Moralka GM teamu?

Vaše nápady a návrhy
Nycte
Paper Elemental
Paper Elemental

Re: Moralka GM teamu?

Příspěvek od Nycte »

Acarus píše:Jak to rict abych te nejak neurazil. Ale nerozumis tomu. Existence tohohoto programu nebyla neznama, byla oficialne zakazana, to je pravda, na druhou stranu byla tolerovana, uplne stejne jako jako v dobach, kdy se hralo na assistu a existovalo yoko. Kdo rozumi sphere, a hlavne logovani do sphere, vi jak moc malo je takove GM hledajici neco v logu omezeno. V dobach pred peti lety jsme z logu nebyli schopni poznat to co jsme schopni poznat tedka z 3 ruznych logu, ktere bezi rovnou z dllky sphere, aniz by nejak brzdili provoz hry jako to dela obyc log ( zkusil sem zapnout jednou logovani pohybu vsech itemu a pri 100 lidech to bylo nehratelny). A klidne zde priznam, ze v te dobe nebyla nijak moznost detekovat, kdo na cem hraje, a v soucasne dobe, neni problem nasimulovat jakoukoliv encrypci a proste clovek to nepozna jinak, nez dluhodobym sledovanim. Tyto faktory, kdy sme nebyli schopni jednoznacne rict, ano ty hrajes na tom a tom ext. programu, tak dostanes na zadek. Proto se postupuje tak, ze dokud dotycnej nenavodi takovej jev, ktery nelze navodit obyc klientem, je tolerovan at si hraje trebas na cem chces, za pouzivani dotycneho programu si clovek nese zodpovednost ciste sam a to jak se bude chovatzalezi jen na nem ( jak bude lagovat sphere, co to bude hazet do hry, ze mu s tim bugne zbran atd.). Tzn. ze kdyz sme nemohli u kazdyho jednoznacne rict, na cem hraje, tak nebudeme zavirat urcitou hloupou skupinu, ktera se prizna ( at uz do logu, nebo obrazkama ) tak to proste do nejakeho individualniho problemu budeme tolerovat.
Ak to bolo takto, tak rozumiem, preco ste sa k tomu stavali tak, ako si pisal. Ale aby si pochopil, preco som uviedol prave tuto vec. Ja som celu vec videl z pohladu hraca. Videl som screeny z dungov s nepadajucimi zalozkami, videl som automaticke premenovanie summonov a nasledovne spamovanie x kill. Z mojho pohladu hraca to bolo obrovske zvyhodnenie, ze niektori hraci pomocou programu stihli spravit za 1/3 casu, co sa v tej dobe dalo spravit na yoku. Navyse ten program nebol schvaleny, ale aj tak sa s tym nic nerobilo ( vdaka tvojmu postu viem preco ) a prislo mi to proste nespravodlive.

Acarus píše:Tak zde bych upozornil na casovy rozestup prohresku. V dobach kdy je jiny jail a realna hodnota logu je naprosto jina.
Jde o stejny prohresek uznavam, tak jak je to napsane v prohrescich. Ovsem k danemu prohresku mohlo zajiste dojit jinou cestou. V neposledni rade jde o jine lidi s jinou historii a minulosti a neni problem pak k teto dane historii u ruznych lidi vzit na ni ohled pri trestani. Existuji prohresky skryte, ktere maji k dispozici jen gmka. Kumulace takovych prohresku pak jednoznacne v necem muze vyeskalovat a to prave muze byt nadstandartni ohodnoceni nejakeho prohresku.
Srovnavas tak nesrovnatelne a nelze zde porovnavat tyto dva prohresky, o jejichz pozadi nemas ani kousek pary.
Uznavam, zly priklad.

