Málo lidí a co s tím?
Málo lidí a co s tím?
Zdravím GM i ostatní hráče,
Rád bych rozproudil diskuzi o tom, jak sem dostat a hlavně udržet více lidí . Pro nové hráče je tato hra prostě mrtvá. Co udělat pro to, aby se vrátili staří hráči? Určitě se najdou lidi, jejichž známý přestali z nějakého důvodu hrát (ty bych hlavně prosil o reakci). Další jako mě, by sem přitáhla nostalgie.
Příklad..
Jeden můj kamarád, který se soustředil pouze na obchod a kraftění přestal hrát, protože prostě nikde nenašel bezpečný důl kde by si kopal apod. (dříve si aspoň mohl zaplatit guardy), věřím že by se vrátil kdyby se něco podobného zase zavedlo.. UO přeci není jen o dungovaní a boji. Proč nevyjít vstříc lidem, které baví něco jiného než boj. Jiné kamarády zase frustroval nedostatek pokladů. Byl by opravdu takový problém nastavit, aby se poklady resetovali při zabití nějakého hlídače (třeba v půlce dungu)? Ať to ty lidi prostě hrajou a ať si mají mamon, když tomu věnují čas.
Prioritou každé onlinovky by mělo být udržení co největšího počtu hráčů.. tvl však tady před pár lety bylo x guild a 150 lidí. Mě tady prostě chybí mechanizmy, které by tady udrželi hráče, kteří nejsou schopni chodit top dungy nebo neumí PVP.
Prosím o nějaké plodné podněty.
Rád bych rozproudil diskuzi o tom, jak sem dostat a hlavně udržet více lidí . Pro nové hráče je tato hra prostě mrtvá. Co udělat pro to, aby se vrátili staří hráči? Určitě se najdou lidi, jejichž známý přestali z nějakého důvodu hrát (ty bych hlavně prosil o reakci). Další jako mě, by sem přitáhla nostalgie.
Příklad..
Jeden můj kamarád, který se soustředil pouze na obchod a kraftění přestal hrát, protože prostě nikde nenašel bezpečný důl kde by si kopal apod. (dříve si aspoň mohl zaplatit guardy), věřím že by se vrátil kdyby se něco podobného zase zavedlo.. UO přeci není jen o dungovaní a boji. Proč nevyjít vstříc lidem, které baví něco jiného než boj. Jiné kamarády zase frustroval nedostatek pokladů. Byl by opravdu takový problém nastavit, aby se poklady resetovali při zabití nějakého hlídače (třeba v půlce dungu)? Ať to ty lidi prostě hrajou a ať si mají mamon, když tomu věnují čas.
Prioritou každé onlinovky by mělo být udržení co největšího počtu hráčů.. tvl však tady před pár lety bylo x guild a 150 lidí. Mě tady prostě chybí mechanizmy, které by tady udrželi hráče, kteří nejsou schopni chodit top dungy nebo neumí PVP.
Prosím o nějaké plodné podněty.
Re: Málo lidí a co s tím?
Hoj ahoj,
navrat je opravdu tezky. Necekam, ze by nekdo v dnesni dobe zacinal z jakehokoliv jineho duvodu nez nostalgickeho. Neuplnost stranek, tajne veci a jeste tajnejsi questy. Pro me bylo nejtezsi vse znova nastavit, to trva tak asi ROK! Je skoro nemozne nastavit vsechno znova, kdyz uz nevite co nastavovat, tak nahodim aspon rychlej seznam:
Verdata - svitky, kouzla, zdi, stromy, atd., pouzij google
Phoenix - stazeny se vsemi skripty (napr. smoce net) + forum phoenix skripty tady na foru, nebat se zeptat, lidi reaguji. Pokud mate summoony, nezapomenout upravit skripty na prejmenovani s VASIM NAZVEM PROFILU
Desktop - elven, dwarf a podobne desktopy (na zlepseni vzhledu zakladniho ui)
Ve hre - klavesy nutnost: last target, use last object, use last object with last taget, "kill" - ciste tohle posle nejblizsiho summona, pokud vam nezbyly ani bindy, tak to vam zabere pekne dlouho... co jeste, open door, targetnext, tohle vsechno se nakonec hodi, kouzla hodit do phoenixu (napr. cast "Reflection" self)
Na druhou stranu bych chtel vyzdvihnout aktivitu GM, skoro kazdy tyden tu mame mass quest (s ucasti okolo 100 lidi), co mesic turnaj, souteze. Nejvetsi prinos pro komunitu bych rekl, ze udelal facebook.
