Jak to tak tady čtu, rád bych přidal zase pro změnu moje zkušenosti:
Jsem absolutni Ultima-noob a k Ultimě mě přivedl Emp, když začal hrát na druhou šanci. Ze začátku jsem si říkal jak někdo takovou kravinu může hrát
a začátek se mi zdál moc složitý na to abych to chtěl zkusit (moc trénování na začátku, začínaní z ničeho), ale když mi emp slíbil, že mě do začátku založí, tak jsem rozhoupal k první postavě.
Nikdy jsem to moc neuměl, za klerika mě položilo PK jen s 1TMR a 1 KVF svitkem
ale fakt je, že to nikdy nebyla pro Empa překážka mě vzít do dungeonu kde bych si něco mohl alespoň odnést. Je jasné, že jsem měl jako spolubydlící jisté výsady oproti "těm ostatním", ale podle mých zkušeností pro Empa nebylo moc za těžko jít se skupinou NB nějaký dung, (který si ovšem ale sami nejdřív naplánovali) a de-fakto si za to ani nic nevzít.
Takže tady mluvit tady o nějaké přehnané namyšlenosti je asi trochu mimo. Kdyby byl namyšlený, tak by se s takovým póvlem ani nezaobíral. Že má ego dost vysoko, je fakt, ale ruku na srdce, kdo se rád nepochlubí, že dosáhl něčeho co většina ne? (on to sice projevuje i jinde, ale to je prostě Emp
) To, že to pak ti, co to prostě tak neumí berou jako namyšlenost, egoismus atd je spíš jejich vlastní blbost, méně cennost a neumění uznat, že je někdo prostě lepší než oni.
Tak nějak postupem času jsem pochopil, že jsem lepší scriptař, než hráč, takže jsem si trénoval postavy, psal makra na zakázku, upravoval kde co, nebo macroval věci pro Empa za nějaké pěkné odměny.
Vlivem Empova excesu jsem přišel o postavy (které jsem ale stejně už řádně dlouho nehrál) ale těžko bych mohl tvrdit, že je nespravedlivý, zloděj a nebo podobné nesmysly, které určitě na jeho hlavu padly, na to ho znám moc dlouho. Ať si má ego kde chce, ať je trochu nezvladatelný když se připije, je to v mnoha věcech férový člověk. Jisté je, že pokud nebude hrát Emp, tak se k Ultimě asi těžko vrátím, protože nevím co bych tam dělal.
BTW, Empe, nechceš se přecejenom zkusit v rámci bakalářky/diplomky začít zabývat tím scriptováním UO světa? Minimálně by jsi to mohl zkusit se zeptat.
Pokud by to vyšlo, mohl by vniknout docela zajímavý UO server.