Kód: Vybrat vše

23.09.2011 07:21	The King	cff73c	-Harpagon-	Zabiti v domku, 500 logu. *Qvido*
22.01.2011 10:30	Kapitanka	e57126	-	Zabiti v domku. 500 sekeraze. Ac.
22.10.2010 15:54	Icecube	118f4b	-	Zabiti v domku. Trest dle pravidel. Ac.
24.04.2010 12:25	Ana	dcfdde	-	Zabití v domě. 1500 logů. *ralf*
02.04.2009 00:03	Death Storm	8b4fa7	-	Zabiti v domku. Trest dle pravidel. *Acarus*
[b]24.10.2008 16:39	Tharr	186678	LAW	Zabiti v domku 3000 logu. *Acarus*[/b]
10.12.2007 20:39	Negrice	9f59c6	-	Zabiti v dome 800 logu.
21.09.2007 13:34	Stanly	05bf89	-	Zabiti v dome. 1000 polen
05.04.2007 12:20	Krysar	c967e7	-	Zabiti v domku a utoceni do ciziho domku. 1000 logu.
05.04.2007 12:20	Dzarinka	2488ad	-	Zabiti v domku a utoceni do ciziho domku. 1000 logu.
29.01.2007 16:11	Calgon	a84a09	LaG	Zabiti v domku summonama. 800 logu.
Myslim, ze Tharr nebol ziadne prasa(aspon v dobe udelenia prehresku a predtym). Hral sice PK, modrakom tu hru kurvil, ale kurvil im ju v ramci pravidiel a prasa bol jedine v tom ze daval HK a RK.Prehresky nejak extra vazne nemal. Preto mi prislo dost nespravodlive (o5 z pohladu hraca), ked dostal nalozene za nie tak vazny prehresok x krat viac, ako sa za podobne prehresky dava (x e <2;6>)
Acarus píše:Opet srovnavas nesrovnatelne. Opet uplne jine podminky, jine faktory, ktere urcovali vysi trestu. V neposledni rade jde o naprosto odlisne prohresky. Klidne tu priznam, ze pro prasata a opakujici se problemove lidi mame neprosto jiny tabulkove hodnoty pro vysi trestu, nez pro lidi co hraji v klidu, nedelaji problemy a dodrzuji pravidla. Jim byla i nabidnuta moznost ohledne trebas afk, ze po roce bezproblemoveho hrani se v podstate dotycny rok stary prohresek snizuje o lvl niz.
Teraz ku mne. Nemyslim si, ze by som bol nejake prasa. Uznavam, drobne problemy so mnou boli, ale opat nic vazneho. Mal som nejake PVP na queste, nejake nadavky, proste prehresky ake ma kazdy priemerny hrac ( ani nie slusny ani nie extra prasa ) , jedine co som robil navyse je to, ze som ludom hru takisto kurvil, kedze som hral PK, avsak 99.9% casu v sulade s pravidlami. Jedina zavaznejsia vec, co sme spravili, bolo obchadzanie herneho nastavenia, ked sme zneuzili/vyuzili chybajucu gz policko od cechu rangov. Avsak dialo sa to tu,tu aj tu a nikdy za to nepadali tresty. Proste sme to brali tak, ze pokosime par blue, zabavime sa bezefektym gardenim a na druhy den tam bude GZ, ako sa to riesilo vo vsetkych ostatnych pripadoch, popr nejakym questikom.Necakali sme, ze to bude zrazu ohodnotene nejakym obchadzanim a trestane tak tvrdo, aspon bez predosleho napomenutia.

Tymto som chcel len povedat, ze som bol v podstate bezproblemovy hrac,co sa porusovania pravidiel tyka ( az na tie drobnosti/nevedomost) a preto mi to prislo nefer, ze niekto 2x buguje a hra bez podmienky, a ja spravim 2 drobnosti a mam podmienku. (o5 pisem z pohladu hraca, nevidim do toho tak ako vy)

Acarus píše:Odpoved si uz asi ohledne externich programu najdes vejs.
Tak isto.
Blue - Nedociahne pri vylahu telo, ma moznost risknut to a v stealthe k nemu dojst, popr. odkopnut.
PK - Nedociahne pri zabiti telo, ma moznost risknut to a vojst do GZ, popr. sa na loot vykaslat.

