Máme svoboudnou vůli ... ?
- Dudek
- Undead Scriber
- Kontaktovat uživatele:
Re: Máme svoboudnou vůli ... ?
Nechápu, proč tady meleš něco o svobodné vůli, když nevíš co to je, všechno z toho co tady kdokoliv napsal, můžeš udělat, to je tvoje svobodná vůle, ale následky si nes sám. Nikdo tě nijak neomezuje, TVOJE SVOBODNÁ VŮLE je to, že jsi to neudělal, takže ty se omezuješ sám, nehaž to na nikoho jinýho.
Já neříkám nic, ale na moje slova dojde...
Kdo jinému jámu kopá, je u něho na brigádě...
- Sir Artuhr
- Trhovec
- Kontaktovat uživatele:
Sory od svych zhruba 3 let (kdyz nepocitam malou nehodu minuly tyden) jsem schopen ovladat svoji potrebu moceni do te miry, ze vzdycky se stihnu vymocit na vhodnem miste. A uz vidim jak dokazujes, ze jsi proste v te chvili mel tak nezadrzitelnou nutnost se vymocit, takze jsi to udelal uprostred ulice. Paneboze o cem se to tady vubec s tebou bavim... Nejvetsi chyba byla se nechat zatahnout na tvoji nesmyslnou uroven debaty a argumentovani, kde me jiste prehadas jen zkusenosti.Driana píše:Edit:Sir Artuhr píše: Ovsem tvoje vyjadreni, ze kdyz te nekdo nenecha vychcat kde chces, tak ti slape po svobode me jasne utvrzuje v tu treti moznost.
Neni to zas, až tak kde chceš, ale o to kde tě to chytne -> potažmo musíš... pokud bych mohl, nepomočil bych si kaťata. A pokud se jedná o vymočení z nutnosti, tak ANO měl bych mít právo se svobodně a beztrestně vymočit tam kde musim ( tedy Eventuelně né že ho vytáhnu v metru a začnu si hrát na staré barokní Fontány.... Vždy se jedná o zdraví Rozum [ Snad ho v sobě najdete ] to znamená že se nebudu chovat jako tupec, slepej, negramotnej, bezostychu a línej - si dojít do postraní uličky, do rohu, ke stromu... a bůh ví jaký možnosti a volby se vyskytnou v dané chvíli... )
Driana:
Sorry, nečetl jsem to celý, ale hrozně mě bavila ta část o jointech na ulici a vězení
Děkuji za hezčí den a za to, že mám další důvod se neúčastnit Million Marihuana Marche, protože takový lola, jako jsi ty, těch je tam většinou plno
Sorry, nečetl jsem to celý, ale hrozně mě bavila ta část o jointech na ulici a vězení
Děkuji za hezčí den a za to, že mám další důvod se neúčastnit Million Marihuana Marche, protože takový lola, jako jsi ty, těch je tam většinou plno
- Dave Lister
- Dark Elegizer
- Kontaktovat uživatele:
driana posli mi cislo na tvyho dylera, zjevne dobrej matros..
a jen tak mimochodem - Redde odpovidas nekdy na pm? mesic, rok.. a furt nic
a jen tak mimochodem - Redde odpovidas nekdy na pm? mesic, rok.. a furt nic
hemeneks more gadzo vazelina!
myslim ze driana uz pritvrdil a u travy ,podle toho co ctu,to urcite neskoncilo :p
- Mara z Acoma
- Hitgirl
- Kontaktovat uživatele:
Svoboda jednotlivce končí tam, kde začíná svoboda druhého…
Dandelion Clock.
Zkus se nad tim zamyslet.
Z toho, co pises silne vane anarchismus, ne dekuji, nemam zajem jit po ulici a bat se o vlastni zivot, aby me nahodou nejaky svobodomyslnec nezapich.
Dandelion Clock.
Z toho, co pises silne vane anarchismus, ne dekuji, nemam zajem jit po ulici a bat se o vlastni zivot, aby me nahodou nejaky svobodomyslnec nezapich.
Show is over motherlovers!
