Jak na to když chcete diskutovat na neco co je bez diskuze?

Vaše nápady a návrhy
Pheme
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman

Re: Jak na to když chcete diskutovat na neco co je bez diskuze?

Příspěvek od Pheme »

Me uz to ted muze byt jedno, ale UO bych z principu hry nijak moc neulehcoval, ani z duvodu, ze to pak treba natahne naky dalsi lidi, nebo se zavre kram

Problem s makrovanim(nemyslim makrovani vyrobnich skillu) je v tom, ze i kdyz by sem fakt zabloudil nekdo novej, tak se vlivem okoli bude snazit co nejrychleji "maxnout" postavu. Ten kdo zde nekdy hral a zaklada novou postavu/ prisel o postavu z duvodu banu/ vraceni majiteli/ zaklada dalsi postavu kvuli specializacim ji potrebuje mit hned "maxnutou", aby s ni mohl zacit hrat na sve hracske urovni. Snad jedina moznost jak toho efektivne dosahnout (krome koupeni acc) je makrovani, ve vetsine pripadu stejne poloafk
Me
Elder Letter
Elder Letter

Příspěvek od Me »

Já vám nechci kazit iluze, pánové, ale UO byla vždy hra, kde se s AFK makrem počítalo a bylo povolené. Pouze z pochopitelných důvodů v době, kdy tu hrálo 300+ lidí zde bylo zakázáno. ovšem tyto důvody už nejsou ( lagy, ekonomika) a vše ostatní jsou jen zástupné odůvodnění. Ty si lidi vymýšlejí kvůli jednoduchému důvodu - závisti ( proč by si měl někdo v klidu tu postavu vymakrovat, když JÁ jsem si ji musel "uhrát").
Celkově - při dnešním pojetí DP není max postava to, co je cílem hry. Po vymaxování následuje ještě další content ( Skládačky, speciální brnění, specializace etc.). Dřív to tak nebývalo, proto by se měl dnešní pravidla trochu přizpůsobit prostředí.
Ale celkově je to věc GM, jestli oni důvody nevidí, těžko jim to někdo vymluví..
[color=#BF0000]
_____,^==¬¬¬¬___/|_
)_,.--'''[ µ"\_\****”””””””
[/color]
Ocroc

Příspěvek od Ocroc »

Prafotr Morava píše:A kolik nových hráčů myslíš, že zde hraje? Tahle hra prostě zestárla, stejně tak s ní zestárli i hráči a prostě ten čas už tolik není. A přijde mi vtipné to popírat, když staří gm končí třeba z důvodů, že už nemají tolik času a chutí.
Jsem ti jen napsal že kdo nemá čas, nebude začínat s RPG hrou. A kdo ho má, nebude začínat s hrou která je starší než on. Ale samozřejmě pokud máš nějaký rozumný (mezi což !AFK POVOLENO! nepatří), originální nápad, co v jiné novější hře není a přilákalo by to nové hráče tak sem s ním.
erunno
Pencil Master
Pencil Master

Příspěvek od erunno »

Pokud chcete jít hrat někam kde je AFK povoleno slyšel jsem že AUBERON je pro vás ta správná volba :) nové hráče určitě uvitají mají totiž to čemu se řiká opravdová krize :) 14připojených hráčů (info z dneška přesně 16:55) takže prosím štastnou cestu.
Pheme
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman

Příspěvek od Pheme »

Me píše:Já vám nechci kazit iluze, pánové, ale UO byla vždy hra, kde se s AFK makrem počítalo a bylo povolené. Pouze z pochopitelných důvodů v době, kdy tu hrálo 300+ lidí zde bylo zakázáno. ovšem tyto důvody už nejsou ( lagy, ekonomika) a vše ostatní jsou jen zástupné odůvodnění. Ty si lidi vymýšlejí kvůli jednoduchému důvodu - závisti ( proč by si měl někdo v klidu tu postavu vymakrovat, když JÁ jsem si ji musel "uhrát").
Celkově - při dnešním pojetí DP není max postava to, co je cílem hry. Po vymaxování následuje ještě další content ( Skládačky, speciální brnění, specializace etc.). Dřív to tak nebývalo, proto by se měl dnešní pravidla trochu přizpůsobit prostředí.
Ale celkově je to věc GM, jestli oni důvody nevidí, těžko jim to někdo vymluví..
Myslis UO jako takovou, nebo na DP?
Jestli o DP tak skoda, ze jsi me nezkazil iluze driv, mohl jsem se na tvoje "pocitalo a bylo povolene" odkazovat pri vsech tech afk kontrolach
nexusops
Inkless
Inkless
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nexusops »

bez toho aniz bych chtel rozvirit (zda se) nevlidne vody, jak je na tom vlastne DP s poctem hracu dneska? Naposledy co jsem hral pred peti lety (plus minus) tak byla populace celkem vysoka. Nikde jsem pocet online hracu nemohl na strance najit.
erunno
Pencil Master
Pencil Master

