Jak na to když chcete diskutovat na neco co je bez diskuze?

Vaše nápady a návrhy
Strigwyr
Dark Elegizer
Dark Elegizer
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak na to když chcete diskutovat na neco co je bez diskuze?

Příspěvek od Strigwyr »

Inak myslim si ze sa tu nejak zabuda na princip - Preco je niekto trestany za to ze je AFK?

!!!
Nezatazuje sferu viac ako keby bol pri PC
Pokial pride o veci je to jeho chyba ze bol AFK
Ked chce niekto trenit vo vlastnom zaujme bude do toho sem tam pozerat ak sa zmeni buchac/healer...

Len chcem pocut jeden genialny dovod preco sa tresta za AFK pretoze to skoro nikde inde neexistuje... Ak mi da fakt niekto uplne super dovod tak budem ako hrob dokonca zivota co sa tyka vyjadrovania k AFK... (za roky rozmyslania som fakt na to neprisiel preco je to zakazane, dakedy mozno koli lagom ale dnes fakt neviem)
PVP - http://www.fire.websnadno.cz
PVM - http://www.egolego.weblahko.sk

( Firestorm / Icestorm / Cherry Kisska /// Strigwyr / Agrael / Ego / Nelly Wayne / Raid Trooper )
erunno
Pencil Master
Pencil Master

Příspěvek od erunno »

Ale tady v podstatě nejde o vejšku trestů jde spíš o zpřísnění - to že i když se proberu do třeba plácnu 5vteřin v jailu a přesto musím sekat ty logy a přesto se mi sniží skilly (všechny!) do teď tu byla variabilita buď logy nebo skill... ano záleželo na GM které to posuzovalo... ale teď to prostě dostaneš natvrdo.. osobně jsem neměl AFK prohřešek ale vadí mi že i když budu afk třeba na cartografce tak dostanu - do všech skillů to je jako bych dostal pokutu za to že špatně parkuješ a zároveň za rychlost (i když stojíš jen se špatně zaparkovaným autem). Prostě tohle nepochopím ono trenit byť i jeden z těch skillu znovu o těch 5% nebo víc je samo o sobě dost demotivující a v případě tamingu/alchemky a dalších skillů je to i hroznej opruz. Byl bych pro řešení uvedené dole pod článkem. a možná mi mnozí dají za pravdu že by to bylo rozhodně lepší řešení než to co je teď.. A proč vůbec každýho rovnou zabíjet aby přicházel o tělo!! další ptákovina....

Kód: Vybrat vše

1x AFK = -10% trénovaného skillu nebo 500logů
2x AFK = -25% trenovaného skillu nebo 1000logů
3x AFK = -50% trenovaneho skillu nebo 2000logů

- hodnoty logů jen pro přiklad
Při brzkém probrání třeba jen polovinu daného trestu..
Xan
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

V jailu je captcha test - doladil bych ve smyslu, aby člověk nepsal číslo, ale musel vybrat z několika možností a kliknout. Toto bych aplikoval ven mimo jail a v případě nekliknutí do timeru, popř špatné možnosti by to char freezlo, tzn by nemohl nic, do doby, než by např příkazem vyvolal nové okno a kliknul znova. Inspariace z jiného shardu pro zamyšlení ;)
Helloween
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Helloween »

Xan píše:V jailu je captcha test - doladil bych ve smyslu, aby člověk nepsal číslo, ale musel vybrat z několika možností a kliknout. Toto bych aplikoval ven mimo jail a v případě nekliknutí do timeru, popř špatné možnosti by to char freezlo, tzn by nemohl nic, do doby, než by např příkazem vyvolal nové okno a kliknul znova. Inspariace z jiného shardu pro zamyšlení ;)
TO myslím nebude možný....zalaguje to server spuštěným skriptem...
Pro hráče je prostě demotivující jak už tu někdo napsal trest za AFK v podobě snížení VŠECH skillů i když je netrénuji....trest od samýho začátku padlej na hlavu, ale totálně...

GM.....vysvětlite mi prosím, jak má být motivující snížení trestu o nějakej ten log(chápu, díky captcha), ale podoba snižování všech skillů je stejně pořád totálně mimo....argumentovat o nějakej ten log, kterej ste stejně museli a pár procent ze skillů....to je spíš arogance než argumentace na úrovni, to se na mne nezlobte. Já už UO zatratil, trénovat se nevyplatí, dungy se nedají hrát, člověk potřebuje mamon aby mohl vylézt mimo GZ a když už vyleze, tak ho nějaký PK sprasí a vyfullí...
Jak může tohle lidi motivovat? Sedět u PC a čučet na postavu jak dokola mlátí kudličky, míchá, a bůh ví co.Nový hráči se neuplatní a když už si udělají postavu, součastní hráči se a něj dívají jak na vyvrhela....
...to je dnes passé, tenhle styl už neletí...
Co třeba ty hráče nějak motivovat a ne je spíš odhánět.....
To asi neumíte....Tímto stylem uvádíte DP do zatracení a nebude dlouho trvat a skončí jako většina shardů...max 20 lidí ve špičce, při nejhorším zánik
Vůbec, zajímalo by mě, jestli s těmito všemi změnami souhlasí i majitel serveru, pokud vůbec o tom něco ví.
Jestli po tomhle toužíte zničit tento shard, pokračujte tímhle směrem dám.
Thief
Nehraju!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thief »

