Náročnost Dungeonů

Pokec o všem možném (témata neaktivní po dobu delší než jeden měsíc budou mazána)
Odpovědět
Retromancer
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Re: Náročnost Dungeonů

Příspěvek od Retromancer »

Co npc (červené a smrtelné) s kouzlem odhidnutí ala angel do problémových místností nebo míst? Pokud by mělo dostatek HP zabránilo by celkem snadno taktice proběhnutí&hid v problémových místnostech a současně by nerušilo globální nastavení všude jinde. Teď mě napadlo, že by šlo pravděpodobně vyfízzovat koněm, tak snad i verzi s berserkem, aby šlo i po nově vyskočených pastech? Nicméně se spíše kloním ke kostrbatému lokálnímu řešení, než globálním směnám pro všechny...
Mihal
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mihal »

Retromancer píše:Co npc (červené a smrtelné) s kouzlem odhidnutí ala angel do problémových místností nebo míst? Pokud by mělo dostatek HP zabránilo by celkem snadno taktice proběhnutí&hid v problémových místnostech a současně by nerušilo globální nastavení všude jinde. Teď mě napadlo, že by šlo pravděpodobně vyfízzovat koněm, tak snad i verzi s berserkem, aby šlo i po nově vyskočených pastech? Nicméně se spíše kloním ke kostrbatému lokálnímu řešení, než globálním směnám pro všechny...
Netrebalo by. Ak by to bola angela, tak ta detekuje a hadze vao pokial cokolvek vidi, i prišeru. Ak by ju chceli odtargetit konom je to jedno lebo bude vidiet ostatne prišery a bude hadzať wis quas stale ... Dalo by sa týmto riešenim myslím všetko vyriešiť a uplne luxusne bez zasahu do ostatných dungov. Na ten váš odhid som už vymyslel taktiky na problemove miesta ako sa da velmi dobre obísť a ostatť pri tejto taktike bežať a hidnut :). Na toto riešenie by sa to nedalo aplikovať ale chcelo by to aby dané NPC malo vela HP a neutocilo aby vyprava nenabehla, nezabila ho a pokračovala v hide ... dal by som tomu tak 4k hp a nulovy ar ...
Empair
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Empair »

Selmaja píše:Tak a teď mi to nejde do hlavy, tak je to lehký, nebo je to obtížnější?
Tak já ti to vysvětlím ... postupné zvyšování obtížonosti dungeonů tím, že chrakterům ubíráš schopnosti je podle mého špatná cesta bo tím znehodnocuješ herní dovednosti ... řešit se dá to X způsoby a tento je podle mě nešťastný ...

dám příklad ... nechci aby se v mísnoti zdilo ... naše GM tam nahází Nka ... abych dosáhl stejného výsleku můžu nastavit bránu do mínosti tak aby prskavky kopala jinam kde sice zdít mohou ale zbytek výpravy musí tu onu místnost zvládnout bez stěn ... snadné, proveditené ...

no a co se týče současného stavu dungů tak díky posledním změnám jsou moc snadné ... jelikož u nich už není třeba myslet
Selmaja píše:Na mě to dělá dojem, že se po roce vrátil a ejhle, zjistil, že staré taktiky už nejdou uplatnit a TOP hráč je někdo jiný, kdo se přizpůsobil, ajajaj pokládek už není jen pro vyvolené, co je vzal Empair na vodítko??
No pravdou je že pauza se na mých herných schopnotech podepsala ... čekal bych, že despise nebo pride nedobiju na 1. pokus ale je to naopak ... sice jsem ještě neprošel všechny dungy ale většinu těch velkých už za sebou mám a zatím jsme nenarazili na problém ... a proto jsem se rozhodl jsme napsat tento post. I před svým odchodem sem tyto dungy dobýval s dobou úspěšností ale určitě to nebylo 100% jako máme nyní ... a to je podle mě problém ... chápu, že to vypadá divně většinou si stěžují lidi na to že umírají ale já mám PvM rád a chtěl bych aby si zachovalo své kouzlo.
Acarus

Příspěvek od Acarus »