V obidvoch pripadoch bola pouzita funkcia ,grab , v obidvoch pripadoch islo o to iste a to ziskat predmety, ktore by si bez ,grab moznost ziskat nemal, pricom potrestany bol iba priklad c.2 (PK) , zatial co sa pripad c.1 (Blue) toleroval. Toto mi prislo z pohladu hraca takisto nespravodlive.

PS : Neber moje posty nijak utocne, v ziadnom pripade tak myslene niesu, len sa snazim obhajit preco som napisal to, co som napisal.
Mephist
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mephist »

Nycte píše: Blue - Nedociahne pri vylahu telo, ma moznost risknut to a v stealthe k nemu dojst, popr. odkopnut.
PK - Nedociahne pri zabiti telo, ma moznost risknut to a vojst do GZ, popr. sa na loot vykaslat.
V obidvoch pripadoch bola pouzita funkcia ,grab , v obidvoch pripadoch islo o to iste a to ziskat predmety, ktore by si bez ,grab moznost ziskat nemal, pricom potrestany bol iba priklad c.2 (PK) , zatial co sa pripad c.1 (Blue) toleroval. Toto mi prislo z pohladu hraca takisto nespravodlive.
Jenze vyprava sebe sama nanaprasi, a pokud je u toho GM nechytej, tak to nikdo resit nebude. Tebe resili, protoze te asi naprasil ten, cos mu to lootnul. :)
Mephist|Phenom|Hammer Maiden|Fanatik|Sin|Ryla|Carokrasna|Amanita|Anicka

True victory is victory over oneself.
Acarus

Příspěvek od Acarus »

Strigwyr píše:Acarus -
V tvojom prispevku si napisal pol pravdy ktoru si obhajujes co je pochopitelne ale o tych veciach je tazke sa hadat

ale je tu jeden zavazny dokaz - alebo neviem ako by som to nazval a to je uplne to najhlavnejsie co nahodou vyniklo na povrch -

- ked modraci z vypravy pouzivali ,grab = tym dosiahli nieco, co by za inych okolnosti neziskali, obohatili seba o veci o ktore mali normalne prist
- ked nycte pouzit ,grab, obohatil tym seba a svojich ludi, lebo by ho mozno/nemozno ten gard v cove zabil, ale tiez by mal sancu ziskat veci

Tieto 2 veci su uplne to stejne a je to iba zaujatost (ak som to dobre nazval) z tvojej strany ze si nemal rad PK alebo neviem ako by som to vystihol spravne a z toho si podla svojho meritka vzhladom k takemu hracovi udelil delete
Pochybujem, ze by mi toto nejake GM objasnilo, ale ked chce - nech ma vyvedie z toho ak sa mylim
Abych to shrnul, uz Memphist to tu natuk.

Kde neni zalobce, neni ani soudce a neni v moznostech GM teamu, aby kazdy den z kazdeho logu prohledal kde kdo stal a co lootnul, v te dobe to nebylo nikterak osetrene narozdil od soucasneho nastaveni. Pokud by kdkoliv uvedl priklad vypravy, ktera si takto zachranila ekvip v dungu, stihl by dotycne lootery stejny trest jako viz vyse. To je proste cele. Takze ty prohresky jsou si ekvivalentni, je clovek potrebuje se nece chytnout a vedet koho a kde vylogovat z logu. Clovek si muze rikat, ze me nechyti a ono to tak opravdu dopadne, ale stat se to muze. NPC bohuzel nejsou hlasnou troubou a nikdy nikoho neprasknou, coz o hracich v Pvp rict nelze a proto lze pausalizovat to, ze Pvp je mnohem je problemovejsi, protoze kazdy krici na kazdeho jak podvadi, cheatuje a buguje.