Takže erunno ty jsi evidetně v jailu nikdy nebyl, jinak by jsi tu nepsal takovej nesmysl. Ano byla tu možnost si v jailu vybrat mezi logama/skillma. Ale nikdy se nesnižoval pouze a jen ten trénující skill. Vždy se prostě vzalo -x % skillů !všech! za daný prohřešek. Co se týká ztráty těla, tak jediné aktivní GMko co nebralo těla při Afk kontrole jsem byl já. Pro ostatní to byla součást trestu a teď jsem k tomu přistoupil i já. To je asi tak k těm skillům.

To Helloween: Nevím o tom, že by nový sazebník měl nějak hráče motivovat. Měl pouze upustit od úmorného sekání logů. Ten kdo kdo "nový" jail nezkusil neví o čem mluvím.
Helloween píše:argumentovat o nějakej ten log, kterej ste stejně museli a pár procent ze skillů....to je spíš arogance než argumentace na úrovni, to se na mne nezlobte.

Bohužel tady ti nerozumím, jelikož nevidím spojitost mezi arogancí/argumentací a novým trestním sazebníkem.
Helloween píše:Já už UO zatratil, trénovat se nevyplatí, dungy se nedají hrát, člověk potřebuje mamon aby mohl vylézt mimo GZ a když už vyleze, tak ho nějaký PK sprasí a vyfullí...
Pokud je to tu opravdu tak hrozný, tak proč tu stále zůstáváš?
Strigwyr
Dark Elegizer
Dark Elegizer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Strigwyr »

Qvido a GM team, ruku na srdce

Co to pomoze, ked niekto dostane jail za AFK? :) uz som pisal ze sfera je zatazena rovnako ci uz niekto je pri tom PC alebo nie...

Fakt nerozumiem preco este letia AFK tresty vzhladom na dnesnu situaciu na DP...

Vravim - povolit kompletne AFK trenovanie a pripadne vyrabanie (alch/inscr) - na jednej postave aspon (nie na duale...)
a mozno sa sem uz nahrnu aj stary hraci co by zacali hrat a mozno popri tom by si natrenovali postavy...

A aj keby niekto vytrenovat postavu AFK tak to nie je ako by si niekto myslel zadarmo trenovanie... Trebalo by stejne vo vlastnom zaujme to strazit dokopy aj 100 hodin kym by clovek nevymaxoval postavu... Co takto to aspon na skusku povolit na mesiac ??? Vzhladom na to ze DP proste zanika co je ocividne tak sa uz moze urobit konecne viac veci pre hracov aby tu ostali sakra...
PVP - http://www.fire.websnadno.cz
PVM - http://www.egolego.weblahko.sk

( Firestorm / Icestorm / Cherry Kisska /// Strigwyr / Agrael / Ego / Nelly Wayne / Raid Trooper )
Arianna
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arianna »

No z mého pohledu to sekání zase tak strašné není vyzkoušel sem si staré sekání a dokonce párkrát i to nové s captchou.

Řekl bych, že lidi více štve i ten dávně zavedený trend kdy při afk prohřešku vám jdou all skilly dolů, neboť dotrénit je (pokud máte max postavu zabere 3x více času než vysekat třeba těch 500 logu.
Dřív měli jak chápu aspoň na výběr ale teď nikoliv. Celou dobu tady jde asi jen o tohle :p
Thief
Nehraju!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thief »

Na výběr měl člověk pouze pokud mu to dané GM nabídlo a probral se ještě při zapisování prohřešku. A co se týká snížení všech skillů..Pokud by se snižoval jen trénující skill nahrávalo by to k masovému trénování "levných skillů" u kterých by si hráč mohl říct "zapnu to a jdu do práce když o to přijdu tak to mám za chvíli z5" a to by bylo špatně.
Dudek
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dudek »

Strigwyre, AFK není povolený, protože povolený není, to k důvodu. A proč to trestat? Protože pokud někdo AFK trenuje, zvýhodňuje se proti všem, kdo to nedělají. Pokud povolíš AFK, je to totéž, jako nastoupit s max postavou, a to určitě není v pořádku, nebo myslíš, že ve WoWku se dá chodit BWL na levelu 4?
Já neříkám nic, ale na moje slova dojde...
Kdo jinému jámu kopá, je u něho na brigádě...
Bizon
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bizon »

Tresty nejsou od toho, aby se Vám líbili, ale od toho, aby Vás demotivovali či zastrašili od činění něčeho, co system z nějakého důvodu nechce. Proto by se Vám neměli líbit a měli by být přehnané. :twisted:

A argumentace, že Vás zavřeli, když jste psali na ICQ, dívali na film, byli na záchodě je dost zcestná, jelikož každý z Vás má akustického hlídače, který Vás varuje před kýmkoli ve Vašem okolí. :roll:
Existují tři zásadní situace, kdy muž nevratně ztrácí svoji čest:
Když kvůli své zbabělosti nepomůže napadenému, když kvůli svému chtíči podvede svou lásku a když kvůli své pohodlnosti nesplní slib daný dítěti..!

