Registrační emaily
Registrační emaily
Zdravím,
nevím jestli to tady někdy už padlo takový návrh a dovedu si představit, že se GM nemusí líbit co tedka navrhnu, ale zkuste nad tím alespon chvíli popřemýšlet.
Týká se to registračních emailů, podle všeho je to pro GM jediné vodítko které používají pro spojení accountů s člověkem, který se dožaduje jeho vlastnictví v případě krádeže, nebo jiného prohřešku.
Problém je ten, že podle mě snad nikdo tyhle emaily už nemá, nebo většina hráčů a accountů je starých 5+ let, já se třeba registroval přes kamarádův email protože jsem v té době ani neměl internet a hrál jsem jen u kámoše na modemu. Ostatní accounty sem registroval pod faky, které už taky neexistují. Ale už delší dobu se těm emailům přikládá hodně důležistosti v případech vlastnictví.
Nešlo by proto jednorázově umožnit spojit accounty s aktuálními emaily vlastníků ? Je mi jasné že se tím "legalizují" všechny možné prodeje accountů a přesuny vlastníků, které se v minulosti provedly, ale když se to udělá tak se už nikdo nemůže vymlouvat že nevěděl že ty emaily byly důležité a těm co je nemají a jsou skutečně vlastníky přidají na klidu že o account budou moct vždy zažádat přes ten email.
nevím jestli to tady někdy už padlo takový návrh a dovedu si představit, že se GM nemusí líbit co tedka navrhnu, ale zkuste nad tím alespon chvíli popřemýšlet.
Týká se to registračních emailů, podle všeho je to pro GM jediné vodítko které používají pro spojení accountů s člověkem, který se dožaduje jeho vlastnictví v případě krádeže, nebo jiného prohřešku.
Problém je ten, že podle mě snad nikdo tyhle emaily už nemá, nebo většina hráčů a accountů je starých 5+ let, já se třeba registroval přes kamarádův email protože jsem v té době ani neměl internet a hrál jsem jen u kámoše na modemu. Ostatní accounty sem registroval pod faky, které už taky neexistují. Ale už delší dobu se těm emailům přikládá hodně důležistosti v případech vlastnictví.
Nešlo by proto jednorázově umožnit spojit accounty s aktuálními emaily vlastníků ? Je mi jasné že se tím "legalizují" všechny možné prodeje accountů a přesuny vlastníků, které se v minulosti provedly, ale když se to udělá tak se už nikdo nemůže vymlouvat že nevěděl že ty emaily byly důležité a těm co je nemají a jsou skutečně vlastníky přidají na klidu že o account budou moct vždy zažádat přes ten email.
Re: Registrační emaily
Email je jen jedním z registračních údajů a v případě, že se majitel z nějakého důvodu nemůže prokázat pouze jednou z reg. informací, zbývají ještě ty ostatní. Vymlouvat se, že to nepovažoval za důležité, nemůže nikdo ani teď - je to napsané přímo v registraci. Že tomu někdo nevěnuje pozornost je bohužel jeho smůla. Stále platí, že nejbezpečnější způsob, jak se vyhnout problému s dokazováním vlastnictví účtu, je držet si login pouze ve svém vlastnictví a účet nikomu nepůjčovat. I když to opakujeme, kde se dá, stále je dost takových, kteří to berou na lehkou váhu a situaci řeší v momentě, kdy už účet nemají. To, co navrhuješ, se mi automaticky spojí s celou řadou problémů, u kterých si momentálně nedokážu představit efektivní řešení, které by přineslo více užitku než naopak. Asi nejsnadněji vysvětlitelný je ten, že i zde by totiž musel vlastník prokázat, že je účet jeho - a byl by jsi přesně tam, kde jsi teď.
K registracím na fake údaje snad ani není třeba se vyjadřovat.
K registracím na fake údaje snad ani není třeba se vyjadřovat.
Kontakt: ICQ 727 506 222 nebo PM zde na foru
Jaké jsou ty ostatní metody ? Nějak mi není jasné jak mám dokázat že učet je můj pokud nemám registrační email. Výčet skillů nebo majetku těžko může mít nějakou váhu, stejně jako IP adresa. Fake prostě vznikne kdy přestanu být spokojený s poskytovatelem schránky tak si prostě udělám email nový ... a fakt nemám tušení co v tom reg mejlu před X lety bylo, řekl bych poslední můj acc má nějakých 6 let, jsme jen lidi kolik lidí používá tak dlouho stejnou emailovou adresu? a taky, kolik registračních emailů obsahuje něco užitečného? ... obvykle v nich nic zajímavého není a vždycky i pokud zapomeneš na učet heslo tak je možné si vygenerovat a poslat na email nový ... to tady ale není ... posuzujete vlastnictví ne podle schránky ale podle obsahu emailu...
Co se týká toho problému který jsi popsal, tak ten má jednoduché řešení. Spojíte accy s emailem těch lidí kteří si o to napíšou ... pochybuju že by více lidí žádalo o vlastnictví stejného accountu. A pokud ano, jen jeden by znal aktuální heslo k accountu ... třeba mít login na stránkách kde si v profilu vyplníš emailovou adresu ... Jestli někdo dal heslo ke svému učtu někomu jinému tak si ho před tou registrací změní, dá se to oznámit dopředu aby si lidi kteří o to stojí udělali v učtech pořádek.
