Nájemní domky jsou dost levné. Si dej do mobilu upomínku na každý dva měsíce aby si na to nezapomněl. Popřípadě sem někde viděl i hlídač nájmů do pc.Nago píše:OK, už jsem to našel, to ale nic nemění na tom (že na to stejně nemám ), že jsou ty domy prázdné a už se nejspíš nikdy nezaplní.
Propadle najmy
Re: Propadle najmy
-
- Undead Scriber
- Kontaktovat uživatele:
Takze mi platis baraky jo? :pFisik III píše:Nájemní domky jsou dost levné. Si dej do mobilu upomínku na každý dva měsíce aby si na to nezapomněl. Popřípadě sem někde viděl i hlídač nájmů do pc.Nago píše:OK, už jsem to našel, to ale nic nemění na tom (že na to stejně nemám ), že jsou ty domy prázdné a už se nejspíš nikdy nezaplní.
Lepší lama kamarát ako skiller debil ;)
[Hated] je totiž něco jako sociální stigma.
-Posledním stupněm závisti je nenávist-
Filjins: Ty jo driv sem vypinal UO protoze proti me bylo moc lidi, tedka vypinam UO protoze neni ani hrac...
[Hated] je totiž něco jako sociální stigma.
-Posledním stupněm závisti je nenávist-
Filjins: Ty jo driv sem vypinal UO protoze proti me bylo moc lidi, tedka vypinam UO protoze neni ani hrac...
- Ulter-Bes
- Elder Letter
- Kontaktovat uživatele:
Nago píše:Nazdar,
trochu pootevřu tohle téma. Co zauvažovat nad zlevněním nájmů, případně "zesoškováním" s zlevněním nájemním baráků. Když se mrknu do přehledu nájmů na stránkách DP, jsou z půlky prázdné, je tu prostě víc bydlení, než aktivních hráčů. Taky jsem jako Dela přišel o věci kvůli propadlému nájmu (a popravdě ani nevím co všechno tam bylo, takže ani nemám morál pro to do deceitu chodit), ale teď pomalu něco málo sbírám a docela mi chybí místo, kde ty věci bezpečně sdílet mezi postavami (nechci do žádné gildy, nikoho tu už neznám). Pokud by se soškové baráky, nebo i ty nájemní, zlevnily, resp. zlevnily a umožnily převést do osobního vlastnictví, nemělo by to při stávajících počtech hrajících podle mě žádný dopad nikam...
Jsem rád, že téma Nago znovu otevírá, přijde mi také jako dobrá věc ke zlepšení.Aahz píše:Vykoupit nájem do vlastnictví jde, cena je někde v novinkách. Pokud chceš levnější variantu musíš si hlídat aby ti nájem nepropadl.
DP je plné sochových domů, taky proto jsou ty nájemní prázdné, není to tak uplně jen v tom, že hraje méně hráčů.
Souhlasím s tím, že:
- za stávajících cen vykoupení je pro většinu hráčů výkup nereálný
- placení aktuálních vysokých nájmů je při občasném hraní, nebo delších pauzách kritické - v podstatě otázka času (to, co se stalo Delovi se nám stalo při nějaké delší pauze taky - platili jsme nájem roky, peníze a itemy ubývaly, prodávalo se čím dál hůř - aktivních hráčů, co jsou ochotní odkoupit dříve snadno prodatelné věci je málo a pak prostě jednou upomínka nezafungovala - a než jsme si toho všimli, tak jsme ani nečekali, že na dně nějakého dungu cokoli zůstalo - taky mě to dost mrzelo - součástí byly různé trofeje - třeba soška vampíka za vítězství soutěže v běhu apod., staré quest itemy, atd. - prostě věci, které už nikdy nikdo nikde neobnoví a byly to takové ty "poklady", které jsou zásadní hodnotou uo, která je pro většinu hráčů dál zejména o nostalgii...)