navrat je opravdu tezky. Necekam, ze by nekdo v dnesni dobe zacinal z jakehokoliv jineho duvodu nez nostalgickeho. Neuplnost stranek, tajne veci a jeste tajnejsi questy. Pro me bylo nejtezsi vse znova nastavit, to trva tak asi ROK! Je skoro nemozne nastavit vsechno znova, kdyz uz nevite co nastavovat, tak nahodim aspon rychlej seznam:
Verdata - svitky, kouzla, zdi, stromy, atd., pouzij google
Phoenix - stazeny se vsemi skripty (napr. smoce net) + forum phoenix skripty tady na foru, nebat se zeptat, lidi reaguji. Pokud mate summoony, nezapomenout upravit skripty na prejmenovani s VASIM NAZVEM PROFILU
Desktop - elven, dwarf a podobne desktopy (na zlepseni vzhledu zakladniho ui)
Ve hre - klavesy nutnost: last target, use last object, use last object with last taget, "kill" - ciste tohle posle nejblizsiho summona, pokud vam nezbyly ani bindy, tak to vam zabere pekne dlouho... co jeste, open door, targetnext, tohle vsechno se nakonec hodi, kouzla hodit do phoenixu (napr. cast "Reflection" self)
Na druhou stranu bych chtel vyzdvihnout aktivitu GM, skoro kazdy tyden tu mame mass quest (s ucasti okolo 100 lidi), co mesic turnaj, souteze. Nejvetsi prinos pro komunitu bych rekl, ze udelal facebook.
- Johny Matovic
- Lord Ancestral Grafoman
- Kontaktovat uživatele:
Ze by bolo zas tak malo ludi mi neprijde.
Dokonca aj guilda sa nam plni novymi ludmi, co je nieco s cim som sa napr. nestretol ani v roku 2010. Moze to byt zase sposobene tym, ze uz nie je tolko aktivnych guild, to je druha vec. Rovnako su tu UPLNE novi hraci, co je tiez vec v minulosti nevidana. Zvacsa taky, co zdupkali z inych, dnes uz takmer mrtvych shardov.
Myslim, ze GM team podnikol v tomto smere mnozstvo prospesnych krokov, ci uz zjednodusenim zaciatkou, alebo moznostou navratu starych postav, ci predajom greater skillbookov.
Suhlasim s nazorom OP, ze treba viac doplnovat poklady, clovek je zhyckany a kvoli tomu lockacu a mustangovi do dungu proste nepojde, o to viac ked viac zarobi harvenim na povrchu.
Hned sa hra lepsie, ked je na konci plna truhla, aj ked su to len drobnosti.
Tiez suhlasim s nazorom Krysy a myslim si, ze facebook by sa mal vyuzivat este viac. Treba s nim pracovat, ja som tiez zacal opat hrat prave kvoli tomu, ze mi to skakalo na domovskej stranke .
Mozno obnovit v neakej forme Prudom treasure chestky a v rozumnej forme to teasovat na socialnej sieti. Nech ludia behaju po svete a hladaju.
Je tiez fajn, ze na strankach je moznost stiahnut UO aj phoenixa, co tak to posunut este trosku dalej a nahrat tam k tym makram aj neake unifikovane hotkeye a napisat tam k tomu strucnu dokumentaciu?
Mozno by tiez stalo za zvazenie pouvazovat nad tym ci neotvorit server aj pre ine narodnosti ako CZ/SK.
Ultima sa stale hra a DP ma unikatny system, ktory ma co ponuknut.
Len teda s prekladom a pridavanim anglickych moznosti npc by bola kopa roboty.