Empair píše: Tak já ti to vysvětlím ... postupné zvyšování obtížonosti dungeonů tím, že chrakterům ubíráš schopnosti je podle mého špatná cesta bo tím znehodnocuješ herní dovednosti ... řešit se dá to X způsoby a tento je podle mě nešťastný ...

dám příklad ... nechci aby se v mísnoti zdilo ... naše GM tam nahází Nka ... abych dosáhl stejného výsleku můžu nastavit bránu do mínosti tak aby prskavky kopala jinam kde sice zdít mohou ale zbytek výpravy musí tu onu místnost zvládnout bez stěn ... snadné, proveditené ...

no a co se týče současného stavu dungů tak díky posledním změnám jsou moc snadné ... jelikož u nich už není třeba myslet
Velký omyl. Ty tu veřejně říkáš, že mág umí jenom zdi a zbytek jeho schopností je k ničemu. Měl bys otevřít oči a vidět, že charaktery jsou v mnoha směrech univerzálnější než si ochoten si připustit. Mohl bych ti konkrétně vypsat, co mág zvládne krom zdí, ale věřím, že sis to za nějaký ten pátek stihl ošahat a víš to sám. A propo u eNek ta zeď hodit jde za jistou cenu, kdyby tam neměla jít žádná zeď tak tam vykouzlit opravdu nejde. Ano popisuješ zde alternativní postup, který možný je.

K tomu konstruktivnímu návrhu. Tam si pleteš jablka z hruškama. Nejde porovnávat PvM a PvP dle mého, neboť jedno je o lidech na obou stranách a druhé jen na jedné. Tvé návrhy (a nepopírám, že nebyly konstruktivní) jak byly koncipovány nezapadaly do soudobé politiky O/Ch a neslučovaly se s mojí vizí, a proto sem je zamítl. Pokuď právě teď starající se GM má pocit, že přišel čas na "kinder pvp", tak tvé návrhy může uplatnit. Můj povzdech se týkal hlavně nastavení ohledně PvM změn, jelikož PvP změny jako takové jsou jen důsledky PvM nastavení.
Empair
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Empair »

4 Acar: Ohledně toho PvP tak to bylo spíš na diskuzi mei námi dvěma než na nějaký rozbor na fočku ...

Co se týče toho PvM :) no samozřejmě ... když nemůžu stěnovat sumím nebo si dám pár RKček, za mága se dá dělat spousta věcí sám jednoho sem tam klikám :)

Mým cílem bylo jen ukázat na to jak se dnes obtížnost řeší a jak by se řešit mohla ... vem si Balta a jeho D5 nebo bažinu v D1 ... trend s místnostmi kde se to či ono nedá využívat je pořád větší ... a to škoda ...

Nikdy nemůžu mluvit za všechny ale s lidmi s nimiž jsem v kontaku jsme se shodli, že tato cesta není nejšťasnější ... otázkou je zda jste vy GM schopní udělat krok zpět a vykročit jiným směrem ...
erunno
Pencil Master
Pencil Master

Příspěvek od erunno »

Empair píše: bažinu v D1 ...
Pokud zminuješ nynější nastavení bažiny v D1 a to
že nelze kouzlit víc jak na 3 pole to je fajn, mě osobně se to líbí.
Irto
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Irto »

Empair píše:4 Acar: Ohledně toho PvP tak to bylo spíš na diskuzi mei námi dvěma než na nějaký rozbor na fočku ...

Co se týče toho PvM :) no samozřejmě ... když nemůžu stěnovat sumím nebo si dám pár RKček, za mága se dá dělat spousta věcí sám jednoho sem tam klikám :)

Mým cílem bylo jen ukázat na to jak se dnes obtížnost řeší a jak by se řešit mohla ... vem si Balta a jeho D5 nebo bažinu v D1 ... trend s místnostmi kde se to či ono nedá využívat je pořád větší ... a to škoda ...

Nikdy nemůžu mluvit za všechny ale s lidmi s nimiž jsem v kontaku jsme se shodli, že tato cesta není nejšťasnější ... otázkou je zda jste vy GM schopní udělat krok zpět a vykročit jiným směrem ...

