Knihovna - skill knížky

Vaše nápady a návrhy
Helloween
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Re: Knihovna - skill knížky

Příspěvek od Helloween »

Acarus píše:
Helloween píše:

Koupení? Já bych to udělal jinak, než běžným prodejem. I když vlastně i tak by se udělal velký odliv peněz. každopádně bych ale udělal věc, aby peníze skutečně byly mimo oběh, tak udělat link na danou postavu.
Bavil bych se spíš o pásmu 90-100. Tím by se omezilo makrování, byl by znatelný odliv peněz. Nemožnost s knížkou dále obchodovat,(při koupi link na postavu) tím bude zamezen koloběh peněz a bude zaručen odliv peněz ze světa. Co ty na to Acare?
Koho zajímají peníze, k čemu odliv ? Proč omezovat makrování? jinak ? jak ? post na který je tolik otázek je prima.
O odliv peněz se tu snažíte hodně dlouho ne?
Proč neomezit makrování? Co z makrování člověk má? O makrování přece hraní není ne?
Nebylo by přece lepší si prostě skill za nějaký obnos koupit, nebo ho získat formou qestu, jak to je u krafta na karpentry? A kdo by nechtěl, makrovat prostě může dál. každé zpestření hry je vždy plus ne?
Acarus

Příspěvek od Acarus »

Helloween píše: O odliv peněz se tu snažíte hodně dlouho ne?
Proč neomezit makrování? Co z makrování člověk má? O makrování přece hraní není ne?
Nebylo by přece lepší si prostě skill za nějaký obnos koupit, nebo ho získat formou qestu, jak to je u krafta na karpentry? A kdo by nechtěl, makrovat prostě může dál. každé zpestření hry je vždy plus ne?
O odliv se ani nějak nesnažíme bych řekl. Zvýšit poptávku po oběživu, to možná, ale nejde o prioritní cíl.
Makrování ja primarní skill gain systém tu je nějakou dobu ( od začátku ) nastavenej a zavedenej a na to se nehodlá nic měnit. Nikdo se tu ale nebrání možnosti si k tomu makrování přilepšit, já tu navrhl celkem optimisticky tvářící se variantu, která by gm teamem mohla projít, a ty tu začínáš stavě vzdušné zámky, které ani nepředstavíš jak by měly teoreticky fungovat. to je pak těžké.
Helloween
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Helloween »

Acarus píše:
Helloween píše: O odliv peněz se tu snažíte hodně dlouho ne?
O odliv se ani nějak nesnažíme bych řekl. Zvýšit poptávku po oběživu, to možná, ale nejde o prioritní cíl.
Makrování ja primarní skill gain systém tu je nějakou dobu ( od začátku ) nastavenej a zavedenej a na to se nehodlá nic měnit. Nikdo se tu ale nebrání možnosti si k tomu makrování přilepšit, já tu navrhl celkem optimisticky tvářící se variantu, která by gm teamem mohla projít, a ty tu začínáš stavě vzdušné zámky, které ani nepředstavíš jak by měly teoreticky fungovat. to je pak těžké.
Však já sem návrh dal. Jestli je velký počet skill knížek s prakticky žádným využití(spirit speak....atd.) tak jsem navrhnul šutr, kterej by v nějakým poměru vyměnil tyto knížky za využitelnější skill. nemusí to být alchemy, nebo taming. Může to být cokoliv.
Nebo udělat kámen na nákup. Nebo formou nějakýho qestu. je jedno co. Záleží co by pro vás a ostatní bylo přijatelnější. Já sem dal návrh, stačí říct:
Jo ten nápad s prodejem knížek se mi líbí, tak ten nápad dál rozvinu, podělím se a společně s ostatníma se dá vyšperkovat na dokonalej nápad, kterej se může zavést.
Byl to jen nápad, nepočítal sem, že by se mohl uchytit. Stačí se jen domluvit, pokecat o tom.
Xiin
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xiin »

Helloween píše:
Dej iCQ a ten odpad ti klidně budu dávat :-)
201703689
Retromancer
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Retromancer »