Dokonca aj guilda sa nam plni novymi ludmi, co je nieco s cim som sa napr. nestretol ani v roku 2010. Moze to byt zase sposobene tym, ze uz nie je tolko aktivnych guild, to je druha vec. Rovnako su tu UPLNE novi hraci, co je tiez vec v minulosti nevidana. Zvacsa taky, co zdupkali z inych, dnes uz takmer mrtvych shardov.
Myslim, ze GM team podnikol v tomto smere mnozstvo prospesnych krokov, ci uz zjednodusenim zaciatkou, alebo moznostou navratu starych postav, ci predajom greater skillbookov.
Suhlasim s nazorom OP, ze treba viac doplnovat poklady, clovek je zhyckany a kvoli tomu lockacu a mustangovi do dungu proste nepojde, o to viac ked viac zarobi harvenim na povrchu.
Hned sa hra lepsie, ked je na konci plna truhla, aj ked su to len drobnosti.
Tiez suhlasim s nazorom Krysy a myslim si, ze facebook by sa mal vyuzivat este viac. Treba s nim pracovat, ja som tiez zacal opat hrat prave kvoli tomu, ze mi to skakalo na domovskej stranke .
Mozno obnovit v neakej forme Prudom treasure chestky a v rozumnej forme to teasovat na socialnej sieti. Nech ludia behaju po svete a hladaju.
Je tiez fajn, ze na strankach je moznost stiahnut UO aj phoenixa, co tak to posunut este trosku dalej a nahrat tam k tym makram aj neake unifikovane hotkeye a napisat tam k tomu strucnu dokumentaciu?
Mozno by tiez stalo za zvazenie pouvazovat nad tym ci neotvorit server aj pre ine narodnosti ako CZ/SK.
Ultima sa stale hra a DP ma unikatny system, ktory ma co ponuknut.
Len teda s prekladom a pridavanim anglickych moznosti npc by bola kopa roboty.
Sklb - okrasny clovek
Please, for fuck sake, no revolution.
Please, for fuck sake, no revolution.
na ten cizojazycnej system by se muselo poresit, zda by byla moznost to vubec udelat, nejako ingame si prepnout volbu jestli videt vse v cz nebo aj.
Jako mít všechen text k dispozici, klidně bych překládal, ale někdo by to zas musel větu po větě kopírovat am, kde to má být:)
Jako mít všechen text k dispozici, klidně bych překládal, ale někdo by to zas musel větu po větě kopírovat am, kde to má být:)
Dolů je po světě nespočet a rozhodně je všechny neobíhají zlé pk.
Nemyslím si, že v době WoT, Diabla a dalších masovkách by přišlo na DP tolik lidí z cizích krajů, aby se vyplatilo tomu pověnovat. A pro nováčky se teď udělalo fakt dost. Udělat si novou postavu qvesty a hraním, kde se vše potřebné dozvíš je teď rychlejší než stát někde v rohu a pustit makro na sparing.
A co se týče těch "tajných pokladů" po světě, tak je jich dost, dokonce proběhla informace na FB a forku o prázdninách a světe div se, do dnešního dne se všechny nevybraly. Dost možná je to i tím, že očekáváte, že vás k tomu budeme víc nabádat a vodit až k pokladu. Jinak do toho ani nepočítám vyloženě hlídané minipoklady po světě, které se taky sem tam doplňují.
Nicméně si rádi vyslechneme nějaké nové návrhy a nad některými zauvažujeme. Ale omílat dokola, že nejsou poklady nikdo číst nechce.
Nemyslím si, že v době WoT, Diabla a dalších masovkách by přišlo na DP tolik lidí z cizích krajů, aby se vyplatilo tomu pověnovat. A pro nováčky se teď udělalo fakt dost. Udělat si novou postavu qvesty a hraním, kde se vše potřebné dozvíš je teď rychlejší než stát někde v rohu a pustit makro na sparing.
A co se týče těch "tajných pokladů" po světě, tak je jich dost, dokonce proběhla informace na FB a forku o prázdninách a světe div se, do dnešního dne se všechny nevybraly. Dost možná je to i tím, že očekáváte, že vás k tomu budeme víc nabádat a vodit až k pokladu. Jinak do toho ani nepočítám vyloženě hlídané minipoklady po světě, které se taky sem tam doplňují.
