauci, zvyknou si na silnejsi monstra a pak budou chtit za tu snahu dostat vic, a proto pujdou do sveta, kde uz hrozi PK
4. Propagacni kampan
3.1. FB, Youtube channel
3.2. Ukecat nejakeho byt jen mene znameho streamera kterej ma Views! at si to zkusi
3.3. Sdileni - tady se muzou zapojit i hraci, nasdilet to uvodni video, i kdyz to 99% vasich friendu nebude zajimat. Jednou to prezijou.
3.4. Placena reklama - osobne uz jsem nabizel prispevek na chod serveru. Bylo mi receno ze by to GMka akorat prochlastali, protoze defacto server nam jede z dobre vule zadarmo, takze neni do ceho ty penize dat, krom odmeneni "tvurcu" pivkem.
Musite pochopit, ze dneska je era Casual hrani. A ano, i kdyz se to zda divne, tak casual hrani HardCore her. Tohle casual hrani zacina u tech nejjednodussich veci - Instalace, mit vsechno jak na podnose. Tohle hracum muzeme dat prave pomoci tech videii. Clovek se na to podiva a proste bude vedet jak hrat.
Kamarada z prace sem ukecal at si tu ultimu zkusi, nad grafikou ani neremcal, ale vite co byl jeho problem? Nevedel jak otevrit blby dvere. Nevedel jak se healnout bo ho nenapadlo
1. otevrit paperdoll
2. otevrit bagl
3. 2x kliknout na bandy (jak ma sakra vedet, ze ty bily vlky sou vlastne obvazy??)
4. 1x kliknout na sebe
Mozna si myslite, ze kolega ma LMD(kdo nevi, mrknite na mudrou sovu). Ale ne, neni tomu tak. Proste to je jen debilni ovladani.
Mozna by nebylo od veci, jeste trosku prekopat ten zacatek. Novacek by mel bejt nahej a projit nejakym jednoduchym tutorialem ve smyslu:
1. Umrit v nem
2. Dohealovat se
3. zabit monstrum(1hp monstrum, 0dmg, ktere v sobe bude mit brneni, loot pytlik, lektvar)
4. vylootit ho a donit hrace se oblict sam
Jen chci rict, dokud se tady tohle vyse uvedene neudela, tak tu budeme porad dokolecka diskutovat to stejne.
1.1. na teto strance Video(sestrih the best of DP)
1.2. Chci hrat! tlacitko s odkazem na jednoduchy navod + soubory
1.3. Paypall ucet/smsky na donate - financovat se z toho da napriklad placena reklama
Webovky by to chtelo upravit do nejake modernejsi podoby CELE, to neni jednoduchej ukol. Nicmene zacit byt jen s uvodni strankou, coz by urcite nekdo i mene sikovny dokazal, je dobry zacatek a pro nas ucel bych rekl i dostacujici.
2. Youtube kanal
2.1. Managovany GMky + Vybranymi hraci(aby mel kdo pridavat videa), pprp spojka(NEMUSI BYT GM, jen kompetentni osoba) mezi hraci kteri by radi prezentovali video a editorem channelu
2.2. Serial videii Instalace+zakladni konfigurace hry
2.3. Serial videii Zakladni princip hrani a ovladani hry
2.4. Serial videii Pokrocila konfigurace(Phoenix, skripty)
2.5. Serial videii Questy(nb questy)
2.6. Serial videii Hura do dungu!(nb dungy, low, medium)
3. Vitej ve hre, novacku
3.1. Dung narocnosti deceitu pro novacky, bez omezeni skillu. V guardzone, bez moznosti PK. S osekanym lootem!
- novacci se v nem nauci, zvyknou si na silnejsi monstra a pak budou chtit za tu snahu dostat vic, a proto pujdou do sveta, kde uz hrozi PK
4. Propagacni kampan
3.1. FB, Youtube channel
3.2. Ukecat nejakeho byt jen mene znameho streamera kterej ma Views! at si to zkusi
3.3. Sdileni - tady se muzou zapojit i hraci, nasdilet to uvodni video, i kdyz to 99% vasich friendu nebude zajimat. Jednou to prezijou.
