Order / Chaos / PK
Re: Order / Chaos / PK
Tak pk bych zatim extra neresil stejne mam pocit ze naky usnadneni pojezdu to proste ted nehrozi a politika ted neni takova.
Ale chtel bych do toho vseho co se tu probira zakomponovat aspon moznost loceni reward veci a jejich naslednou vymenu za neco co by pk pouzilo.Pk reward nebo neco podobnyho aby z tech Frakci meli moznost neco vytahnout kdyz uz nic jinyho.
Ja osobne pokud se to ozivi budu hrat to pvp aktivne.
Ale chtel bych do toho vseho co se tu probira zakomponovat aspon moznost loceni reward veci a jejich naslednou vymenu za neco co by pk pouzilo.Pk reward nebo neco podobnyho aby z tech Frakci meli moznost neco vytahnout kdyz uz nic jinyho.
Ja osobne pokud se to ozivi budu hrat to pvp aktivne.
I Frakční systém musí bejt nastavenej tak aby vyhovoval PK a měl pro ně přínost. Pokud já jako PK nebudu mít z PvP nic a frakční hráči si budou střádat reward coiny a reffovat za ně skoro zadarmo, pak se na nějaký PK vykašlu budu běhat frakci a PK nebudou.
Proto bych určitě reward systém udělal taky aby PK mohli smeltovat frakční reward ekvipy a měli svůj reward systém.
Proto bych určitě reward systém udělal taky aby PK mohli smeltovat frakční reward ekvipy a měli svůj reward systém.
Řešilo se ale to že PK mají akutní potřebu pojíždět, protože ve světě není dost zábavy. Pokud by se oživila frakce a bylo proti komu běhat, hodně by to omezilo pojíždění (Už ted a to je systém nastavenej hodně proti pojíždění když konečně na něco marazíme tak leckdo na pojezd nejde protože "konečně nekdo běhá")Inkvizitor Dan píše:Reward system pro frakce za zabijeni pk dle myslenky Retromancera z vedlejsiho topicu velice podporuji a je to velmi dobra myslenka. Opravdu vynosne rewardy za zabijeni pk by do frakce prilakalo dost lidi a pri udrzeni nejakeho rozumneho rewardu pro boj frakci mezi sebou by jejich aktivita myslim nasledne vzrostla samovolne.
Jako dost dobrej napad mi i prijde aby mohli frakce vzajemne bojovat o nejake vysadni postaveni v moznostech pojizdet pkacka.
Ovsem problem PK vs PVM hraci je dle meho nazoru mnohem komplikovanejsi, aby se dal napravit jen nejakym zavedenim reward systemu. Opravdu si stojim za tim, ze to chce kompletni prepracovani soucasneho koncepu PK pojizdejich dungy a prazdnyho sveta. Hlavne diky tomu bude do dost velke miry krachovat i veskera snaha o oziveni frakci. Vim ze se opakuju furt dokola, ale jsem o tom proste presvedcen.
Pokud se neudela neco s timhle, bludnej kruh bude pokracovat a utopi se spousta dobrejch napadu co se tu v poslednich dnech objevila na jednom slabym clanku retezu.
Myslím že to je jedno... Vendor/šutr to už na systému nci nemění. A jestli Trader bude na HB nebo v hradech frakcí, to je asi jednoNaxem píše:Co tak dat do O/CH hradu vsetky potrebne veci do pvp(styl Occlo PvP arena) za cenu rewardov? Prides poklikas a mas..10 svitkov za 100 rewardov(ceny nechame na niekom kto sa v tom vyzna) a podobne.. a tiez by sa hodilo ,ze by si O/CH hraci mohli kupovat niekde jezditka lebo vzdy relogovat a bezat na trh je opruz

- Inkvizitor Dan
- Lord Ancestral Grafoman
- Kontaktovat uživatele:
Jiz nejakou dobu pracuji na systemu town controlu pro gildy. Bohuzel stale resim nekolik otazek ohledne proveditelnosti na sphere. Je to tezkej orisek, ale jednoho dne na to mozna prijdu. Mam pripraven jeden velmi krvavej pvp event jakozto malej testik zakladni myslenky toho systemu, toz doufam ze se vam bude libit a ze se to bude libit Kakarovy a bude ochotnej to semnou udelat.Freak píše:
Mam v planu jeste jeden navrh co se mest a frakci tyce, bude brzy.
professional mindfucker
Kdo ze sebe ucini zvire, zbavi se bolesti clovecenstvi. - Dr. Johnson
Inkvizitor - Arcikacir
Saurus - Hated recruit
Kdo ze sebe ucini zvire, zbavi se bolesti clovecenstvi. - Dr. Johnson
Inkvizitor - Arcikacir
Saurus - Hated recruit
Urcite support vetsine navrhum, me se nejvic libi freakovo.