Nicméně si rádi vyslechneme nějaké nové návrhy a nad některými zauvažujeme. Ale omílat dokola, že nejsou poklady nikdo číst nechce.
Vážím si práce a přístupu GM teamu vůči hráčům a serveru, který v současnosti zaujímají. Líbí se mi, že jsou dnes více otevření názorům a potřebám hráčů. Co se týče ale názoru na poklady, ten zůstal někde v roce 2008. Myslím si že nejsem rozhodně sám co chodí do dungu vyloženě kvůli plné truhle na konci. Samotné pvm a průběh dungu mám rád a baví mě, ale když v určitých dungeonech už v půlce jde vidět na truhlu, která je prázdná tak mě už v tom dungu nic neudrží a okamžitě kopu. Neříkám že to je špatně, že jde v pár dungach vidět na poklad, ale ta 0 vždy totálně demotivuje. Do takového drow city se podívám cca 2x týdne na poklad a neviděl jsem ho tam 2 nebo 3 mesice. Nevím jestli to byla prostě jen smůla a vždy to někdo vybral nebo se to prostě nedoplňuje, což je velká škoda. Co jiného můžu lidí lákat do dungu než vidina plně truhly na konci? Neříkám aby se poklady doplňovaly každý den, ale myslím že současný system kdy se jednou za tyden/14 dní doplní plosne poklady, které se za dva dny vyberou a pak se zas může čekat na doplnění, je špatný. Průběžné doplňování pokladů v rámci možností každého z GM by bylo určitě lepší. Také tu byla řeč o artefaktech, kterých je naskriptrna celá řada. V pokladech (alespoň v mém případě) se ale objevují jen výjimečně a nebo v top dungach, kde se normálni hráči často nepodivaji. Když už jsou tyhle věci nakstriptene, proč je nedávat do pokladů v dungu nebo ve světě častěji? At s tím lidi blbnout a baví se, od toho to přece je .
Tohle byla ode mě jen taková vsuvka o pokladech. Názoru na vylepšení však může padnout několik a v různých oblastech.
Tohle byla ode mě jen taková vsuvka o pokladech. Názoru na vylepšení však může padnout několik a v různých oblastech.
Hlavne by som zrusil tie poklady ala +15-20 spotrebak. Je jedno v akom dungu. Kludne tam dajte 1 item, ale nejaky, co cloveka potesi. Nehovorim teraz o ada stite alebo berserkrke v low dungoch. Skor mam namysli trebars +9 zbran, ancestralku, star dust, mystik v pytliku a podobne veci, ktore clovek vyuzije a nema toho dve prdele v banke v pytlikoch po 255. A s tym nazorom, ze sa doplnia poklady naraz, a za dva dni sa vyberu, plne suhlasim. Takto to funguje uz dlhsie, a je to podla mna zly system.
McDucks always pay their debts.
Got my daughter swaggin like her muthafuckin daddy though.
Got my daughter swaggin like her muthafuckin daddy though.
Přesně tak. Já myslím že i low dungeony mají své kouzlo a člověk si je občas rád zajde i po letech stále dokola. Ale poklad v takovém dungu +20 ringy cob a kámen jednou za 14 dní? To je fakt nuda a nic co by člověka motivovalo do toho dungu jít. Takovéhle věci bych nechal čistě na dropu z monster ale do pokladů by se měly dávat itemy, které z mobu nepadají, musí se vyrobit, nakopat nebo nasekat nebo cokoliv. A to ani zdaleka nemusí mít hodnotu topek, jak psal Scorp.
Jak již řečeno...
Obávám se, že jiné než čistě nostalgické důvody proto vrátit se tady asi nebudou. Dneska všichni paří WoTka, HoTSka a nevím co ještě všecko. Plno lidí na DP na to zkrátka zanevřelo a už je zpět nic neláká, prostě našli kouzlo v něčem jiném...
GMka si myslím, že dělají dost, co se mi líbí z posledních úprav je možnost zaplatit nájem na kupu měsíců dopředu (což už mi sice moc nepomůže, protože starý nájem mi propad vč. Decíku) ale určitě dobrý tah
Osobně bych rád na webu dočetl víc informací třeba o poisioningu, něco podobného jako o tamingu, které monstra mám cca hledat abych na nich mohl trénovat. U toho tamingu je to zase o tom, že respawny jsou čistě informací kterou daní lidi mají, nikdo to nesdílí ani v náznacích...