Pro Nycte:
Neberu to nijak osobne, jen se snazim objasnit jak se na to divame zase my GMka a nehodlame nikdy delat nejakou zlovuly a pokud nekdo by za lubem neco takoveho mel, tak existuje autoregulacni systemy, ktere tomu spolehlvie zabrani ( jakoze nikdy nic nikdo neresi sam na svoje triko ). Je mi jasny, ze mince ma dve strany. Bohuzel v praxi se nam neosvedcilo bejt na hrace mile a hodne, vetsinou se snazili vsechno ojebat, a zneuzit dobroty toho ci onoho gm, jak moc se uz polepsili a nikdy uz nic podobnyho neudelaji. Nebidnes jim prstik a sezerou celou ruku a cest tem vyjimkam, kteri dodrzi slovo, verim ze tu nejake takove vyjimky jsou.
Johny Matovic
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny Matovic »

Ale priznajme si ze keby sa maze spätne kazdy "dungar" co kedy pri zachrane ekvipu vypravy pouzil ,grab neostal by na tomto sharde nikto. Obdobne s tym phoenixom. Keby sa to vtedy pomaze, poslo by tak 50 ludi.Tazko tymto argumentovat kedze prave toto boli velmi masovo "zneuzivane"...
A inak suhlasim s Bejkalovym navrhom na rychlejsi gain urcitych skillov:p Aspon Sw, heal a maggery. Mozno by to mohlo pritiahnut par novacikov, alebo starych lenivcov.
Sklb - okrasny clovek
Please, for fuck sake, no revolution.
Nycte
Paper Elemental
Paper Elemental

Příspěvek od Nycte »

Acarus píše:...
Rozumiem. Ja by som tiez teda chcel objasnit tie narazky o supporte. Bol som potrestany za veci , ktore sa na DP diali roky predomnou ( ci uz chybajuca GZ/,grab ), ale boli tak nejak tolerovane. Keby bol niekto potrestany predomnou, je jasne ze by som to ja neurobil, ale kedze nebol, nemal som sa o co opriet. Preto tie narazky, pretoze mi to prislo ako ucelove mazanie typu nikto neni zmazany, ale ked to spravi Nycte tak ho zmazeme :). Avsak po tomto objasneni si skor myslim, ze som mal len smolu a bol som v zlom case na zlom mieste :).

Kazdopadne dik za objasnenie a ak sa niekoho obvinenie zo supportu dotklo, tak sa ospravedlnujem.
Severka
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Severka »

Nycte píše:
Acarus píše:...
Rozumiem. Ja by som tiez teda chcel objasnit tie narazky o supporte. Bol som potrestany za veci , ktore sa na DP diali roky predomnou ( ci uz chybajuca GZ/,grab ), ale boli tak nejak tolerovane. Keby bol niekto potrestany predomnou, je jasne ze by som to ja neurobil, ale kedze nebol, nemal som sa o co opriet. Preto tie narazky, pretoze mi to prislo ako ucelove mazanie typu nikto neni zmazany, ale ked to spravi Nycte tak ho zmazeme :). Avsak po tomto objasneni si skor myslim, ze som mal len smolu a bol som v zlom case na zlom mieste :).

Kazdopadne dik za objasnenie a ak sa niekoho obvinenie zo supportu dotklo, tak sa ospravedlnujem.
Ospravedlnenie prijimam...
Sir Artuhr
Trhovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sir Artuhr »

Mam pocit ze autor si plete vyznam slova moralka se slovy duverivy, laskavy nebo vstricny jinak receno hloupy. Tohle je hra, ktera ma urcita pravidla, a kdyz je nekdo nedodrzuje? , dostane trest. Jak proste. No a co na tom, ze se tresty obcas lisi. Je na mentalni vyspelosti GM, zda posudi fakta objektivne nebo si z DP dela osobni zivotni realizaci a leci si tu komplexy z kruteho a realneho zivota. Pro me je hlavni ze tresty maji vychovnou a casto pro dalsi hrani trestaneho eliminacni funkci. Protoze radsi budu hrat ve spicce s 20 slusnyma lidma, nez s 150 prasatama.
Falcon
Slime Flourisher
Slime Flourisher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Falcon »