3.4. Placena reklama - osobne uz jsem nabizel prispevek na chod serveru. Bylo mi receno ze by to GMka akorat prochlastali, protoze defacto server nam jede z dobre vule zadarmo, takze neni do ceho ty penize dat, krom odmeneni "tvurcu" pivkem.
Musite pochopit, ze dneska je era Casual hrani. A ano, i kdyz se to zda divne, tak casual hrani HardCore her. Tohle casual hrani zacina u tech nejjednodussich veci - Instalace, mit vsechno jak na podnose. Tohle hracum muzeme dat prave pomoci tech videii. Clovek se na to podiva a proste bude vedet jak hrat.
Kamarada z prace sem ukecal at si tu ultimu zkusi, nad grafikou ani neremcal, ale vite co byl jeho problem? Nevedel jak otevrit blby dvere. Nevedel jak se healnout bo ho nenapadlo
1. otevrit paperdoll
2. otevrit bagl
3. 2x kliknout na bandy (jak ma sakra vedet, ze ty bily vlky sou vlastne obvazy??)
4. 1x kliknout na sebe
Mozna si myslite, ze kolega ma LMD(kdo nevi, mrknite na mudrou sovu). Ale ne, neni tomu tak. Proste to je jen debilni ovladani.
Mozna by nebylo od veci, jeste trosku prekopat ten zacatek. Novacek by mel bejt nahej a projit nejakym jednoduchym tutorialem ve smyslu:
1. Umrit v nem
2. Dohealovat se
3. zabit monstrum(1hp monstrum, 0dmg, ktere v sobe bude mit brneni, loot pytlik, lektvar)
4. vylootit ho a donit hrace se oblict sam
Jen chci rict, dokud se tady tohle vyse uvedene neudela, tak tu budeme porad dokolecka diskutovat to stejne.
Neberte život tak vážně, stejně z něj nevyváznete živí.
UO - Dark Paradise - YoutubeChannel
https://www.youtube.com/channel/UCDX--rk_wDwG-gYSUyOE_FA
Me osobne webovky prijdou ok a je tam dost infa, jen uvodni stranku s online statusem a s nulovyk infem predelat dle navrbu viz vyse, ale na to uz tu topic od gm je,dobrovolnosti se meze nekladou:-)
- Johny Matovic
- Lord Ancestral Grafoman
- Kontaktovat uživatele:
Tiez mam webovky rad. Su prehladne aj ked mierne chaoticke v urcitych veciach. Uz som to niekde navrhoval.Xan píše:Me osobne webovky prijdou ok a je tam dost infa, jen uvodni stranku s online statusem a s nulovyk infem predelat dle navrbu viz vyse, ale na to uz tu topic od gm je,dobrovolnosti se meze nekladou:-)
Vytvorit separe stranku na styl Wikia a tam proste dat vsetky potrebne informacie.
Sklb - okrasny clovek
Please, for fuck sake, no revolution.
Please, for fuck sake, no revolution.
No nechci byt nejaky pesimista, ale rekneme kdo by se mel starat o yutube kanal ?
Kdo by udelal nejakou tu stranku? z gm teamu neni nikdo grafik, takze kdo by udelal grafiku atd ?
Nevsiml sem si ze by nekdo reagoval na tu soutez, ale docela se tesim, jestli nekdo neco posle.
Kdo by udelal nejakou tu stranku? z gm teamu neni nikdo grafik, takze kdo by udelal grafiku atd ?
Nevsiml sem si ze by nekdo reagoval na tu soutez, ale docela se tesim, jestli nekdo neco posle.
Qvido, ten umí všechno a jeden víkend tomu snad obětujeAcarus píše:No nechci byt nejaky pesimista, ale rekneme kdo by se mel starat o yutube kanal ?