:p Pak by tě omezil na svobodě a byl by proti zákonu :pMara z Acoma píše:Svoboda jednotlivce končí tam, kde začíná svoboda druhého…
Dandelion Clock.
Pro další:
Jsem rád že Vás Rodiče naučili základní pravidlo Pokud můžeš, vymoč se dřív, než budeš muset a nebudeš moci.
Hmm, no já opravdu nevim jestli mě chytne potřeba na straně u Muzea, nebo na straně ke Staromáku.....
Jedinej Redd se ozval o jiném tématu než Vykonávání potřeby, že by to byla vaše hlavní myšlenka? Nebo neschopnost se přenést přez příklady a zauvažovat nad jinými (ne)možnostmi?
Tak jsem usoudil že tady v sekci pokec nemá cenu se bavit, Spameři jsou rádi za každý post navíc, i když ....
Trvzení že "Svoboda končí tam kde začíná svoboda druhého." - Jste do těch teorií o možnostech vykonávání potřeby nepřibraly... Pokud si dokážu představit normáního člověka, nekálí vám na boty, nohy, oblečení a ani jiné části těla -> Takže Vás to neomezuje ani z Estetického hlediska. A pokud Vás Omezuje močící člověk -> Pak jste utiskovaná ( Většina? ) menšina.
A ano, bral jsem v potaz to že tu komunikuji s lidmi staršími 13 let, s lidmi kteří již na základní škole maji nebo měly Rodinou a Občanskou výchovu, Ale jak to tak vypadá.... Řekl bych že by se Vaši kantoři měly stydět za takovéto přemýšlení ( Uvažování )
To Dudek - Pakliže jako omezení nevnímáš odevzdání za akci tvůj finanční obnos za 400 hodin práce, pak tě uctívam, protože nevnímáš čas jako nejdůležitější jednotku kterou máme.
To Hunter - Ano nevidim rozdíl mezi ( Pardon ) Hovnem a Hovnem.
No já nevim, když se mi půjdeš vykálit na náměstí, tak si nějaký ten koutek najdeš... Nemohu za to že Praha je plná lidí a nejsou tam ( 'Všude' ) Toi-Toi zdarma, abych si tam mohl odskočit.
Hmm, Kam-koli znamená -> Kam-koli s rozumem ( Příklat u toho malého Romského chlapce ). Ano přirovnáváš - k rozumu ( myšlení, přemýšlení ) že když zrovna pocítim potřebu se vymočit, tak ho vytáhnu ať jsem před dřevěnym prodejnim stánkem, nebo McDonaldem a začnu si hrát na Fontánu ( Jen už nejsem malý baculatý andílek ). Tyto postřehy, bez rozmyslu ( Doslova bez akce přemýšlení ) Ste začaly rozvíjet až vy -> "Kde-koli" Neni "Kde-koli bez přemýšlení". Pakliže máš reakce rychlejší než mozek, pak bys měl jít dělat nějaké cirkusové číslo které by využilo tvého postřehu.
Výhružka v tom nebyla, byla v tom prakticky uvedený příklad nad tvůj post se zaměřením slovní urážky mne a projevem kde končí svobodná vůle. ( Svobodná vůle končí tam kde omezuješ svobodu druhého [ To nechápaví, omezujem se navzájem - jde o posouzení relativního stupně omezovaní se ] )
Pakliže se zaměřuješ na jediné téma - jediný příklad. A ještě takový který již děti ve školce vyřešily, pak musim uznat že by se nejdřív měla pozměnit výchova ve výchovných institucích.
Ještě jsi mi neřekl, proč by tě měli zavírat za jointa na ulici. Pardon, mně to vážně přijde hrozně k smíchu
- Sir Artuhr
- Trhovec
- Kontaktovat uživatele:
Protoze se v jeho svete vsude slape po svobodne vuli:p Ovsem je nutne podotknout v jeho svete:p Ja bych doporucil autorovi topik napred se trosku probehnout po cerstvem vzduchu realneho sveta, trosku dospet, zmoudret a hlavne napred nasbirat informace o tematu o kterem argumentuju. Ve vetsine pripadu jsi ukazal naprostou neinformovanost a ignoraci zakladnich principu demokraticke spolecnosti.