nazdar :)))))

po x letech jsem se vratil parkrat si brnknout na dpcku, starsi generace kolem roku 2003 a vic me znaji, hraval jsem vedne vnoci... ted pre par mesici jsem dostal zpatky chary, sice bez ranga maina ale vsechny ostatni mam :twisted: , musim rict ze pri vraceni bylo z me strany urcite par nejasnosti, ale stacilo slusny vychovani a clovek se vzdycky nejak domluvi... (tim nemyslim zadny kapry ani deset na stole v ceskych...)

co se tyka away from keyboard, to je vec ktera by vubec nemela byt diskutovana, co se tyka prohresku tak jak gm psali jestli se slozitejsi diskuze probiraji cross vsechny gm pak je to taky jednoduche...

za me moralka oukej
Strigwyr
Dark Elegizer
Dark Elegizer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Strigwyr »

Sir Artuhr píše: radsi budu hrat ve spicce s 20 slusnyma lidma, nez s 150 prasatama.
Nech sa paci, Single player hier mas dost, a taky rang ako ty, ako empo povedal, ktory sa braval do dungov iba koli tamingu nikomu chybat nebude tak sa maj 8)

Ale k teme, mylsim ze mozeme toto lock. Dufam ze GM v buducnosti pri vybere trestov a prohreskov budu ohladuplnejsi pretoze vacsie tresty nie su vzdy to najlepsie...
Sir Artuhr
Trhovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sir Artuhr »

Strigwyr píše:
Sir Artuhr píše: radsi budu hrat ve spicce s 20 slusnyma lidma, nez s 150 prasatama.
Nech sa paci, Single player hier mas dost, a taky rang ako ty, ako empo povedal, ktory sa braval do dungov iba koli tamingu nikomu chybat nebude tak sa maj 8)

Ale k teme, mylsim ze mozeme toto lock. Dufam ze GM v buducnosti pri vybere trestov a prohreskov budu ohladuplnejsi pretoze vacsie tresty nie su vzdy to najlepsie...
No a tolik k tve inteligenci, duveryhodnosti tvych informaci a bystrosti tveho usudku a chapani souvislosti. Rekl bych ze jeste tak dva tri topiky, kde se ukazes a pak byt tebou, karieru na foru ukoncim, protoze uz ses nam tady ukazal dost.

A skutecne s tebou musim souhlasit. Topik by se mel lock. Skoda ale ze az ted a ne po tvem prvnim postu.
Mallory
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mallory »

Strigwyr píše:

Máš tam jeste nejake moudro o ktere by ses s nama chtel podelit? .....pfffff

ps: ..ve vši ucte k tobě....Crusy si do huby neber, vis o tom kulovy tak pomlč.....
Strigwyr
Dark Elegizer
Dark Elegizer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Strigwyr »

Mallory píše:
Strigwyr píše:

Máš tam jeste nejake moudro o ktere by ses s nama chtel podelit? .....pfffff

ps: ..ve vši ucte k tobě....Crusy si do huby neber, vis o tom kulovy tak pomlč.....
Moze sa toto tema aj lock, aj presunut do pokecu, vyriesilo sa tu co sa malo (aspon dufam)

-A ver mi, ze moja huba je taka velka, ze si do nej zoberem aj 2x cele DP a takych sir arthurovcov aj 4x tolko a ked sa bude nejaky chujko ako artuhr somnou hadat, tak nema sancu proste lebo je to rang ktory sa bral iba koli tamingu do poctu ako zataz pri dungovani
-A stacilo mi 2x ho vidiet v dele, je to obrovsky traper, zabili sme ho v 2 za par sekund (2 vtedy najlepsie PKcka nejdem menovat druheho) a on napise ze dnesne pk tragedia :) hh
Thief
Nehraju!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thief »

-> Lock.
Zamčeno