Helloween píše:Ááááno s tím souhlasím že v krizovkách je asi jedno z nejlepších povolání.
Zase na druhou stranu musíš uznat, že s +13LC dáváš dmg jak s +5 kryssem a za celý dung si vystřelíš tak 10x protože z toho dalších 200 ran missneš a dalších 200 ran ubere NPC 0hp

Jenomze druid neni od toho, aby delal dmg. To je jako stezovat si, ze nedela dmg cler, mag nebo tremere vamp. Druid je tam hlavne aby summoval, klamakoval a paroval. Teprve kdyz je vsechno zasummeny, zaklamakovany a zaparovany, taksi muze na chvili vyndat kus a strilet nebo bleskovat, kdyz uz nema nic jinyho na praci. Do dungu, kde neni potreba zed (snad vetsina low a middle dungu) druid v pohode zastoupi prska. V top dungach je zase nepostradatelnej kvuli klamakum a schopnosti stabilizovat, pripadne prezit krizovku. Navic diky portu nevyslape pasti. Problem je, ze malo lidi umi toho druida hrat a zrovna u tyhle postavy je hodne znat skill. A taky nektery druidi setrej s klamakama

Pokud chces za druida mit dmg, jde to taky, ale holt do toho musis investovat, porid si tempest lc, skyhawky, nebo pouzivej casto leopardy a dalsi dmg klamaky a budes mit dmg dobrou.
Ostrostrelec:
S tim ostrem musim souhlasit se strigwyrem. Driv to bylo vyrovnany, plechovky slapaly pasti, nemohly pokazdy odbihat a litat po mistnosti, jak se jim zachtelo, tak meli aspon velkej AR, hodne HP aby toho hodne ustaly. Ostro strilel z dalky, nevyslapal tolik pasti, takze nevadilo ze mel mensi dmg a mnohem mensi ar a hp. Jenze dneska, kdy plechovky neslapou pasti, tak ostro prisel o svoji hlavni vyhodu. Plechovky tak dneska davaj vetsi dmg, maj vetsi ar a hp a vic toho ustojej, muzou si behat jak se jim zachce. Oproti tomu ostro stoji dal, dava vyrazne mensi dmg. V zapastovanejch dungach kdyz se k nemu nahrnou monstra, tak si nemuze moc odbihat stranou a nablizko to s jeho ar(po revizi brnek vyrazne oslabenej) moc neustoji.
A u ostra se vsechny ostatni rangovsky schopnosti oslabily temer na hranici pouzitelnosti - na summy se neda spolehnout, klidne 3x fizzne, klamakovat muze, ale v krizovce je pauza moc velka, takze leda tak pricmrndavat pri stabilizovanejch situacich.
Do dungu se sice ostro bere, ale kdyz ma danej clovek i jiny postavy, treba nejakou plechovku a pod, tak ve vetsine pripadu se do sestavy hodi spis za tu plechovku a je za ni uzitecnejsi.
Naprosto nesmyslny mi pak prijde:
Tempest - dava skilly stejny druidovi a ostrovi - Nejlepsi zbran a ostro s ni ma jen o 5%(ktery mu pridava roba) vetsi skill, nez druid, kterej ma krome toho vsechny jeho schopnosti(klamaky, summy, port, paru). Predpokladam ze tempest bow a lc jsou temer srovnatelny v dmg, aspon podle toho co sem slysel od lidi co je meli.
Skladacky - Nejlepsi zbrane na pvp a taky davaj stejnej skill jak ostrovi, tak druidovi (kterej ma navic paru, blesk...). Navic tady muze druid pouzivat luk i hc.
Myslim si, ze ostro by si celkem zaslouzil nejaky drobny posileni aby drzel krok s ostatnima dmg povolanima.
Napr. zlepsit dmg Elven HC, pridat skilly Tempest na +30%. Nebo mu dmg ponechat, ale zlepsit trochu jeho rangovsky schopnosti, treba pridat port z hlavy. Nebo povolit vsechny klamaky(porad by mel dlouhou pauzu), nebo snizit pauzu na klamaky a zachovat jen lvl3 pety. Nebo zvednout mgr na uroven druida, ale sebrat grizzlyho ze summu. Nebo mu aspon udelat nejaky zbrane s efektama typu kamenek (luk co strili exploze jako kouzlo explosion, ruzny lecici/statovy efekty, manaburn ubirani hp apod.).