PS Delarocku - nové ukraftění bedniček, nové uspořádání nově nabytých itemů atd. je samo o sobě nostalgická zábava na hodiny - doporučuji
Proč jsem pro to udělat alespoň některou z následujících možností:
- zavést dlouhodobé placení nájmů
- slevit nájmy alespoň na původní hodnoty (šel bych klidně na polovinu dnešních cen nájmů)
- slevit výkup domů
- umožnit výměnu sochových domů za trvalé nabytí domu ve městě
Argument 1: Nikdy se mi nelíbilo na každé druhé obrazovce narazit na domky (a uznávám, že na dp jich není extrémně moc); dříve jsem myslel, že jsou sochové domy nutnost, aby bylo kde bydlet - dnes toto postrádá smysl
Argument 2: opuštěná města na mě jako hráče nepůsobí dobře - akorát podtrhávají, jak málo hráčů je
Argument 3: trend úbytku hráčů se asi nezmění a místo v nájemních domech je ohromné - proč zbývajícím + pár novým hráčům nedat komfort lepšího bydlení? (dříve jsem bydlel ve středních a větších domech za 20-40k - dnes stojí 50/80k a jsou prázdné - jsem v malém soškovém domě, který není ani hezký, ani prostorný - je to škoda)
Argument 4: nemusí to být černobílé - klidně umožněte odkup jen některých domů, klidně odkup vydražte - možností je plno (dražba nějakých pěkných domů by mimochodem jasně vypovídala o tom, jak by ceny výkupů mohly být reálně nastavitelné tak, aby o ně hráči stáli)
Argument 5: možnost platit nájem dlouho dopředu nemusí být trvalé opatření, stejně jako případná sleva nájmů jako taková - kdyby se lidi začali vracet/bylo bydlení opět málo, vždy lze zase přitvrdit
Argument 6: málo bydlení z důvodu vysoké dostupnosti (všichni bydleli a domy "navíc" nebyly) vedlo lidi k tomu, aby se sestěhovávali, hledali guildy, atd. - úplně to nečekám, ale raději bych řešil problém - jak u někoho bydlet protože nic volného není, než - jak u někoho bydlet protože sám ten nájem prostě neutáhnu
Rozumím tomu, že zasáhnout do nějak vybalancovaného systému není jednoduché, ale prostor pro zlepšení tu vidím jednoznačný.
http://ultra-bjes.blogspot.com - blog z uo
Návrh špatný není, jen si myslím, že nic nedonutí lidi, kteří již mají nějaký soškový barák (pokud je větší než ten nejmenší), vyměnit to za bydlení ve městě. Za 1) samotné stěhování i kdyby GM pronajímali nějakej bezednej batoh je pakárna 2) myslím si, že lidem vyhovuje ta samota
ale kdoví, třeba se to chytne
ale kdoví, třeba se to chytne
A kdo jinej.Erik Nighelt píše:Takze mi platis baraky jo? :pFisik III píše:Nájemní domky jsou dost levné. Si dej do mobilu upomínku na každý dva měsíce aby si na to nezapomněl. Popřípadě sem někde viděl i hlídač nájmů do pc.Nago píše:OK, už jsem to našel, to ale nic nemění na tom (že na to stejně nemám ), že jsou ty domy prázdné a už se nejspíš nikdy nezaplní.
Tuhle možnost bych rozhodně využil.Ulter-Bes píše: Proč jsem pro to udělat alespoň některou z následujících možností:
- umožnit výměnu sochových domů za trvalé nabytí domu ve městě
- Ulter-Bes
- Elder Letter
- Kontaktovat uživatele:
Snad jen přidám ještě drobný argument, že mi přijde, že v původních domech ve městech mnohem lépe funguje vyskládávání lootu a jiných itemů na zem - v sochových domech loot různě mizí/není vidět, nebo jsou naopak truhly vidět i z vnější strany domu - to také snižuje dojem ze sochových domů vůči nájemním. (ale možná se pohybuji jen ve špatných sochových domech)
Dlouhodobé placení nájmů - takový nápad padl, ale nakonec jsme usoudili že ne. Nikdo by pak socháče a domky nekupoval, když by šlo zaplatit nájem na X let dopředu a mít tak trvalé bydlení bez omezení za pakatel. Příklad platím 50k/měsíc za středně velký nájem, za 3M gp mám zaplacený nájem na 5 let což je +- polovina ceny nejmenšího domku ze soch ...
slevit nájmy - zdá se ti že těch 4-5 miliard gp, které hráči mají, je málo na placení nájmů ? Spíše bych šel druhou cestou a nájmy, které jsou pod cenou, bych zarovnal podle ostatních...
slevit výkup domů - výkup domu je jen kosmetická věc pro hráče kteří neví co s gp / sochama případně jako další možný cíl ve hře pro guildy vykoupit si své velké nájmy. Nedělali jsme to proto, aby si to mohl dovolit každý, proto taková cena.
výměna socháčů za dům ve městě - vždyt nemají stejnou cenu ... a i když by se nějak vymyslel převod, myslím že lidi co X let mají někde nájem tak by to stejně neměnili když tam jsou zvyklí ... a zavádět něco pro 2-3 lidi ... taky kdo by chtěl bydlet jak za starých časů jak člověk logne a celej den poslouchá míchajícího souseda ...