Acarusovi musime dat za pravdu ze bez lidi to nejde, ovsem... co ja si myslim tak lidi který by se toho radi ujmuli je dost. A neni podle me velkej problem aby GM team vybral jednoho z Orderu(navrhuju snower) a nekoho z CH - prudom, nebo nekdo z bhw, to je mi jedno aby se toho chopil.Ten si k sobe muze vzit par lidi ktery mu budou pomahat vymyslet questy atd...
Takze bych se chtel zeptat Acara, uvazujes nad vymenou leaderu frakcí a zavedenim neutral(neguildovni) frakce Order?
Jo/Ne a dyztak duvod, popripadne nejaky reseni pokud je, a je v kompetenci hracu kteří by to rádi ozivili a mohli k obnově frakcí.
Acarusovi musime dat za pravdu ze bez lidi to nejde, ovsem... co ja si myslim tak lidi který by se toho radi ujmuli je dost. A neni podle me velkej problem aby GM team vybral jednoho z Orderu(navrhuju snower) a nekoho z CH - prudom, nebo nekdo z bhw, to je mi jedno aby se toho chopil.Ten si k sobe muze vzit par lidi ktery mu budou pomahat vymyslet questy atd...
Takze bych se chtel zeptat Acara, uvazujes nad vymenou leaderu frakcí a zavedenim neutral(neguildovni) frakce Order?
Jo/Ne a dyztak duvod, popripadne nejaky reseni pokud je, a je v kompetenci hracu kteří by to rádi ozivili a mohli k obnově frakcí.
Naposledy upravil(a) berny dne 17.01.2011 01:23:47, celkem upraveno 1 x.
neutral frakce order...huh wut? pk boli vzdy prioritou pre o/ch, naco chces tu hru komplikovat a to chces robit 3 frakcie + modraci + pk na serveri ktory ma aktivitu okolo 100+- a je primarne tvoreny hracmi ktory oblubuju pvm? 
O/CH treba ozivit a to sa ma aj postarat o PK aktivitu. Ak niekto ma aj PK a hra aj frakciu tak to bude holt jeho vec. Myslim ze sa da vcelku lahko dopatrat ak niekto z frakcie napomahal/priatelil sa s pk...ludia v onlinovkach casto hraju viacero frakcii aby si spestrili hru to vsak neznamena, ze sa nebude rozlisovat.
Ak stretnem kamarata co bude zrovna hrat za PK tak ho v klude napadnem. Je to len hra a ma ist o zabavu. Vela hracov tu len mamoni, ale co takto troska zapolenia pripadne spravit daky rebricek kde je vidiet kto je na tom ako?
Myslim ze pre pravych pvperov by to bola spravna motivacia. Sutazivost a hrdost nieco dokazat je ovela viac ako mamon. Plus nemyslim ze hraci co tu postuju, ze su daky nubici co nemaju na gear. Ako niesom proti rewarde kedze aj mamon moze byt motivacia, ale mozno sa zamysliet aj nad dakym ladderom pre pvp napr na ofic stranke kde by sa dalo vidiet kto kolko fragov, smrti a tak...just a thought

O/CH treba ozivit a to sa ma aj postarat o PK aktivitu. Ak niekto ma aj PK a hra aj frakciu tak to bude holt jeho vec. Myslim ze sa da vcelku lahko dopatrat ak niekto z frakcie napomahal/priatelil sa s pk...ludia v onlinovkach casto hraju viacero frakcii aby si spestrili hru to vsak neznamena, ze sa nebude rozlisovat.
Ak stretnem kamarata co bude zrovna hrat za PK tak ho v klude napadnem. Je to len hra a ma ist o zabavu. Vela hracov tu len mamoni, ale co takto troska zapolenia pripadne spravit daky rebricek kde je vidiet kto je na tom ako?
