Vy a škola X práce

Pokec o všem možném (témata neaktivní po dobu delší než jeden měsíc budou mazána)
Darkness
Undead Scriber
Undead Scriber

Re: Vy a škola X práce

Příspěvek od Darkness »

Stich píše:
Darkness píše:
Retromancer píše:Především je to dneska jen cár papru. Snad jen do státních podniků nabírají podle maturity. A kdo by dneska chtěl bejt polda, nebo kancelářské myš někde za přepážkou... někde v Řecku? :unibrow:

No tak treba ja chci bejt polda a aby me vzali tam kam chci tak na to ted studuji vysokou.... Jinak k te mature. Je totalni kravina tam jít nepřipraven. Ale taky je zbytecny se ucit vsechno. Nejlepsi je si proste zapamatovat ty nejdulezitejsi body v te otazce a mas to. JA jsem to tak udelal a mel jsem za 7 pohoda uceni asi 4 dny ani ne. No ale co si budem povidat tak nejdulezitejsi mit stesti. Ne treba jako ja kdyz jsem si vytahnul ze zsv fenomenologii a z dejepisu architekturu... to uz je potom horsi:)
budes dopravak? ked uz si kupim tu audinku A8 tak za 50k gp by sme vybavili bezpokutovy stav ne? :D
No ja jim budu velet takze budes mit bez pokutovystav po cely cr. A klidne ti to dam zadarmo jestli mi ji nekdy pujcis
Greamer
Slime Flourisher
Slime Flourisher

Příspěvek od Greamer »

Darkness píše:
Greamer píše:
Retromancer píše:Jak taky? No jo studuji
No jakože já taky :wink:
Slušný. Bych nečekal nikoho kdo by hral uo a jeste k tomu by byl na akade:) (mimo me tedy)
No a to uz tam i tady strasim 5 let :lol: Taky bych to necekal.... no kazdopadne studuju VS a ty urco bezpecak co.
Stich
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stich »

Dohodnute :D ked si ju kupim ti napisem do pmky poznavacku
Mate radi ptacky?
Darkness
Undead Scriber
Undead Scriber

Příspěvek od Darkness »

Pockaj tedy tak to tenhle rok uz jako koncis jo??? Jinak jo jsem na bezpečnostní
Greamer
Slime Flourisher
Slime Flourisher

Příspěvek od Greamer »

Darkness píše:Pockaj tedy tak to tenhle rok uz jako koncis jo??? Jinak jo jsem na bezpečnostní
Pristi tyden mam statnice :lol:
Petrkov
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrkov »

Muzzy píše:matura je fraska :twisted:
Ta nejvetsi :D
Ardent
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ardent »

Perseus píše:
Btw. dřív se na téměř všechny střední dělávaly přijímačky což mělo za efekt, že se tam nedostal každý idiot - čili ta úspěšnost se pak odrážela i v kvalitě přijatého materiálu a tedy i v úspěšnosti závěrečných maturitních zkoušek.....
Stímhle souhlasím částečně problém bych neviděla ani tak ve středníh školách jako odborných učilištích, či učilištích kde tu možnost maturity nabízí. Nevidím jediný důvod proč by slečna či kluk kteří se rozhodnou pro učiliště (jakékoli) měli mít ve výsledku stejné vzdělání jako já která na střední fakt ty 4 roky dřela ( a matura fraška opravdu nebyla)
Morlith píše: ... pedagog tak urcite vies ze uroven akzdej triedy je hodnotena inak, inymi slovami v jednej triede mas ziaka co ma 1. ale vo vedlajsej triede by mal 2/3...
to ze teraz uroven upada nieje len strednymi skolami a prijimackami, uroven pada uz na ZS, to maju robit primacky i tam ?

to Bimbac: a potom ako maju ty ludia nabrat skusenosti... hlavne ked su dost uzko specializovany
s tímhle nezbývá než souhlasit (ted s tím rozdílným hodnocením)

k nižší úroni na ZŠ z druhé strany barikády to vypadá tak, že bohužel učitelé mají dnes naříze z hora - takže děti již nesmí propadat, o tom že byste nechali přepisovat sešit protože to zvíře v lavici na rukopis nedbá a doma na něj není čas ani nemluvě...
když jim nabídnete neplacené doučování z vašeho volného času přiběhnou na vás rodiče, že ste si na jejich miláčka zasedli a děláte z něj debila

a pokud nemáte rozumného ředitele - tak děti a rodiče smí vše a vy nesmíte absolutně - ale absolutně nic

Takže problém bych viděla v celém systému momentální společnosti - jestliže mám rodinu ai tak musím dělat (ve většině případů) více jak 8 hodin denně- doma často nezbývá energiie na rozčilování ještě s dítětem ....
čili chápu jak rodiče - tak kantory a samozřejmě se to projevu na vzdělávacím systému (hlavně středoškolském a na ZŠ)

Jinak ano i ve státním sektoru se hodně nahlíží na to zda jsi pracoval v oboru již při škole. Sice tě někde naberou i bez praxe, ale plat a chování vůči naprostým nováčkům je mnohdy šílené...