Bydlení v nájmu je velice levná záležitost (gp na to vyděláš za jeden low dung, nevím odkud bereš tvrzení že je to drahé). Pokud hráč aktivně hraje, nemá problém si to pohlídat aby mu nájem nepropadl. Řešíš tady jen lidi kteří při neaktivitě platit zapomenou protože to lognou jednou za 3 měsíce. Pokud plánuju přestat hrát na neurčito stačí si alespon cenné věci přesunout do banky. Lidi jsou líní, to je vše ...
slevit nájmy - zdá se ti že těch 4-5 miliard gp, které hráči mají, je málo na placení nájmů ? Spíše bych šel druhou cestou a nájmy, které jsou pod cenou, bych zarovnal podle ostatních...
slevit výkup domů - výkup domu je jen kosmetická věc pro hráče kteří neví co s gp / sochama případně jako další možný cíl ve hře pro guildy vykoupit si své velké nájmy. Nedělali jsme to proto, aby si to mohl dovolit každý, proto taková cena.
výměna socháčů za dům ve městě - vždyt nemají stejnou cenu ... a i když by se nějak vymyslel převod, myslím že lidi co X let mají někde nájem tak by to stejně neměnili když tam jsou zvyklí ... a zavádět něco pro 2-3 lidi ... taky kdo by chtěl bydlet jak za starých časů jak člověk logne a celej den poslouchá míchajícího souseda ...
Bydlení v nájmu je velice levná záležitost (gp na to vyděláš za jeden low dung, nevím odkud bereš tvrzení že je to drahé). Pokud hráč aktivně hraje, nemá problém si to pohlídat aby mu nájem nepropadl. Řešíš tady jen lidi kteří při neaktivitě platit zapomenou protože to lognou jednou za 3 měsíce. Pokud plánuju přestat hrát na neurčito stačí si alespon cenné věci přesunout do banky. Lidi jsou líní, to je vše ...
"Já po vás nechci abyste věděli, že 5*4 je 20... mi stačí... když budete vědět... že to je 'Asi' 21."
--Nejmenovaný profesor matematiky
--Nejmenovaný profesor matematiky
Asi blbe ctu, ale nic z toho, co pises asi nepovede k tomu, ze mesta nebudou vypadat mrtve, ze?
Mimo tema, kdyz uz jses zminil o tom velkym mamonu mezi hraci takovym tonem jako by ti to vadilo. Naka akce na jeho odliv?
Mimo tema, kdyz uz jses zminil o tom velkym mamonu mezi hraci takovym tonem jako by ti to vadilo. Naka akce na jeho odliv?
Tohle bych jako argumenty bral v době, kdy tady hrávalo 150+ denně, teď se sice počty krapet zvedají, ale i kdyby měl každý, kdo je zrovna teď připojený, dostat vlastní dům, pořád by to byla "kapka v moři"...Aahz píše:Dlouhodobé..., slevit nájmy, výkup...
- Ulter-Bes
- Elder Letter
- Kontaktovat uživatele:
možná by se tam dalo udělat zvyšování ceny při placení dopředu? třeba *1,05? tím pádem by předplacení bylo možné prodloužit, ale za rok by se na 50k nájmu vybralo o 200k více. Hráče by to motivovalo hrát aktivně, pokud ale má gp, tak ať si zaplatí dopředu a "pojistí" se proti lennosti. Zároveň by to odlilo další gp zejména od neaktivních, ale bohatých hráčů.Aahz píše:Dlouhodobé placení nájmů - takový nápad padl, ale nakonec jsme usoudili že ne. Nikdo by pak socháče a domky nekupoval, když by šlo zaplatit nájem na X let dopředu a mít tak trvalé bydlení bez omezení za pakatel. Příklad platím 50k/měsíc za středně velký nájem, za 3M gp mám zaplacený nájem na 5 let což je +- polovina ceny nejmenšího domku ze soch ...
Nejsem si jistý, jestli nájmy jsou tím správným nástrojem pro odliv gp.Aahz píše: slevit nájmy - zdá se ti že těch 4-5 miliard gp, které hráči mají, je málo na placení nájmů ? Spíše bych šel druhou cestou a nájmy, které jsou pod cenou, bych zarovnal podle ostatních...
Nájmů je 313, ale obsazených je jen 153.
Celkový měsíční nájem by při aktuálních cenách měl být až 18 mil. gp, z placených nájmů se ale vybírá jen ca 10 mil.