PS: Libí se mi nápad kdy na úvodní stránce bude nějaky tutorial s odkazem jak hrát + video se základními informacemi (ovládaní Phoenixe). Taktéž se mi libí udělat nějaky zakladní profil kde by byly makra F1-F12 na GH,TMR,GS,TR,Bandy,Svetlo, Sipka self, šipka attack, last attack. Popřípadě udělat profily i na základní povolaní, ale nevím jestli by to nebyla spíše ztráta času..
STOP SUPPORTU!
tos nam fakt pomohl. diky. skvele!Waringull píše:Qvido, ten umí všechno a jeden víkend tomu snad obětujeAcarus píše:No nechci byt nejaky pesimista, ale rekneme kdo by se mel starat o yutube kanal ?
Ma nekdo z vas schopnost, cas a chut pro to neco udelat?
Zaklad kazdeho pvpera je delat obrazky, z vas by byli vyborni tvurci obrazkoveho tutorialu
Koncici a vracejici se "youtube rozluckove video" by mohli udelat videotutorialy
Je vas zde celkem dost a spousta ma sikovne prstiky nekteri z vas dokonce i schopnosti a kdyz by se vam chtelo...
Zaklad kazdeho pvpera je delat obrazky, z vas by byli vyborni tvurci obrazkoveho tutorialu
Koncici a vracejici se "youtube rozluckove video" by mohli udelat videotutorialy
Je vas zde celkem dost a spousta ma sikovne prstiky nekteri z vas dokonce i schopnosti a kdyz by se vam chtelo...
Já o tom už přemejšlím, jen mě napadaj samé blbosti.Acarus píše:Nevsiml sem si ze by nekdo reagoval na tu soutez, ale docela se tesim, jestli nekdo neco posle.
- pokud jse o video tutorial, asi je lepsi neco jiz udelaneho vyuzit a odkazat na to. Napriklad https://www.youtube.com/watch?v=VuY87d3YYfM
- Phoenixe si asi kazdy osaha postupne sam. Uz tak pro nove hrace se naucit zakladni ovladani a klicova slova je pomerne hodne prace, casu a zabavy.
- Phoenixe si asi kazdy osaha postupne sam. Uz tak pro nove hrace se naucit zakladni ovladani a klicova slova je pomerne hodne prace, casu a zabavy.
- Mephist
- Pencil Master
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě nemá smysl snažit se přitáhnout nové hráče, kteří UO nikdy nehráli. Bude vás to stás strašně moc práce, energie a času a těch nových lidí přitáhnete stejně jen minimum a z toho jich ještě většina do roka zase odejde.
Mnohem efektivnější by bylo pokusit se znovu přitáhnout hráče, kteří již hrát přestali. Za ty roky musíte mít databázi tisíců registračních e-mailů. Na ty by chtělo rozeslat e-mail, kde by bylo shrnutí hlavních změn, jaké na DP v posledních letech nastaly (žádné lagy, specky, nové dungeony atd..), proložit to pár obrázkama a hlavně informovat staré hráče, že je zde možnost obnovit jejich postavu vč. všech skillů! Zároveň jim k tomu přidat odkaz na kompletní balík UO + fena, nebo yoko, tak aby si ho jen stáhli rozbalili a mohli hrát. A věřím, že spoutu lidí zase ta nostalgie a vzpomínky chytne, lognou to a třeba u toho i zůstanou. A budou to lidé, kteří už principy téhle hry znají a mnohem snáze se tu naučí fungovat.
PS1: Možná by to nemuselo být jen v mailu, ale mohla by se na webu udělat i sekce "Info pro bývalé hráče", kde by byly ty samé informace také.
PS2: Při obnovení postavy by mohla postava dostat do začátku alespoň nějaké základní věci, aby nebyla úplně nahá a mohl se s ní dotyčný člověk proběhnout po světě.