Quest: Strážci moudrosti.
Strážci moudrosti
A ve dnech, kdy vzdělání upadat začínalo, tajné mágů uskupení rozhodlo se, že tvář svou světu celému alespoň částečně poodhalí. Neb třeba jest moudrost řemesel a dovedností, která v knihy zapsána byla, shromažďovat začít tak, aby i budoucím pokolením přístupná zůstala a um našich praotců nezanikl docela.
I vydali se vybraní mágové toho cechu, který ostatními nazván byl Strážci moudrosti, do míst, kde skupiny poutníků silou i schopnostmi obdařených často putuje, a nedbaje nebezpečí, ani zisku osobního, začali těmto hrdinům obchod nabízet. Však platidlem ne zlato, ale moudré knihy jsou a zbožím prodávaným ne peníze a sláva, ale výhradně dovednosti získané zůstanou...
A tak tomu tedy jest - kdo z vás pocitem tím trpí, že v řemesle kterémsi zkušeností všech ještě neobsáhl, pak do torny své knihy vědomostní přihoď, než do hlubin temných vstoupit se odvážíš a v srdci svém doufej, že v temných stínech kobek záblesk žlutého roucha spatříš, a se členem Strážců moudrosti pak obchod uděláš...

Kód: Vybrat vše

NPC (nebo několik) umisťovaných do libovolných dungeonů.
Po rychlém pokecu se zjistí, o které knihy má dané npc zájem.
Pokud má hráč X kusů dané knihy (nebo je-li to skriptově možné více různých), přemístí hráče do místnosti, kde bude několik knihoven s názvy podle skillů u kterých je žádoucí tento systém. 
NPC zmizí na jinou lokaci.
Po poklikání na jednu z nich hráči bude buď přibude do batohu skillbook daného skillu / nebo získá jeden bod do skillu, pokud jeho hodnotanebude vyšší než X.
Hráč bude okamžitě přemístěn ven.
Co vy na to?
Xiin
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xiin »

Retromancer píše:Quest: Strážci moudrosti.
Strážci moudrosti
A ve dnech, kdy vzdělání upadat začínalo, tajné mágů uskupení rozhodlo se, že tvář svou světu celému alespoň částečně poodhalí. Neb třeba jest moudrost řemesel a dovedností, která v knihy zapsána byla, shromažďovat začít tak, aby i budoucím pokolením přístupná zůstala a um našich praotců nezanikl docela.
I vydali se vybraní mágové toho cechu, který ostatními nazván byl Strážci moudrosti, do míst, kde skupiny poutníků silou i schopnostmi obdařených často putuje, a nedbaje nebezpečí, ani zisku osobního, začali těmto hrdinům obchod nabízet. Však platidlem ne zlato, ale moudré knihy jsou a zbožím prodávaným ne peníze a sláva, ale výhradně dovednosti získané zůstanou...
A tak tomu tedy jest - kdo z vás pocitem tím trpí, že v řemesle kterémsi zkušeností všech ještě neobsáhl, pak do torny své knihy vědomostní přihoď, než do hlubin temných vstoupit se odvážíš a v srdci svém doufej, že v temných stínech kobek záblesk žlutého roucha spatříš, a se členem Strážců moudrosti pak obchod uděláš...

NPC (nebo několik) umisťovaných do libovolných dungeonů.
Po rychlém pokecu se zjistí, o které knihy má dané npc zájem.
Pokud má hráč X kusů dané knihy (nebo je-li to skriptově možné více různých), přemístí hráče do místnosti, kde bude několik knihoven s názvy podle skillů u kterých je žádoucí tento systém. 
NPC zmizí na jinou lokaci.
Po poklikání na jednu z nich hráči bude buď přibude do batohu skillbook daného skillu / nebo získá jeden bod do skillu, pokud jeho hodnotanebude vyšší než X.
Hráč bude okamžitě přemístěn ven.
Co vy na to?
Tohle se mi líbí, jsem pro.
Protokoll
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Protokoll »

bohatě by stačil výměník třeba 3 kusy za jeden dle vlastního výběru.
Miki
Undead Scriber
Undead Scriber

Příspěvek od Miki »

Já bych přidal do skillpointu.
Buchny:
Bojovky sw,mf,fenc,tact do nákeho počtu 80-90%
Prskavky:magery,meditace,necromancery 80-90%
Rangery:archery,tactica
Klerik:mf,tactica 70-90% , magery 40%

Začátečník by se rychlejc vytrénoval , myslím že i starší hráči by na pár desítek procent zalezli do přirody místo stáleho makrování. A zbytek skillu by musel domakrovat, či dobojovat v přírodě. Ale je menčí rozdíl bouchat bez bonusu 10% v přírodě a nebo 90%.
Acarus

Příspěvek od Acarus »