Edit: Jo a mozna by to chtelo procist i pravidla pravopisu. Protoze slovo priklat tam rozhodne nenajdes. Pokud jsi chytil nejaky spasitelsky komplex, tak se nauc aspon psat. Jinak to nedotahnes ani na recneni na lavicce u hlavniho nadrazi. (Doufam, kvuli tobe, ze ji nikdo nepokalil:( )
Edit: Jo a mozna by to chtelo procist i pravidla pravopisu. Protoze slovo priklat tam rozhodne nenajdes. Pokud jsi chytil nejaky spasitelsky komplex, tak se nauc aspon psat. Jinak to nedotahnes ani na recneni na lavicce u hlavniho nadrazi. (Doufam, kvuli tobe, ze ji nikdo nepokalil:( )
No, pakliže tě uvidí policajt s Jointem ( Dle zákona stačí slovo policajta k tvému usvědčení ), tak Máš přestupek + pokutu. Pakliže již máš podmínku nebo nějaké tahanice se zákonem, jdeš do vězení. -> Příklad ve vedlejšim Topicu v prvnim ( Zpronevěra Miliardy Kč ) a předposlednim odkazu ( Ukradení Flašky Alkoholu a krkovice ).Redd píše:Ještě jsi mi neřekl, proč by tě měli zavírat za jointa na ulici. Pardon, mně to vážně přijde hrozně k smíchu
- Sir Artuhr
- Trhovec
- Kontaktovat uživatele:
Byt tebou si to prectu jeste jednou a poradne zneni prislusneho pravniho predpisu:) To je presne to o cem je rec. Absolutne nevis ktera bije. Me pripada, ze bud cerpas z nejake wikipedie nebo jedes klasickym system ctrl+c a ctrl+v, aniz by jsi cokoli z toho cetl:)Driana píše:No, pakliže tě uvidí policajt s Jointem ( Dle zákona stačí slovo policajta k tvému usvědčení ), tak Máš přestupek + pokutu. Pakliže již máš podmínku nebo nějaké tahanice se zákonem, jdeš do vězení. -> Příklad ve vedlejšim Topicu v prvnim ( Zpronevěra Miliardy Kč ) a předposlednim odkazu ( Ukradení Flašky Alkoholu a krkovice ).Redd píše:Ještě jsi mi neřekl, proč by tě měli zavírat za jointa na ulici. Pardon, mně to vážně přijde hrozně k smíchu
V čem vidiš problém? Neshodujou se tvé dedukce s mémi?Sir Artuhr píše:Byt tebou si to prectu jeste jednou a poradne zneni prislusneho pravniho predpisu:) To je presne to o cem je rec. Absolutne nevis ktera bije. Me pripada, ze bud cerpas z nejake wikipedie nebo jedes klasickym system ctrl+c a ctrl+v, aniz by jsi cokoli z toho cetl:)Driana píše:No, pakliže tě uvidí policajt s Jointem ( Dle zákona stačí slovo policajta k tvému usvědčení ), tak Máš přestupek + pokutu. Pakliže již máš podmínku nebo nějaké tahanice se zákonem, jdeš do vězení. -> Příklad ve vedlejšim Topicu v prvnim ( Zpronevěra Miliardy Kč ) a předposlednim odkazu ( Ukradení Flašky Alkoholu a krkovice ).Redd píše:Ještě jsi mi neřekl, proč by tě měli zavírat za jointa na ulici. Pardon, mně to vážně přijde hrozně k smíchu
- Sir Artuhr
- Trhovec
- Kontaktovat uživatele:
Nevim sice co je slovo memi, ale ja zadnou dedukci nepouzival. Ja si to akorat poradne precetl.
Pozor, na fóru se nám vyskytla závažná choroba - slovní průjem. Následky nejsou pěkné, jak sami vidíte...
Ale k věci. Správně tu bylo řečeno, že mít každý svobodnou vůli, přeroste to tu v anarchii. Proto je dobře, že jsou nějakými autoritami vynucováno chování v rámci pravidel, které nevadí / jsou prospěšné většině.