Dobrých 10, ale třeba kdyby se udělalo to exponenciálně znevýhodněné předplácení, tak by to možná fungovalo lépe. Anebo kdyby se slevnilo, tak by si třeba domy mohli dovolit i nemajetní herně mladší hráči a třeba by se jich platilo více.
Navíc nevím, kde se ta čísla o majetku hráčů stále berou. Neznám statistiky serveru, ale když si dosadím random čísla a řeknu, že 10% hráčů drží 90% majetku (v globální populaci to je 1% bohatých vs 99% majetku) a že postav na DP je třeba 5000, z nichž trochu aktivně hraje 500, tak z 5 mld. mi vyjde, že z jakž takž aktivních hráčů je 50 v pohodě a na 450 připadá ca 1 mil/hráč. Což není taková závratná suma na to, že pěkný dům dnes v pohodě stojí min. 0,5M na rok. A hráč typicky ví, že něco si chce nechat, protože co kdyby byla možnost něco koupit, nebo doplnit, nebo si na něco šetří atd.
Kdybych měl nějak řešit odliv peněz, tak bych se snažil postihnout spíše hráče neaktivní, než ty aktivní - spíš, než drahé nájmy bych se snažil zavést třeba inflaci - prostě každý rok deedy trošku zmenší hodnotu a z kupiček zlaťáků něco málo ubude... třeba malinko každý měsíc... To by se najednou kupovaly itemy a vendorům by hráči urvali ruce třeba o regy, co nerezaví.
Aahz píše:slevit výkup domů - výkup domu je jen kosmetická věc pro hráče kteří neví co s gp / sochama případně jako další možný cíl ve hře pro guildy vykoupit si své velké nájmy. Nedělali jsme to proto, aby si to mohl dovolit každý, proto taková cena.
A také to neodpovídá na to "proč těm, co hrají nedopřát vyšší luxus", byť jsou třeba soc a když hrají, tak jdou někam umřít/objevovat svět/běhat po mapě, místo aby chodili low dungy, nebo svůj nejlepší harv gp/hod stále dokola, aby měli na nájem.Pheme píše:Asi blbe ctu, ale nic z toho, co pises asi nepovede k tomu, ze mesta nebudou vypadat mrtve, ze?
Jestli to je/není drahé bych se snažil zjistit asi vůči aktivitě hráčů - pokud se platí aktuálně ca 10M na nájmech a low dung vynese 50k/hráč, tak by se jich mělo měsíčně otočit ca 200, aby hráči spotřebovali co vydělají. Pokud to tak není a tolik dungů se na dp nenachodí, tak budou přibývat smutní hráči, kteří budou rozprodávat nejhratelnější itemy, nebo vyklízet své oblíbené domky, což jim na chuti hrát nepřidá.
Cena je nastavena dobře. I totalni NBik dokaze naharvit 50k na najem.
Mozna pro ty dlouhodobe nehrajici (co nemaji sochove domky, coz nebude moc hracu), pridat monost naklikat najem na 12mesicu. O vanocich stejne vsichni lognou pro darecky. Takze to muzou jednou za rok zaplatit
Mozna pro ty dlouhodobe nehrajici (co nemaji sochove domky, coz nebude moc hracu), pridat monost naklikat najem na 12mesicu. O vanocich stejne vsichni lognou pro darecky. Takze to muzou jednou za rok zaplatit
- Rod Sacketts II
- Paper Elemental
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby se zavedl dlouhodobý nájem tak by si ho zaplatily hráči co logujou jednou za X měsíců, a nájemní domy nezbydou na ty hráče co začínaji a hrajou aktivně.
tomu sám nevěříš a pokud ano, tak je s tebou ještě pořád něco špatněRod Sacketts II píše:a nájemní domy nezbydou na ty hráče co začínaji a hrajou aktivně.
Jak řiká Tuxo... "ZABIJU TI CELOU RODINU", ale Strigwyr ví, že som iba lenivy
<Hunter> jj, ryko je takova ticha voda .. vypada jako zmrd, chova se jako zmrd, ale v jadru je to vazne hodnej kluk
<Hunter> jj, ryko je takova ticha voda .. vypada jako zmrd, chova se jako zmrd, ale v jadru je to vazne hodnej kluk
- Johny Matovic
- Lord Ancestral Grafoman
- Kontaktovat uživatele:
Tu sa nic nezmenilo.cermi píše:tomu sám nevěříš a pokud ano, tak je s tebou ještě pořád něco špatněRod Sacketts II píše:a nájemní domy nezbydou na ty hráče co začínaji a hrajou aktivně.