Bizon
Arex
Misspelling Chicken
Misspelling Chicken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arex »

Ja s trestama naprosto souhlasim.Neni tak slozity a tezky kdyz odejdu od pc vypnout makro.Fakt nechapu tem narkum kvuli tomu.Prijde mi to naprosto zbytecny.Co to ma pak za smysl hrat kdyz za tebe jede makro.Proste kazdej at si postavy od zacatku vypipla.To je jako kdyz se narodi dite a rodice by chteli aby za tyden mely zneho 18 potomka.A bejt tu a hned mit vse vytrenovany to me prijde docela blby.
Slim
Walking Scribbler
Walking Scribbler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slim »

A prečo sa trestá AFK ked na trénim a som napr. dunga pvp spam trhu ?
Dudek
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dudek »

Slim píše:A prečo sa trestá AFK ked na jednom accu trénim a na druhom som napr. dunga, pvp nebo spam trhu ?
Pokud jsi to myslel takhle tak je to o tom, že si to pořád musíš hlidat, pokud budu jednou postavou lootit majlant v dungu a druhou plácat vlasce a tu nebudu kontrolovat, tak je to obohacení, úplně to stejný jako když nemáš dual a jseš afk.
Já neříkám nic, ale na moje slova dojde...
Kdo jinému jámu kopá, je u něho na brigádě...
Raona
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Raona »

knizku do baglu a v ni jmeno postavy kterou lze kontaktovat :D
Aken
Book Snake
Book Snake

Příspěvek od Aken »

Stále mi nikdo z GM teamu neodpovedel na mojí otázku ohledne fame. Jak to tedy je ? Říkáte, že jste tresty zmírnili, ale přijít o tělo, skilly, fame a jeste dostat logy za to že jsem se probral hned po umístění do jailu mi nepříjde jako adekvátní trest.
Thief
Nehraju!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thief »

Item který snižuje hráčům skilly, automaticky setuje fame a karmu na 0.
Xan
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

fame a karma na 0 se myslím setovala vždy
Aken
Book Snake
Book Snake

Příspěvek od Aken »

Qvido píše:Item který snižuje hráčům skilly, automaticky setuje fame a karmu na 0.
Diky za odpověď.
Cavalier
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cavalier »

uzasne jak sa tu dohadujete o blbe afk prehresky :D to som tu jediny koho sere ze nekto buguje obchadza nastaveni a podobne a nakoniec tu aj tak pobehuje na nejaku trapnu druhu sancu?? s tym sa nekam strcte..
Raziel
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Raziel »

Dudek píše:Strigwyre, AFK není povolený, protože povolený není, to k důvodu... nebo myslíš, že ve WoWku se dá chodit BWL na levelu 4?
Tomu říkám důvod. Já si vždycky myslel že kdysi se afk zakazovalo proto aby nehrálo 500 lidí najednou což by server neutáhl. A popravdě ... Ano možná by každý měl max postavu, ale to už má stejně tedka každý, krom těch kteří začínají.

Navíc Wowko má levelový systém. Na každém levelu můžeš chodit dung a vždycky se najde někdo kdo půjde s tebou díky tomu že to hraje spousta děcek. Tady s tebou nikdo NB dung nepůjde pokud se nebude fakt nudit. UO je stará hra, tady má max postavu(postavy) co do hlavních skillů každý. Ale zkus si projít nějaký dung s 5 procent healingem a 20 bojovým skillem (ani ten nb nedáš hoodně dlouho ... nepočítám jen skilly postavy ale i hráčské-> si ani nepamatuju kolikrát sem zdechl na hb mezi X lidma jak jsem začínal hrát).

K topicu:
Imho povolení AFK trénění ničemu neuškodí. Max si někdo řekne, že když by si mohl natrénit postavu afk, tak by se na DP třeba podíval / vrátil se.
Jestli povolit afk i na něco jiného než trénink je otázka ... ale popravdě ... co by mohlo ublížit trhu na DP ? Každý má scripty na trénink, X postav a jede to na dualu. Těžko by se nějak výrazně zvýšila zátěž serveru. A GM by ubylo zbytečné práce s kontrolama.

Takže ... jaký je skutečný důvod, proč je AFK trénink a AFK makrování zakázané ? Nechceme na DP víc lidí, nebo chceme zkusit něco, čím navrátilcům a nováčkům usnadnit začátky?
Odpovědět