Učty na tomhle foru jsou taky provázané s nějakým accountem ne ? už si to nepamatuju ale mám dojem že něco takového se tady při registraci dělalo, tak proč by to nešlo udělat pro všechny accounty hráče ? tady je to jen 1:1, zase tak velká změna mi to nepřijde... ale možná nevidím uplně všechno co za tím stojí ... vám by to ale taky usnadnilo řešení problémů s vlastníky accountů, nemuseli byste nikde nic hledat ... podívám se account->email, tečka ...
Co se týká toho problému který jsi popsal, tak ten má jednoduché řešení. Spojíte accy s emailem těch lidí kteří si o to napíšou ... pochybuju že by více lidí žádalo o vlastnictví stejného accountu. A pokud ano, jen jeden by znal aktuální heslo k accountu ... třeba mít login na stránkách kde si v profilu vyplníš emailovou adresu ... Jestli někdo dal heslo ke svému učtu někomu jinému tak si ho před tou registrací změní, dá se to oznámit dopředu aby si lidi kteří o to stojí udělali v učtech pořádek.
Učty na tomhle foru jsou taky provázané s nějakým accountem ne ? už si to nepamatuju ale mám dojem že něco takového se tady při registraci dělalo, tak proč by to nešlo udělat pro všechny accounty hráče ? tady je to jen 1:1, zase tak velká změna mi to nepřijde... ale možná nevidím uplně všechno co za tím stojí ... vám by to ale taky usnadnilo řešení problémů s vlastníky accountů, nemuseli byste nikde nic hledat ... podívám se account->email, tečka ...
Je to přesně naopak.Raziel píše: ... posuzujete vlastnictví ne podle schránky ale podle obsahu emailu...
To jsi asi jediný, kdo o tom pochybuje.Raziel píše: ... pochybuju že by více lidí žádalo o vlastnictví stejného accountu. A pokud ano, jen jeden by znal aktuální heslo k accountu ...
Na to přece není třeba změna původního emailu na nový, to funguje už nyní.Raziel píše: ... vám by to ale taky usnadnilo řešení problémů s vlastníky accountů, nemuseli byste nikde nic hledat ... podívám se account->email, tečka ...
Dobry večer..připojuju se k razovy doopravdy si neschovavam kuprikladu 7 let stary email asi se nepocitalo s tim že tenhle server bude chodit tak dlouho nebo nevim..
Když už dostane ban někdo kdo kdysi logl moji postavu... ja to doslova odseru... protože si neschovávám 7 let starý email...7 let je skutečně dlouhá doba 365 tydnu 2555 dní ... nikdo po mě nemůže chtít.. nebo spis me ukažte člověka ktery ma 7 let + starý email
V tehle chvíly je člověk jako já pekne v pr..
Když už dostane ban někdo kdo kdysi logl moji postavu... ja to doslova odseru... protože si neschovávám 7 let starý email...7 let je skutečně dlouhá doba 365 tydnu 2555 dní ... nikdo po mě nemůže chtít.. nebo spis me ukažte člověka ktery ma 7 let + starý email
V tehle chvíly je člověk jako já pekne v pr..
- Dudek
- Undead Scriber
- Kontaktovat uživatele:
Ja svuj registrační mail pořád mám
Takže se hlásím

Já neříkám nic, ale na moje slova dojde...
Kdo jinému jámu kopá, je u něho na brigádě...
Nejde o to, abys měl ten poslanej mail z před 7mi let, ale tu schránku... A o půjčování acc jiným lidem se tu už psalo a dokonce je to snad v pravidlech i tučně = tvoje kaše 

- Dudek
- Undead Scriber
- Kontaktovat uživatele:
ale já mám i tu schránku
Já neříkám nic, ale na moje slova dojde...
Můj post nebyl na tebe.
imo nejde o reg mail ale o to znat reg udaje/psat z reglyho icq
s fake udajema hold celkem pech
s fake udajema hold celkem pech
Reg. Mail je pro me voditko k majiteli uctu. Ale neni to zadna nutnost, chapeme, ze po takovou dobu mit stejny mail, ci icq je neudrzitelne a okolnosti nuti lidi tyto veci cas od casu zmenit. A proto nevyzadujeme reg. mail ad absurdum.
Hlavnimi voditky k majiteli uctu jsou pro nas primarne reg. udaje, vyplnene pri registraci accountu. Sekundarni udaje jako jsou informace o uctu, kolik jakych penez je v bance, jake kdo ma skilly a tak nevyzadujeme.
Hlavnimi voditky k majiteli uctu jsou pro nas primarne reg. udaje, vyplnene pri registraci accountu. Sekundarni udaje jako jsou informace o uctu, kolik jakych penez je v bance, jake kdo ma skilly a tak nevyzadujeme.
Kde ?Na to přece není třeba změna původního emailu na nový, to funguje už nyní.
Samozřejmě na naší straně. Myslím, že potenciál tohoto topicu je vyčerpán.