Miki píše:Já bych přidal do skillpointu.
Buchny:

Začátečník by se rychlejc vytrénoval , myslím že i starší hráči by na pár desítek procent zalezli do přirody místo stáleho makrování. A zbytek skillu by musel domakrovat, či dobojovat v přírodě. Ale je menčí rozdíl bouchat bez bonusu 10% v přírodě a nebo 90%.
Spletl sis topic.
Helloween
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Helloween »

Miki píše:Já bych přidal do skillpointu.
Buchny:

To už by bylo moc snadné. V dnešní době kdy je povolen dual je toto zbytečnost a sem to nepatří. Tady se řeší skill booky.
Acarus

Příspěvek od Acarus »

Nic? Čekal sem něco od Vás podnětnýho a konstruktivního. Ale jedinej zapojující se byl Helloween. Máme si to zase uděla úplně podle sebe ?

Problém
Nevyužitelnost a neprodejnost knížek na +5 do lowskillů, do skillů, do kterých lze sbírat i skillpointy. Praktická stagnace na trhu, a sbírání z lootu nevynáší krom hromadění žádnou perspektivu.

Řešení
1. Snížíme loot a omezíme tak drop těchto knih, ze strany nabídky. Vyhlásíme to veřejně, hráče zachvátí panika a teoretické tržní ceny půjdou nahoru, protože to vlastně přestane padat, ale hráči se toho zbavit chtít nebudou, protože se jim to v budoucnu může třebas hodit a nebo si počkají až cena bude úplně nahoře ? A/N

2. Výkup za gp od vendora. Zde se bude muset najít kompromis na výkupní ceně, ale nemáli to valnou hodnotu, tak asi jakákoliv cena v řádech desítek stovek ( to jsou tisíce resp interval 1000-9999 )? A/N

3. Jeden velmi chytrý pán tyto knihy sbírá a hle vyměňuje za jiné knihy.
3.1 Výměna za knihy do skillů, kdy maximální hranice je (80,90,100)

3.2 Výměna za knihy do skillů na základě rozdělení atraktivity skillů neomezeně ( nebyly by zde primární skilly charů )

4. Kombinace všech dostupných variant.
Protokoll
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Protokoll »

Protokoll píše:výměník třeba 3 kusy za jeden dle vlastního výběru.
Acarus píše:jedinej zapojující se byl Helloween.
ty jsi ale sebestředný :evil:
Acarus

Příspěvek od Acarus »

Protokoll píše:
Protokoll píše:výměník třeba 3 kusy za jeden dle vlastního výběru.
Acarus píše:jedinej zapojující se byl Helloween.
ty jsi ale sebestředný :evil:
Zdá se, že pán prohlédl a nalezl mé alterego zde na fóru, kde si sám sobě jsem diskutujícím a předkládám si dva naprosto odlišné návrhy, děkuji za důvěru.

Co se tvého tématu do diskuze týká, tak se spokojím, když už nebudes nic psát, o nic si myslím nepřijdu, protože hodnota tvého příspěvku zde se blíží k nule.
Protokoll
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Protokoll »

Acarus píše:...
škoda jen, že se sem nikdo nevyjádřil, protože ten výměník je antikonfliktní a v celku ekonomický řešení.
představoval bych si šutr v delu nebo kdesi začátkem dungu.
Pro otevření menu s výběrem skilu by bylo potřeba tří libovolných knížek.
*** výběr skilů by zůstal stejný jako jsou existující skillový knížky

ten výkup mi přijde nesmysl, jakmile to zavedeš, tak okamžitě nabouráš tržní cenu. něco jako lama za 5k od bachařky.

a omezení na 70-80hodnoty skillu <--- :?:
v současnej době se ty knížky kupujou buď:
a)po desítkách - mamonář to nechce trénovat
b)na kusy - dotrénování skilů který máš na 80++, kam to šlo "lidsky" dotrénovat ručně
Helloween
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Helloween »