Ne otazka je zda lidé se kterými seš ty v kontaktu jsou reprezentativní a soudný vzorek (nebrano nějak negativně spiše upozorňuji na fakt že se stykaš s lidmy který pravděpodobně s tebou hrají tzv jsou ovlivněni i tebou => maji podobne nazory). Omezení nějaké schopnosti znamená dunucení hrače ke změně play styl takže apriori to podporuje to co chceš (nehodnotim kde jak moc a tak dale).

Kdysi na škole jsem dělal pěkný test, prostě všichni ve skupině souhlasily že je problém, všichni dostali papir a měli navrhnout konkretní opatření na vyřešení daného problému, měli na to omezený čas cca 5min na navrhnuti. Kolik mysliš že bylo stejných navrhu? Odpovim ani jeden a každy navrh se někomu dost podstatně nelíbil a hodnotil ho jako horši než aktualni stav, když se aplikoval stale všichni tvrdili že je to špatně. (Byla to simulace a problem byl v řešení pozdních přichodů)
Empair
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Empair »

erunno píše:
Empair píše: bažinu v D1 ...
Pokud zminuješ nynější nastavení bažiny v D1 a to
že nelze kouzlit víc jak na 3 pole to je fajn, mě osobně se to líbí.
toho je víc ...

omezená vzdálenost kouzlení
war nemůžeš používat port svitek
mág stěnovat
rang klamákovat
... kažé povolíná tam má nějaké omezení z hlavy netuším už jaké ...

v 10ti minutové mínosti kde není co řešit jen umláštš jdnoho dráčka to tolik nevinikne ale v 8mihodinovém dungu kde tomu musíš přizpůsobit chování celé výpravy je to doslova ubíjející ...

4 Irto: souhlasím, že můj pohled nemusí být správný a lidi kolem mě můžou být ovlivnění právě mnou a pak mohou ztratit obejektivitu ... ale souhlas s tím co jsme na začátku uvedl vyjádřilo i mnoho další hráčů s kterémi já nespolupracuji ... jsou tu i negativn ohlasy ale většinou spí přímo pro mé osobě než proti problému ... najít řešení nemusí být zrovna snadné ale věřím, že společnými silami toho můžeme dosáhnout
Mihal
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mihal »

Empe myslím, že už skôr len píšeš a fňukáš ako by si chcel na niečo poukázať alebo niečo riešiť. Ten tvoj navrh aby to magov hadzalo na inu stranu miestnosti vyriesi čo? Mág si prebehne/preporti ku skupine a je po probleme alebo hodi tam sumy a stiahne vsetko od vypravy a tym ulahci celu miestnost. Ak sa zakažu niektoré vlastnosti v určitych miestnostiach je to len variacia. Nerobí sa to vždy aj ked despy sa teraz menili tymto spôsobom, nemusí to byť trend pre všetky dungy. Bažiny v D1 keby neboli takto nastavené, tak si desp chodím solo ale fakt sa mi nechce tam stravit hodinu aby som zabil jednu wyrmu. Chápem, že v miestach, kde je prsk na prd, lebo nemôže stenit, sumit, kuzliť je to tažké aj pre teba, kedže sa musíš vložit do ruk inych povolani a čo som počul, nerobíš to rád. Ale takto je donutená výprava aby bola pestrejšie zložená na chary.

AK chceš niečo zmenit, konkretizuj a daj navrhy GMkam, možno sa inšpiruju a použiju to. Ale fakt sa mi zdá, že chceš len staré časy ked v despe vyskočilo 2O arachov a len ty jediny si prezil v drakovi za stenou a len vaša vyprava mala nervy chodit taketo despy. Som za sťaženie, aj ked ludia okolo mňa moc nie, lebo ja hladam vyzvy ale treba brat ohlad aj na inych hlavne tych, čo nie su skúsený ako my. Lebo ak sa všetko bude šit len na mieru niekomu, tak si ten dotyčný môže založit vlastny server ahrat tam ... sam si doplni poklady a urobí dung aky chce.
Empair
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Empair »

4 Mihal: no nechopil jsi to ... napsal jsme že by to prska hodilo jinam a tí myslím do jiné mínosti takže by opravdu výpravě pomoc nemohl ...