Akorát bych byl rád, kdyby tou autoritou, která rozhoduje, co je nebo není přijatelné nebyl parlament, plný větších či menších prospěchářů... aneb měl by nás konečně zotročit nějaký superpočítač
Ale k věci. Správně tu bylo řečeno, že mít každý svobodnou vůli, přeroste to tu v anarchii. Proto je dobře, že jsou nějakými autoritami vynucováno chování v rámci pravidel, které nevadí / jsou prospěšné většině.
Akorát bych byl rád, kdyby tou autoritou, která rozhoduje, co je nebo není přijatelné nebyl parlament, plný větších či menších prospěchářů... aneb měl by nás konečně zotročit nějaký superpočítač
Z mých rukou nechť světu plyne prospěch a život.
- Dudek
- Undead Scriber
- Kontaktovat uživatele:
Proboha, přečti si to, co jsem napsal, až nebudeš vyhulenej!!!Driana píše:
To Dudek - Pakliže jako omezení nevnímáš odevzdání za akci tvůj finanční obnos za 400 hodin práce, pak tě uctívam, protože nevnímáš čas jako nejdůležitější jednotku kterou máme.
Svobodná vůle nemá s tím, co tady píšeš, nic společnýho!!!
Tvoje svobodná vůle není omezená, omezují tě jen případné sankce za projev Tvé svobodné vůle a je to jen o tom, jestli se TVÁ svobodná vůle rozhodne riskovat sankce. Napřed si to celý přečti, pak si to promysli a pak reaguj.
Já neříkám nic, ale na moje slova dojde...
Z toho jak to prezentuješ mam jedinou svobodnou volbu.... Ne.Dudek píše:Proboha, přečti si to, co jsem napsal, až nebudeš vyhulenej!!!Driana píše:
Svobodná vůle nemá s tím, co tady píšeš, nic společnýho!!!
Tvoje svobodná vůle není omezená, omezují tě jen případné sankce za projev Tvé svobodné vůle a je to jen o tom, jestli se TVÁ svobodná vůle rozhodne riskovat sankce. Napřed si to celý přečti, pak si to promysli a pak reaguj.
A to je to proč řikam že svobodnou volbu nemáme ->
Ano, máme možnost mít svobodnou volbu...
Stačí mít nejlépe pasivní příjem v hodnotách pohybujcí se nad ( S ) urovní výdajů. -> Do té doby nemáme svobodnou volbu.
Stačí mít nejlépe pasivní příjem v hodnotách pohybujcí se nad ( S ) urovní výdajů. -> Do té doby nemáme svobodnou volbu.
-
- Death Litographer
- Kontaktovat uživatele:
Svěř se. My ti pomůžeme.
[color=green][size=167]Čaj? Pickwick![/size]
[/color]
[/color]
Že by byla možnost sehnat práci ....Prafotr Morava píše:Svěř se. My ti pomůžeme.
No ale já to myslel na všechny ostatní .... víš kolik se denně děje věcí jen v kraji v kterém žiješ?
Ještě ste nikdo nenapsal rozumný důvod, PROČ a JAK Vás omezujou příklady které jsem uvedl. ( Ani s jednim přikladem od Vás sem nezaznamenal jednostrané omezení )
A odpovědi typu že ti to smrdí pod nos... Máš ulici, přez kterou to nesmrdí. A pak asi jste nebyly ve všech dnešních vymoženostech, díky kterým Mi jako Stát fungujeme.
A přesně To je další pelemika kterou občas zavádim :p Ty z hora, by si nikdy nezvykli spadnout na úroveň normálních lidí, kteří maj Největší ( a nejhlavnější ) zisky k fungování společnosti lidí.
A odpovědi typu že ti to smrdí pod nos... Máš ulici, přez kterou to nesmrdí. A pak asi jste nebyly ve všech dnešních vymoženostech, díky kterým Mi jako Stát fungujeme.
A přesně To je další pelemika kterou občas zavádim :p Ty z hora, by si nikdy nezvykli spadnout na úroveň normálních lidí, kteří maj Největší ( a nejhlavnější ) zisky k fungování společnosti lidí.