Obávám se, že jiné než čistě nostalgické důvody proto vrátit se tady asi nebudou. Dneska všichni paří WoTka, HoTSka a nevím co ještě všecko. Plno lidí na DP na to zkrátka zanevřelo a už je zpět nic neláká, prostě našli kouzlo v něčem jiném...
GMka si myslím, že dělají dost, co se mi líbí z posledních úprav je možnost zaplatit nájem na kupu měsíců dopředu (což už mi sice moc nepomůže, protože starý nájem mi propad vč. Decíku) ale určitě dobrý tah
Osobně bych rád na webu dočetl víc informací třeba o poisioningu, něco podobného jako o tamingu, které monstra mám cca hledat abych na nich mohl trénovat. U toho tamingu je to zase o tom, že respawny jsou čistě informací kterou daní lidi mají, nikdo to nesdílí ani v náznacích...
Legolend [Etoiles]
and many others...
Ha, promluvil jsem,odcházím, za čas příjdu a kuknu na odpověď :P
and many others...
Ha, promluvil jsem,odcházím, za čas příjdu a kuknu na odpověď :P
Naprosto souhlasím aby se do pokladu místo kamenu +20 Brnek at ring chain či +15 +20 robek dal jeden nebo dva lepší itemy.. Druidka, Masterka, Holineska, udělá to vetší radost než 5 takových prdů
„Člověk, který nikdy nedělá chyby, je člověk, který nikdy nedělá nic“
Theodore Roosevelt
Theodore Roosevelt
Taky by nebylo špatný mazat lidi kvůli relogu pk/blue nebo jim davat 1k logu, když už tak třeba jen 50-100 logu, že nepočkal těch 10 min, a už vubec nedavat jail za to, kdyz mám společnou IP s někým a hrajem zároven minimalně 10 lidí vím, že kvůli tomu skončilo
Theodore Roosevelt
Theodore Roosevelt
Před čtvrt rokem bylo téma na to samé...
A častější poklady víc lidí nepřitáhne, jen by lidi místo všech dungů procházeli jen ty co se jim líbí ... stejně na všechny nemá nikdo čas.
A častější poklady víc lidí nepřitáhne, jen by lidi místo všech dungů procházeli jen ty co se jim líbí ... stejně na všechny nemá nikdo čas.
Zacit ted sam od sebe hrat uo na dp, to je jak dobrovolne se prestehovat do chanova a osvojit si roda za sveho. Nova krev neni a nebude. Hotovo konec
Jak řiká Tuxo... "ZABIJU TI CELOU RODINU", ale Strigwyr ví, že som iba lenivy
<Hunter> jj, ryko je takova ticha voda .. vypada jako zmrd, chova se jako zmrd, ale v jadru je to vazne hodnej kluk
<Hunter> jj, ryko je takova ticha voda .. vypada jako zmrd, chova se jako zmrd, ale v jadru je to vazne hodnej kluk
- Rod Sacketts II
- Paper Elemental
- Kontaktovat uživatele:
Psal jsem to zrovna na FB ( včera )
že buď si můžu vybrat graficky dokonalou hru se systémem kterej funguje a víš jak je nastavenej.... Ale má málo možností za čas víš kde co je a nehledáš nic krom jedný dvou akcí furt dokolečka po roce hraní.
Nebo přijdeš na zastaralou hru z grafikou starou 20 let na DP s dejme tomu pěti různýma možnostma hraní co by tě bavili... nevýhoda jsou bugy, když už grafika na první pohled neodradí, tak zhejčkaný lidi kteří jsou odkojený na MMO tipu WoW a jiným moderním hrám, tak dokáže věčnej WS s opravama statů odradit.
že buď si můžu vybrat graficky dokonalou hru se systémem kterej funguje a víš jak je nastavenej.... Ale má málo možností za čas víš kde co je a nehledáš nic krom jedný dvou akcí furt dokolečka po roce hraní.