K tomu zbytku pořád mě tu napadáte s tím, že mi vadí že to že nejsme sám dko by vybíral dungy ... no ak se pamatuji nikdy sem nebyl sám ... vždy tu byla konkurence ale vždy tu taky existovla výzva v podobě dungů kde výprava tam nezaručovala úspěch ani v nejshopnějším složení. Jediné o co jde je učitá výzva která je na každém serveru ... něco kam se dá zajít ztratit eqip pokud mám chuť to zkusit. Tuto výzvu představoval vždy dung despise, později despise 4 a pride peklo ... no a dnes už jsou to "jen" dlouh dungy ...

Ak to chcete přisuzovat k tomu, že mi ego nedovolí spát bo si despa chodí víc lidí než já tak vám v tom bránit nebudu ale asi vás budu muset zklamat realita je jiná.

No a co se týče návrhů ... zatím se GM nevyjádřili zda by byli ochotní ustoupit ze součsného stavu a zvolit něco jiného. Já sem ochotný připravit řešení ak popíšou problematiku ... věřím, že by se našlo více lidí co by měli nějaký šikovný nápad.
Irto
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Irto »

Empair píše: No a co se týče návrhů ... zatím se GM nevyjádřili zda by byli ochotní ustoupit ze součsného stavu a zvolit něco jiného. Já sem ochotný připravit řešení ak popíšou problematiku ... věřím, že by se našlo více lidí co by měli nějaký šikovný nápad.
Vyjadřili se,
Qvido píše:Myslím, že tu Ocroc dostatečně nastínil to, že jsme ochotni tuto změnu hidingu upravit, takže namísto samotné kritiky našeho počínání raději zapojte vaše mozkové buňky a navrhujte, jak by případně tato změna měla vypadat. Očistěte vaše posty od citových výlev a třeba se mezi vámi najde někdo kdo by mohl mít inspirující nápad. Který by byl vyhovující a scriptově řešitelný.
Navrhy zde byli ale moc použitelných ne. Ono je faktem že obtižnost dungu hodně určuje množství krizových situaci (nazyvano shit faktor) protože žádné monstrum co zde je nějak moc zasadní problem představovat nemuže. Ovšem ten shit faktor zase nesmi byt přehnaný protože naskriptěný IVM drak jenž vyhodi dva LaW s 3arachy pokaždé když se stahne o 10% by zas taaké funny být nemusel.
Longhorn
Elder Letter
Elder Letter

Příspěvek od Longhorn »

me se soucasny stav libi. libi se mi ze se to i nekam posouva a tesim se na specky na wara. ty top dungy nevybiraj zadny nbci jsou to prevazne hraci, co hraji dele jak 5 let.

edit: moc se mi libi ze se pridava hracum dmg a dungy jdou rychleji
Naposledy upravil(a) Longhorn dne 25.01.2012 14:01:52, celkem upraveno 1 x.
cara
Inkless
Inkless
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cara »

Drahý Empair,
dovoľ aby som ťa touto cestou požiadala, aby si prestal riešiť veci, ktoré sú očividne nehodné tvojich schopností a intelektu.
Som si istá že politická kampaň Roberta Fica alebo 99% na Slovensku by tvoje úžasné postrehy a komunikačné schopnosti využila lepšie ako my úbohí hráči na DarkParadise

vysvetlenie pre neznalých politickej scény na Slovensku : Jedná sa o silne sociálne zamerané strany, ktorých vedúce osobnosti vsádzajú na naivný populizmus a stavanie seba samého na piedestál hrdinu z ľudu.
Eithel, klerik na dôchodku :)
Triple ranger
Mihal
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mihal »

EMPE tak chceš vlastne spraviť z dungov soločasti pre každy char? Taky dung je, vola sa FIRE ... tam je to tak riešene. Alebo si soluj dungy, budeš to mať to iste. Ja idem do dungu okrem ineho aby sme hrali tímovo a spoločne (multiplayer) ... na singleplayer netreba ani internet :). A tie navrhy čo GM chcú riešiť tu padli a stále sa tu o nich píše, len treba čítať.