Sklb - okrasny clovek
Please, for fuck sake, no revolution.
Please, for fuck sake, no revolution.
Ja se prave nastehoval do Britu, dlouho jsem se rozmyslel a nakonec rozhodla nahoda. Mam ted nabehane vsechny najmy. Vetsina jich je zajimavych a v kazdem meste se nejake najdou. Vsude jsou nejaci aktivni lidi, co bud neco treni nebo se spis hrabou v mamonu. Ja myslim, ze nam to docela zije a hlavne mista je porad dost. Zadny hrac nepotrebuje vic jak 1 - 2 barabizny pro sebe, ale kdyz nekdo chce tocit milion a mit holobity, tak je to jeho vec, prece jenom vladne tu kapitalismuscermi píše:tomu sám nevěříš a pokud ano, tak je s tebou ještě pořád něco špatněRod Sacketts II píše:a nájemní domy nezbydou na ty hráče co začínaji a hrajou aktivně.
Jeste k tomu jak se vys resila ta cena, cena nemovitosti ma bezne navratovou cenu 15 - 20 let.
Najem 100k mesicne by tedy znamenal cenu 15 az 24 milionu. K tomu urcite nevadi sosky. Tak myslim, ze je v poradku aby to bylo hodne drahe. Odkoupeny najemni domek musi zavazovat, nemuze to zustat nepouzivane. Pokud za to date 10 sosek, tak na to nezapomenete
- Ulter-Bes
- Elder Letter
- Kontaktovat uživatele:
Díky GM týmu alespoň za to prodloužení předplácení nájmu - že to nebyly jen kecy, tak jsem se přestěhoval do nájemního domku.
- Delarock
- Book Snake
- Kontaktovat uživatele:
Popravde me to vubec nelaka, me ani nejde o naky nove nabyty itemy, v podstate sem od ty doby co mi propadl najem nelogl, nikdy sem nemel zadnej mega mamon a je pravda ze na najem se da vydelat treba za dung. Ale ja proste dung nesel, nesel sem dung par let, a nechystal sem se ani nakou dobu dal, chodil sem si sem odpocinout, mrknout co novyho, zavzpominat a k tomu mi pomahal i ten barak, i ty blby itemy v nem. Co me na tom nejvic proste nastvalo bylo to, ze sem snad i na podlaze mel veci prevysujici nekolikanasobne najem. Najem me stal 55k, vim ze tam byly minimalne 3 lvl 4 mapy, spousta lvl3, kade s potionama, dohromady si myslim ze tak za 300k by to bejt mohlo, v prvni nejvyraznejsi bedne black must, asi 6 cobwebu, kdovi co tam jeste bylo, co uz si nepamatuju. Kdyby to GM smazalo veci na podlaze, hodilo tam knihu s warningem ze tenhle mesic mi tohle smazlo a priste budu mit smulu tak by to pro me bylo v pohode, nicmene chapu, ze nekdo si radsi pro veci dojde do dungu a neresi to. Ja sem logl myslim si ze nejvic tak tejden po tom co to bylo prodany nekomu jinymu a proste sem v tu chvili ani nemel nutkani nejak hrat, nez najem propadne stavajicimu najemci, pak treba budu mit motivaci aspon ten barak dostat zpatky.Ulter-Bes píše:PS Delarocku - nové ukraftění bedniček, nové uspořádání nově nabytých itemů atd. je samo o sobě nostalgická zábava na hodiny - doporučuji
Jinak at sem vic k tematu, ano, taky diky, ze se to zvedlo aspon na 150, myslim si ze je to dobry rozhodnuti.
[16:37] Nexios: jako ja ho mam rad
[16:37] Mulambo: ja ne, me dycky pojel a pak se mi vysmal, a pak uz me radsi ani nepojizdel a jen se mi vysmal
-
Smazali mi ICQ :(
[16:37] Mulambo: ja ne, me dycky pojel a pak se mi vysmal, a pak uz me radsi ani nepojizdel a jen se mi vysmal
-
Smazali mi ICQ :(
- Mephist
- Pencil Master
- Kontaktovat uživatele:
Co je to za najem?Delarock píše:Ja sem logl myslim si ze nejvic tak tejden po tom co to bylo prodany nekomu jinymu a proste sem v tu chvili ani nemel nutkani nejak hrat, nez najem propadne stavajicimu najemci, pak treba budu mit motivaci aspon ten barak dostat zpatky.
Mephist|Phenom|Hammer Maiden|Fanatik|Sin|Ryla|Carokrasna|Amanita|Anicka
True victory is victory over oneself.
True victory is victory over oneself.