Mnohem efektivnější by bylo pokusit se znovu přitáhnout hráče, kteří již hrát přestali. Za ty roky musíte mít databázi tisíců registračních e-mailů. Na ty by chtělo rozeslat e-mail, kde by bylo shrnutí hlavních změn, jaké na DP v posledních letech nastaly (žádné lagy, specky, nové dungeony atd..), proložit to pár obrázkama a hlavně informovat staré hráče, že je zde možnost obnovit jejich postavu vč. všech skillů! Zároveň jim k tomu přidat odkaz na kompletní balík UO + fena, nebo yoko, tak aby si ho jen stáhli rozbalili a mohli hrát. A věřím, že spoutu lidí zase ta nostalgie a vzpomínky chytne, lognou to a třeba u toho i zůstanou. A budou to lidé, kteří už principy téhle hry znají a mnohem snáze se tu naučí fungovat.
PS1: Možná by to nemuselo být jen v mailu, ale mohla by se na webu udělat i sekce "Info pro bývalé hráče", kde by byly ty samé informace také.
PS2: Při obnovení postavy by mohla postava dostat do začátku alespoň nějaké základní věci, aby nebyla úplně nahá a mohl se s ní dotyčný člověk proběhnout po světě.
Mephist|Phenom|Hammer Maiden|Fanatik|Sin|Ryla|Carokrasna|Amanita|Anicka
True victory is victory over oneself.
True victory is victory over oneself.
Nevím do jaké míry by se GMkam chtělo "žebrat" přes mail. Ale rozhodně by to oslovilo asi největší počet lidí. Dovedu si představit, že nekdo kdo to 5-10 let nehrál uvidí email a řekne si "panebože to ještě existuje? to musim zkusit!".... ale po tak dlouhé době je ten člověk prakticky jak nováček.
Tudíž je potřeba mu to udělat i tak co nejjednodušší.
PS: Ta uvodní stránka je fakt největší problém. Teď jsem nemohl najít ani info jak si vytvořit account.... něco už jsem panum poslal na maila, tak snad se na to brzy podívají.
Tudíž je potřeba mu to udělat i tak co nejjednodušší.
PS: Ta uvodní stránka je fakt největší problém. Teď jsem nemohl najít ani info jak si vytvořit account.... něco už jsem panum poslal na maila, tak snad se na to brzy podívají.
105 ludi online v nedelu o 9tej vecer neni zrovna katastrofa:p akoze neviem co sa to deje jaky reborn alebo hromadna nostalgia pochytila dochodcov ale je to zaaaaaaaaazrak
No sak joo Videl jsem i 120.Kontol píše:105 ludi online v nedelu o 9tej vecer neni zrovna katastrofa:p akoze neviem co sa to deje jaky reborn alebo hromadna nostalgia pochytila dochodcov ale je to zaaaaaaaaazrak
No vetsina z nas si asi zkusila vsechny ostatni onlinovky a zjistila, ze UO je 100x komplexnejsi a zabavnejsi. Kdyby to nekdo predelal do webgl a slo to hrat v browseru. No na me se nedivejte, uo je moc stary uz na takovej projekt, ale mozna bysme mohli udelat rovnou novou hru Dark Paradise s pravidly a questy a tak... no to uz moc fantaziruju. Nostalgie je fakt silna, je to uzasnej pocit se vratit po 10 letech, pustit makro a snit o postave, kterou budete trenovat porad. Proste neni nad UO, original je vzdycky jenom jeden a ostatni jsou kopie. Myslel jsem, ze WoWko nahradi UO uplne, Vanilla wow se zdala byt to pravy, ale pak udelali datadisky a uplne to rozmsili.
Proste je tu porad problem, co vidim, ze GM aktivne resi a to je problem s instalaci. Spravne by uvodni stranka webu mela mit 2 velky tlacitka:
1. Registrovat
2. Stahnout klienta (proste se vsim, stahnu, spustim reg soubor a hraju)
Nic vic novy hrac nepotrebuje, k webu se bude vracet sice casto, ale spis jenom aby se podival na veci, co ve hre nejsou uvedeny (maximalni skilly napr., apod.)
Já jsem asi tyden zpět zkoušel ten balík od raziela co je na DP webu UO+fena ... akroát mi to psalo něco s fonts.mul a nešlo spustit. Nakopiroval sem tam svuj a užž to fičelo.