Příspěvek od erunno »

nexusops píše:bez toho aniz bych chtel rozvirit (zda se) nevlidne vody, jak je na tom vlastne DP s poctem hracu dneska? Naposledy co jsem hral pred peti lety (plus minus) tak byla populace celkem vysoka. Nikde jsem pocet online hracu nemohl na strance najit.
Počítadlo je něják "off" většinou to bývá od 50-60hráčů online.
Xan
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

online status býval nedávno stadartně i vyšší, ale nebál bych se řici, že min 1/3 jsou dualy, tzn lidem se rádoby ustoupilo (dualy byly i předtím), a na webu vypadá vyšší číslo lépe
Prafotr Morava
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prafotr Morava »

Ocroc píše: A kdo ho má, nebude začínat s hrou která je starší než on. Ale samozřejmě pokud máš nějaký rozumný (mezi což !AFK POVOLENO! nepatří), originální nápad, co v jiné novější hře není a přilákalo by to nové hráče tak sem s ním.
Wizzy, mě ale nejde o nové hráče, ale o hráče co uo hráli a dnes už nehrají.
K uo dneska nové hráče nenaláká nic, protože ta hra je sama o sobě dost náročná a to i bez makrování postav. Málo muziky za hodně peněz...

Chápu, že teď si gm a spolu s Eliškou jste chytli syndrom neomylnosti a dojmu, že přes Váš pohled na věc, nejede vlak :p

Edit by Kvído.
Naposledy upravil(a) Prafotr Morava dne 01.12.2012 13:48:40, celkem upraveno 3 x.
[color=green][size=167]Čaj? Pickwick![/size]
[/color]
Miramar
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miramar »

Ja si stale ještě myslím že je zde ještě pořád viší instance a že Zeus jednou pozvedne svou bleskovou hulku a srovná své polobohy :lol: :lol: :lol:
Ocroc

Příspěvek od Ocroc »

Prafotr Morava píše: Chápu, že teď si gm a spolu s Eliškou jste chytli syndrom neomylnosti a dojmu, že přes Váš pohled na věc, nejede vlak :p
To jsi usoudil podle čeho z těch mých dvou postů ?
Sir Artuhr
Trhovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sir Artuhr »

Porad nechapu proc je v predstavach nekterych lidi porad zakorenena predstava, ze UO na DP musi byt nutne casove narocna pro vymaxovani postavy. At je narocna herne a casove primerena, ne narocna (v podani dp otravna), v tom ja osobne vidim budoucnost DP.
Mrakoplas
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mrakoplas »

Hra, ktera te neumi nasrat, otravit... Ktera te nestoji namahu, pot a cas... Takova hra te bude bavit 24 hodin, ne 12 let...
Omlouvam se za svuj dobry humor...

Pod vlivem Mamonstva
Prafotr Morava
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Ocroc píše:To jsi usoudil podle čeho z těch mých dvou postů ?
A proč bych to měl soudit jen ze dvou postů v tomhle topiku?
Qvido píše:O výši trestů nebudeme diskutovat. Tímto považuji veškerou debatu okolo trestů za uzavřenou.

Lock.
[/color]
Edward Cullen
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Edward Cullen »

Qvido píše:A kolik máš sw? Fenc?
mno tak jak jsem psal sw mam max ale fenc a mf pod 50%
Johny Matovic
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny Matovic »

Som jednoznacne za povolenie afk. Co sa stane take strasne? S ekonomikou to neotrase a ked si budu chciet zahrat "starci" tak si proste postavu vyklepu za tyzden afkackom a mozu sa ist bavit na miesto mesacneho mucenia sa na stolicke.
Preco ludom nedoprajete? Ja som vsetky postavy trenoval vysedavanim pri pc a kludne by som doprial ostatnym trening bez takejto zbytocnej namahy. Nie len, ze to nie je zabavne, ale je este aj sakramentsky otravne, zdlhave a v dnesnej dobe ked clovek dostane v kazdej hre prakticky vsetko zadarmo aj skutocne ZBYTOCNE. Hc ma byt hranie, nie priprava na hru. Je rok 2012 halooo, hra vam tu 30 ludi.