Myslim ze pre pravych pvperov by to bola spravna motivacia. Sutazivost a hrdost nieco dokazat je ovela viac ako mamon. Plus nemyslim ze hraci co tu postuju, ze su daky nubici co nemaju na gear. Ako niesom proti rewarde kedze aj mamon moze byt motivacia, ale mozno sa zamysliet aj nad dakym ladderom pre pvp napr na ofic stranke kde by sa dalo vidiet kto kolko fragov, smrti a tak...just a thought

neutra frakci orderu chapej jako frakce bez guildy. Tzn. Order warriors, Order..... , napr Vorder, Loozers jsou guildovni frakce.Zoldnier píše:neutral frakce order...huh wut? pk boli vzdy prioritou pre o/ch, naco chces tu hru komplikovat a to chces robit 3 frakcie + modraci + pk na serveri ktory ma aktivitu okolo 100+- a je primarne tvoreny hracmi ktory oblubuju pvm?
Jak tady Dan zmiňoval to, že se PvP neběhá nijak zvlášť po světě: (je to jen myšlenka co mě napadla při pročítání, sám po letech začínám a zatím pvp neběhám)
Pokud to sphere umožní: Zavést PvP questy, které by bylo možné každý den opakovat a například po donesení 6 itemů X a 8 itemů Y z hráče opačné frakce (itemy X a Y by padaly z hráčů JEN v určité zóně, tzn probíhání i jiných zón ve světě) za odměnu by mohly být bonusově právě itemy z reward systému, kde by byla šance na odměnu od pytlíku s regama až po slušnou zbraň/brnění/róbu s dost nízkou durabkou tak aby se nehromadily.
Popřípadě po donesení několika těchto itemů by hráč získal (opět pokud sphera dovolí) buff na pár minut co by třeba zvýšil dmg (+5%-mgr, tact, archery)
K tomu jak se tu řešilo to aby ty zbraně nebyly využitelné v pvm: Nedaly by se vytvořit plošky na začátku dungu, které by prohlédly inventář hráče a pokud by našly nějaký pvp reward item, tak by:
1) Hráče portly zpátky před ně (samozřejmě plošky uzpůsobené tak aby se to nedalo pronést)?
2) Item by prostě smazaly?
Ovšem nevím kam až sahají možnosti té naší staré rachotiny
Pokud to sphere umožní: Zavést PvP questy, které by bylo možné každý den opakovat a například po donesení 6 itemů X a 8 itemů Y z hráče opačné frakce (itemy X a Y by padaly z hráčů JEN v určité zóně, tzn probíhání i jiných zón ve světě) za odměnu by mohly být bonusově právě itemy z reward systému, kde by byla šance na odměnu od pytlíku s regama až po slušnou zbraň/brnění/róbu s dost nízkou durabkou tak aby se nehromadily.
Popřípadě po donesení několika těchto itemů by hráč získal (opět pokud sphera dovolí) buff na pár minut co by třeba zvýšil dmg (+5%-mgr, tact, archery)
K tomu jak se tu řešilo to aby ty zbraně nebyly využitelné v pvm: Nedaly by se vytvořit plošky na začátku dungu, které by prohlédly inventář hráče a pokud by našly nějaký pvp reward item, tak by:
1) Hráče portly zpátky před ně (samozřejmě plošky uzpůsobené tak aby se to nedalo pronést)?
2) Item by prostě smazaly?
Ovšem nevím kam až sahají možnosti té naší staré rachotiny

Reward system jsem nezamyslel jako motivaci. Udelal jsem ho aby PvP nebylo ztratove pro mene zkusene PvPery. Motivace bz mely byt eventy a zabava (dostatek protihracu). Libi se mi tvuj napad s bonusovym iteme (neco poobneho maji tusim na Imperium PvP), ale pockal bych s tim az se Frakce opravdu rozjedou. Co se tyce zneuziti reward zbrani. Nevim jestli to jde, jinak by uz snad bylo osetrene "stitareni".Zoldnier píše:...
Nad tím už jsem taky přemýšlel, hlavně v souvislotech před pár lety, při conquest of britania. Kdyby se ti to podařilo bylo by to fakt skvělý a o/ch by dostali novej nádechInkvizitor Dan píše:Jiz nejakou dobu pracuji na systemu town controlu pro gildy. Bohuzel stale resim nekolik otazek ohledne proveditelnosti na sphere. Je to tezkej orisek, ale jednoho dne na to mozna prijdu. Mam pripraven jeden velmi krvavej pvp event jakozto malej testik zakladni myslenky toho systemu, toz doufam ze se vam bude libit a ze se to bude libit Kakarovy a bude ochotnej to semnou udelat.Freak píše:
Mam v planu jeste jeden navrh co se mest a frakci tyce, bude brzy.