LONGU nemyslel som NBikov, tí sú radi, že ich nezabije kostra na HB a maju max skilly. A to kolko rokov hra hrač nie je limitujuce ani neurčuje aký je dobry. Poznam ranga, čo za pol roka sa dostal na uroven, na ktorú sa niektorí nedostali ani po 5 rokoch hrania. A naopak ... sú tu hráči čo hrajú viac ako 5 rokov a ich "skill" je na úrovni práve dotrenenych NBikov ale s egom nemenovaného hrača. Je to o skúsenostiach, pochopení hry, reakciach, rozmýšlaní a využívaní všetkého čo daný char/skupina ponuka. A v skupine o tímového ducha, schopnosti viesť výpravu, koordinácii a zohranosti. Niektoré skupiny chodia TOP dungy len preto, že ich to naučili alebo niekto ukázal a chodia to ako roboti stále dokola to iste ... naučene, nachodené ... ak sa niečo zmení = vylah.
Selmaja
Misspelling Chicken
Misspelling Chicken

Příspěvek od Selmaja »

Děkuji Mihalovi, přesně vyjádřil mé pocity, je to o spolupráci a to mě právě na PvM baví, proč se vracet zpět, změny jsou fajn, stačí reagovat na podněty hráčů směrem vpřed, myslím tím větší provázanosti na skily ale rozhodně ne se vracet jak chce "TOP E.."
Eset - DoHR
Empair
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Empair »

Svoje jsem řekl dále reagovat nebudu ... kdo chtěl pochopil ...
Nemluva
Walking Scribbler
Walking Scribbler

Příspěvek od Nemluva »

Kdo nesouhlasí, tak nepochopil?
Sir Artuhr
Trhovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sir Artuhr »

No ja myslim, ze se ani pochopit nedalo:) Tudiz bysme strejdovi meli podekovat za zabavnou vlozku a s napetim cekat na dalsi topik.. Uzamcit to tady a kazdy se snazit trosku se prizpusobit vyvoji a napred zkusit jestli to prece jen nakonec nejak hrat nepujde:)
Mihal
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mihal »

Sir Artuhr píše:No ja myslim, ze se ani pochopit nedalo:) Tudiz bysme strejdovi meli podekovat za zabavnou vlozku a s napetim cekat na dalsi topik.. Uzamcit to tady a kazdy se snazit trosku se prizpusobit vyvoji a napred zkusit jestli to prece jen nakonec nejak hrat nepujde:)

Nikto sa s tebou nerozprava alebo prečo stále spamuješ topiky? Ak chceš posthuntit založ si vlastny a kludne si tam sprav 1OOO stranovy pokec sam so sebou ... Nečudujem sa GMkam, že sa im topiky nechcu čítať, ked niekto tu len píše a uráža, spamuje a nemá snahu tu nič riešiť. Emp v začiatkoch poukázal na problémy, žial potom sa to zvrhlo alebo vysvitlo čo vlastne chcel a začal fňukať. Táto téma mala byť na diskusiu k téme, upozornenie na fakty a podanie navrhov na riešenia nie na pokec, spam, urážky ... na to sa tu najdu témy na to slúžiace
Sir Artuhr
Trhovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sir Artuhr »

Tak zaprve drahy Mihale. V tomto topiku se vyjadrili 3 rozdilni GM, coz je myslis vic nez dost pozornosti, daleko vice nez se dostava jinym topikum. Zadruhe vse co se rict melo se tady reklo a od 4 strany je to jen post hunt. Musis se naucit rozlisovat posthunt a maskovany posthunt v radoby chytrych a dlouhych postech. Zatreti tady nikdo nikoho neurazi. Mozna snad jen prave Emp, ktery z nas vsech chce delat blbce, protoze neni podle jeho a bohuzel mu to ty i ostatni zerou a mu se dostava pozornosti, kterou tolik potrebuje. O nejake zmeny mu vubec nejde. To by uvedl nejake konstruktivni moznosti reseni a nezalozil by si topik jen kvuli tomu, aby si postezoval a ukazal ze je zpet a opet brazdi top dungy. Celej topik neni nic jinyho nez posthunt.

A jak jsem psal v postu vyse. Jde jenom o to se zmenam prizpusobovat a pokud jsou vylozene nepratelske vuci vyvazenosti celeho systemu, pak zaklada topiky a diskutovat nad tim a nejen kritizovat, ale prijit s navrhem reseni.
Odpovědět