Kód: Vybrat vše

28.11.2012 15:49	Heal Power	28ce59	-	Afk healing, prvni afk prohresek. *Qvido*
28.11.2012 15:48	God Of Dead	38ea77	-	Afk sparring, prvni afk prohresek. *Qvido*
28.11.2012 15:47	Critical Strike	9f2bbc	-	Afk sparring, prvni afk prohresek. *Qvido*
28.11.2012 15:46	Imiriam	524813	-	Afk alchemy, prvni afk prohresek. *Qvido*
24.11.2012 06:47	Ip Man	5d6a5b	-	Afk sparring 3. afk prohřešek *Qvido*
24.11.2012 06:45	Dodavatel	662132	-	Afk healing 1.Afk prohřešek *Qvido*
23.11.2012 15:17	Swagga	69fb68	-	Afk sparryng, 1. afk prohřešek. *Qvido*
23.11.2012 15:14	Braindead	6d19a5	-	Afk sparryng, 1. afk prohřešek. *Qvido*
19.11.2012 17:35	Aurelie	0425d5	-	Afk necro. První afk prohresek. *Qvido*
Toto ako ;pp zajailovat behom desiatich dni cca 10-15% shardu. :))
Sklb - okrasny clovek
Please, for fuck sake, no revolution.
Mephist
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mephist »

Povoleni afk? Proc rovnou nesetnou skilly na max? Jakej ma smysl aby nekdo, kdo chce hrat, musel mit 14dni 24hod denne pustenej comp a cekal, nez bude mit postavu pouzitelnou k hrani? A taky davat zakladni spotrebak potrebnej k hrani zdarma, protze nekdo si chce hrat a ne se otravovat nejakym shanenim 10 druhu regu, hromady svitku a potionu, bandazi a dalsich veci! At je tezky hrani a ne priprava na nej!
Mephist|Phenom|Hammer Maiden|Fanatik|Sin|Ryla|Carokrasna|Amanita|Anicka

True victory is victory over oneself.
Prafotr Morava
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Mephist píše:Povoleni afk? Proc rovnou nesetnou skilly na max? Jakej ma smysl aby nekdo, kdo chce hrat, musel mit 14dni 24hod denne pustenej comp a cekal, nez bude mit postavu pouzitelnou k hrani? A taky davat zakladni spotrebak potrebnej k hrani zdarma, protze nekdo si chce hrat a ne se otravovat nejakym shanenim 10 druhu regu, hromady svitku a potionu, bandazi a dalsich veci! At je tezky hrani a ne priprava na nej!
protože to nikdo nechce? Ale to co navrhuje sklb, by docela dost lidí uvítalo?
Chápu, že máš problémy to pochopit, ale zkus to.
Když nemáš argumenty, tak svůj post postavíš na absurdní nadsázce?
Rozdíl mezi tím, co navrhuje sklb a co "navrhuješ" ty, pozná každé dítě.
[/color]
Fuu
Book Snake
Book Snake

Příspěvek od Fuu »

Acarus píše:A co rovnou setovat skilly na 100 ?
proč ne?
Kdybych dnes začínal s uo, tak už jsem skončil.. hned po zjištění jak rychle rostou skilly.
Naneštěstí jsem na střední škole neměl co na práci a tak jsem smrděl za pc.
Kdyby to bylo hned na 100% určitě by to zkusilo více hráčů.
nexusops
Inkless
Inkless
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nexusops »

Fuu píše:
Acarus píše:A co rovnou setovat skilly na 100 ?
proč ne?
Kdybych dnes začínal s uo, tak už jsem skončil.. hned po zjištění jak rychle rostou skilly.
Naneštěstí jsem na střední škole neměl co na práci a tak jsem smrděl za pc.
Kdyby to bylo hned na 100% určitě by to zkusilo více hráčů.
To si nejsem tak uplne jistej. Jde o to ze lidi kteri maji radi Ultimu si k ni cestu najdou. Ja jsem treba nehral nekolik let a jsem zpatky a zacinam od nuly. Skilly bych rozhodne na 100% nechtel. A taky uz nejsem na stredni ani na vejsce ale pracuju. Dokud mam komu prodavat rudu, nahnano z toho kdy me pojede PK a nebo si muzu jen tak probehnout svetem a zamlatit si s random NPC tak to je vse co od UO ocekavam. Zkousel jsem hrat i na ofiku kde je hracu stale dost ale DP system nastavenych charakteru mi vyhovuje vic.

EDIT: jde o to ze UO uz ma svuj vek a novi (mladsi) hraci jsou zvykli na uplne jiny styl her. Kdyz jim reknete jmena jako Wolfenstein 3D nebo Duke Nukem 3D tak vubec netusi o co se jedna nebo to nikdy nehrali (o textovkach ani nemluve :) ). Herni prumysl se znacne zmenil ale neoficialni UO servery zustaly v jadre stejny (aspon DP). Samozrejme ze i ja bych tu rad uvital novy hrace, ale rekl bych ze v porovnani s dnesnima hrama je UO trochu slozitejsi a obtiznejsi.
Odpovědět