Tak dle me je urco zaklad ve zvyhodneni CH / O co se tyce equipu a spotrebaku a samo reward system za porazeni PK. Osobne mi nak moc nejde do hlavy proc to lidi vubec hrajou ve stavajici situaci - oproti pk skoro zadny vyhody. Co se tyka PK tak by to chtelo udelat takovy reward system z porazeni CH / O aby byl hodne vyhodny, je mi jasny, ze se to nikdy nemuze rovnat mamonu z pojezdu dungu, ale proc to nezkusit a treba by se to chytlo a byli by vsichni spokojeny..
2 Freak: nebolo by to take iste jak u vendorov.. uz len preto ze by si si mohol kupit svitky/potiony/rrko... potom by boli ale nase mile PK v nevyhode tak treba nieco vymysliet aj im ..
Nechci se opakovat jak zaseknuta deska ale v tom navrhu by meli pk moznost smeltovat frakcni brnka a zbrane a mit za to svyho vendora s podobnejma vecma pak uz je na zvazeni gm co do tech veci dat.Spotrebak jo ale u ekvipu je to otazka mozna nakou tu zakladni robku zakladni brnko ale to je asi vse.
U frakcnich zbrani si myslim ze bude uplne stacit slovni zakaz a nikdo si to nedovoli.
U frakcnich zbrani si myslim ze bude uplne stacit slovni zakaz a nikdo si to nedovoli.
Naposledy upravil(a) Anger dne 17.01.2011 13:59:46, celkem upraveno 1 x.
Jak se tu probíraly ty frakční zbraně aby se nedaly zneužívat v pvm já bych to udělal klasicky jak se štítama nasadí pouze frakční hráči a za používání v dungu to prostě tvrdě trestat. Ted záleží jestli by se to někomu chtělo hlídat a následně řešit. Gm mají asi dost jiné práce.
Tak dungaření s frakčníma štítama by postihovali krom GM taky Leadeři frakcí když sou GMka zaneprázněnéAken píše:Jak se tu probíraly ty frakční zbraně aby se nedaly zneužívat v pvm já bych to udělal klasicky jak se štítama nasadí pouze frakční hráči a za používání v dungu to prostě tvrdě trestat. Ted záleží jestli by se to někomu chtělo hlídat a následně řešit. Gm mají asi dost jiné práce.
edit: kontrola a postihy za frakční zbraně pochopitelně taky
I nějaky ty pvp eventy by se mi libili jak tu navrhoval Freak. Zavedl bych nějaké pro skupinky i jednotlivce.
No a co nastavit ty frakční zbraně jako undead crashery, akorát na humany? Po první ráně by se to rozbilo a hotovo. Human-like mobové nejsou zas tak často a na těch pár kousků co se i zabijí by to vadit nemuselo.
- Otec Z Nebes
- Book Snake
- Kontaktovat uživatele:
Nechci nikoho z postujicich urazit, ale všecko to jsou "blbosti" ... prostě je to jen o hráčích a chuti to pvp hrát a je jedno jestli jim na chleba namažete sádlo nebo holuba :p
Samo je to o hracich, ale zas pravda je proc delat neco co nema smysl cimz je dle me nastaveni CH / O..Otec Z Nebes píše:Nechci nikoho z postujicich urazit, ale všecko to jsou "blbosti" ... prostě je to jen o hráčích a chuti to pvp hrát a je jedno jestli jim na chleba namažete sádlo nebo holuba :p
- Mara z Acoma
- Hitgirl
- Kontaktovat uživatele:
Jde o to, ze revize se delali uz mnohokrat, a vzdy byli docela hezky vymyslene, ale stejne se behalo max tri ctyri tydny. Jakmile neni clovek, co by to byl ochotny denne aktivne resit, vymyslet zabavu, domlouvat boje, resit problemy, povzbuzovat a byt autoritou pro ostatni, tak frakce nikdy fungovat nebudou. A ani uz ta pvp komunita neni uplne idealni, aby se tu vytvorili dve stale protisobe hrajici skupiny lidi.Katrin píše:Samo je to o hracich, ale zas pravda je proc delat neco co nema smysl cimz je dle me nastaveni CH / O..
Show is over motherlovers!