Nebo přijdeš na zastaralou hru z grafikou starou 20 let na DP s dejme tomu pěti různýma možnostma hraní co by tě bavili... nevýhoda jsou bugy, když už grafika na první pohled neodradí, tak zhejčkaný lidi kteří jsou odkojený na MMO tipu WoW a jiným moderním hrám, tak dokáže věčnej WS s opravama statů odradit.
- Zola
- Undead Scriber
- Kontaktovat uživatele:
Nebud pesimista , podle mě taková reklama by udělala hodně.A facebook je to asi nejlepší místo.Poklady nové lidi fakt nenalákají.
SóKár : Každý má svojí hlavu a vizi toho jak by to mělo správně. Si mladé GMko třeba se ze svých nezdarů poučíš.
ale neodradí ty stavající nejde o to získat jen nové lidi ale udržet ty staré, díky bohu že děláš někde pokladní tebe by snad nezaměstnal ani rodZola píše:Nebud pesimista , podle mě taková reklama by udělala hodně.A facebook je to asi nejlepší místo.Poklady nové lidi fakt nenalákají.
Theodore Roosevelt
Theodore Roosevelt
Jasne že častější a kreativnější poklady neprilakaji nové hráče, kteří o tom nemají ani paru. Může to však držet při životě stávající hráče, bez kterých by tu zase nebyli ani ti noví. Bylo tu už za léta hodně kritiky že strany hráčů ohledně pokladů a GM v současnosti dělají ruzne změny, o kterých v minulosti nechtěli ani slyšet, ale pochopili že je to vývoj a je to potřeba. Každoročně založený topic o pokladech o něčem vypovídá . Nevidím proto důvod na to po letech nepřistoupit.
Aspoň modraci přestanou brečet, že v dungu není mamon a je lepší pojíždět za PK. A PK přestanou brečet že se dungy nechodí a není co pojíždět
Aspoň modraci přestanou brečet, že v dungu není mamon a je lepší pojíždět za PK. A PK přestanou brečet že se dungy nechodí a není co pojíždět
- Zola
- Undead Scriber
- Kontaktovat uživatele:
Joo zrovna mám pauzu jelikož dělám na poště a máme tu stávku..to víš.Letos vám pokazíme vánoce!Penelope píše:ale neodradí ty stavající nejde o to získat jen nové lidi ale udržet ty staré, díky bohu že děláš někde pokladní tebe by snad nezaměstnal ani rodZola píše:Nebud pesimista , podle mě taková reklama by udělala hodně.A facebook je to asi nejlepší místo.Poklady nové lidi fakt nenalákají.
Ale jo poklady sou jedna z věci která drží staré hráče , o tom žádná.Ale problém se všem zavděčit.Mě těší to překvápko co tam bude , to asi každého a než stihnu napsat ´rychle k pokladu´ už tam čumí pulka lidí Problém je jak už tu někdo psal že když se doplnuje plošně tak je to za pár dní vybrané všecko no.Ale i bez pokladu občas něco spadne a dung body so hodí.
SóKár : Každý má svojí hlavu a vizi toho jak by to mělo správně. Si mladé GMko třeba se ze svých nezdarů poučíš.
Já všecko objednávám přes PPL takže fak jůZola píše: Joo zrovna mám pauzu jelikož dělám na poště a máme tu stávku..to víš.Letos vám pokazíme vánoce!
Ale jo poklady sou jedna z věci která drží staré hráče , o tom žádná.Ale problém se všem zavděčit.Mě těší to překvápko co tam bude , to asi každého a než stihnu napsat ´rychle k pokladu´ už tam čumí pulka lidí Problém je jak už tu někdo psal že když se doplnuje plošně tak je to za pár dní vybrané všecko no.Ale i bez pokladu občas něco spadne a dung body so hodí.
Nevím poklady jsou každej tejden a stejně se v tom týdnu většinou všechny nevyberou. Lidi na to prostě nemaj čas.
Topic o pokladech je tu každej rok, ale zakládaj ho pořád stejní lidi.
- Zola
- Undead Scriber
- Kontaktovat uživatele:
Mě se poklady líbí , jsem rád že se objeví občas charm box a mystiky jsou v pytlíkách.Ale sleduju že někdo nadává třeba na odměnu/čas v dungu.