Protokoll píše:
Acarus píše:...
škoda jen, že se sem nikdo nevyjádřil, protože ten výměník je antikonfliktní a v celku ekonomický řešení.
představoval bych si šutr v delu nebo kdesi začátkem dungu.
Pro otevření menu s výběrem skilu by bylo potřeba tří libovolných knížek.
*** výběr skilů by zůstal stejný jako jsou existující skillový knížky

ten výkup mi přijde nesmysl, jakmile to zavedeš, tak okamžitě nabouráš tržní cenu. něco jako lama za 5k od bachařky.
Bohužel se to GM asi moc nelíbí můj nápad. šutr bych dal třeba na trh a někam pro PK (delu k bance) kamkoliv.
A když se jim to nelíbí, nemá cenu to dál rozvíjet.
Ale mým nápadem by se ekonomicky staly tyto knihy využitelnější a stoupla by i jejich cena.
za kolik se dnes vůbec prodává book of EI? To je myslím už smetí, který nikd nechce. Šutrákem by se vyřešilo její opodstatnění.
Rád bych, aby se k tomu vyjádřily všechny GM.
Helloween
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Helloween »

Acarus píše:Nic? Čekal sem něco od Vás podnětnýho a konstruktivního. Ale jedinej zapojující se byl Helloween. Máme si to zase uděla úplně podle sebe ?

Problém
Nevyužitelnost a neprodejnost knížek na +5 do lowskillů, do skillů, do kterých lze sbírat i skillpointy. Praktická stagnace na trhu, a sbírání z lootu nevynáší krom hromadění žádnou perspektivu.

Řešení
1. Snížíme loot a omezíme tak drop těchto knih, ze strany nabídky. Vyhlásíme to veřejně, hráče zachvátí panika a teoretické tržní ceny půjdou nahoru, protože to vlastně přestane padat, ale hráči se toho zbavit chtít nebudou, protože se jim to v budoucnu může třebas hodit a nebo si počkají až cena bude úplně nahoře ? A/N

2. Výkup za gp od vendora. Zde se bude muset najít kompromis na výkupní ceně, ale nemáli to valnou hodnotu, tak asi jakákoliv cena v řádech desítek stovek ( to jsou tisíce resp interval 1000-9999 )? A/N

3. Jeden velmi chytrý pán tyto knihy sbírá a hle vyměňuje za jiné knihy.
3.1 Výměna za knihy do skillů, kdy maximální hranice je (80,90,100)

3.2 Výměna za knihy do skillů na základě rozdělení atraktivity skillů neomezeně ( nebyly by zde primární skilly charů )

4. Kombinace všech dostupných variant.
Souhlasil bych s bodem 3. i podbody.
Dudek
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dudek »

Varianta 3.1 se mi zdá asi nejlepší, dát i main skilly a do hodnoty 80. (S 80 se už dá ledacos dělat, s relativně malým missem/fizzem)

Jen vhodně nastavit cenu za knížku, když pujdu třeba pro animal lore tak ať stojí jen 2 knížky, když pro swordsmanship tak 8 a kdyz alchemy incript taming nebo tak neco tak treba 50. (pokud takovy skilly jako alchemy nebo taming tam vubec davat)
Já neříkám nic, ale na moje slova dojde...
Kdo jinému jámu kopá, je u něho na brigádě...
Jakub Bohem
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub Bohem »

varianta 3 a 3.1 by byla celkem vyhovujici
Irto
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Irto »

Co tkhle udelat vyměny tech skill knizek za spotřebak? Myšlenka je asi takova že za jednu skill knižku by třeba bylo možné to vyměnit za MR regy, nebo Eony, popřipadě NS, BP regy. Jsou to regy jenž jsou potřeba pro trenění a jsou hodně vykupované, takhle by jedna knižka třeba dala 1000regu od MR, NS, BP, EON jiná zase jinou kombinaci, samo sebou libi se mi i ty body 3 a podkategorie a nejsem proti ani te možnosti 2. Drop knižek bych nechal, to že se to někomu zda jako smeti neznamená že to tak je pro všechny.
Helloween
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Helloween »

Irto píše:Co tkhle udelat vyměny tech skill knizek za spotřebak? Myšlenka je asi takova že za jednu skill knižku by třeba bylo možné to vyměnit za MR regy, nebo Eony, popřipadě NS, BP regy. Jsou to regy jenž jsou potřeba pro trenění a jsou hodně vykupované, takhle by jedna knižka třeba dala 1000regu od MR, NS, BP, EON jiná zase jinou kombinaci, samo sebou libi se mi i ty body 3 a podkategorie a nejsem proti ani te možnosti 2. Drop knižek bych nechal, to že se to někomu zda jako smeti neznamená že to tak je pro všechny.
Nemůžeš dát za EI, která nemá skoro žádnou hodnotu 1K regů, který vyjdou při nejlevnějí 4K.
Já jsem pro variantu 3
Odpovědět