A k těm trojkám - já měla 3 jak na ZŠ tak na SŠ a stejně jsem BC. dala s na samá A

hawk :)
Noobikem navždy :)
Lucky
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucky »

Kdyz uz sme u tech skol takhle, nezda se vam ze je spoustu vysokoskolaku co si titul nezaslouzi?
Ja treba za sebe muzu rict ze tak 97% lidi z myho okoli se fakt sroti slovo od slova na test a den potom uz nevi vubec o cem je rec. Z celeho rocniku znam asi tak 3 lidi kteri by podle me titulu dosahnout meli, protoze maji technicke mysleni a vetsinu veci si dokazou sami odvodit takovym zpusobem, ze se nekdy pristuhnu jak premyslim, proc vlastne do te skoly chodi.
Proste ze vetsina lidi se to brutalne nasroti/opise to, ale je strasne malo tech co by meli fakt to spravny kindrštube a dali si to...
Mozna sem plnej idealu a sam patrim spis mezi ty co to opisou dokud to jde a skole se uspesne vyhybaji ale stejnak si rikam ze je celkove malo tech .. ''chytrych lidi''.
Hated

Nejste spokojeni s našimi službami? Napište nám! ---> http://hated.borec.cz/spamnicek.html
Wlern
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wlern »

Lucky píše:Kdyz uz sme u tech skol takhle, nezda se vam ze je spoustu vysokoskolaku co si titul nezaslouzi?
Ja treba za sebe muzu rict ze tak 97% lidi z myho okoli se fakt sroti slovo od slova na test a den potom uz nevi vubec o cem je rec. Z celeho rocniku znam asi tak 3 lidi kteri by podle me titulu dosahnout meli, protoze maji technicke mysleni a vetsinu veci si dokazou sami odvodit takovym zpusobem, ze se nekdy pristuhnu jak premyslim, proc vlastne do te skoly chodi.
Proste ze vetsina lidi se to brutalne nasroti/opise to, ale je strasne malo tech co by meli fakt to spravny kindrštube a dali si to...
Mozna sem plnej idealu a sam patrim spis mezi ty co to opisou dokud to jde a skole se uspesne vyhybaji ale stejnak si rikam ze je celkove malo tech .. ''chytrych lidi''.

Vim, jak to myslis... ono je naprosto jednoduche se naucit vzorec atd. a pak to otisknout do sve sede kury mozkove.
Ale jak jsi rekl... 2 - 5 lidi na tridu to ovlada a zbytek to zna... myslis, ze by vysokoslolaku bylo hodne, kdyby to nebylo jen otisknute do mysli ? A navic jak by jsi poznal, ze k tomu proste dosel a ne, ze si jen nadrtil postup nekoho jinyho ?
Krví podepsán Wlern; Upír hledající světlo ve své duši
Wrast Werde - " Nenaučil jsem se bojovat, abych pobil své nepřátele, ale abych ochránil své blízké"
Wheliss - S úsměvem na tváři a životem na dlani
Wrall Nightmare

Příspěvek od Wrall Nightmare »

U nas na skole se vsichni vsechno jenom drti :)
Morlith
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morlith »

Lucky píše:Kdyz uz sme u tech skol takhle, nezda se vam ze je spoustu vysokoskolaku co si titul nezaslouzi?
to ze si to niektory nezasluzia to su imho kupovane diplomy atd... to hej, ale to o com hovoris ty je podla mna v poriadku, rozdiel je akurat tak v tom ako sa budu dalej orientovat taky ludia, ty ktorym to mysli mozu ostat vo vyzkume a nieco vyvijat, vymysliet dalej, naopak ty co sa to naucia idu proste do vyroby atd... nemozu byt vsetci dokonaly, kazdopadne maju prehlad lebo predsa len tu vysku absolvovali

ardent: suhlasim s tebou, az na ten rukopis, prepisovat zosit koli tomu ze decko nevie pisat, ho pisat nenauci, mna pisat nikto nenaucil, kreslit toboz ne, rovnu ciaru neurobim ani s pravitkom, no boze tak kreslim benzenove jadra trosku nakrivo... pride mi to ako zbytocne sekirovanie deti, za nieco za co samy nemozu...
nehovoriac o to ze cim dalej sa kladu vacsie naroky na zakladnej a sterdnej (kvantita nie kvalita, holt veda ide dopredu...) a proste ak chces byt dobry, musis vediet vsetko, ak chces mat za sebou gympel musis vediet na zakladnej skole matiku, slovencinu, dejepis, zemepis, biolu, fyziku... hej aj vam sa zda ze tie obory su absolutne mimo seba ?
priklad, moj brat vie matiku takym sposobom, na ktory ja sa nechytam absolutne, ale proste na gymepl nesiel lebo mu nejde dejepis, biola a moj oblubeny jazyk (na ktorom sa ucia mimochodom desne sracky), a je kopec takych inych ludi ktory sa musia len nejak prehryzt povinnym vzdelavacim systemom aby sa mohli konecne realizovat na vyske..
snivaj dalej, no nepredstavuj si, ze sa vsetko splni
Dave Lister
Dark Elegizer
Dark Elegizer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave Lister »

Morlith píše:
to o com hovoris ty je podla mna v poriadku, rozdiel je akurat tak v tom ako sa budu dalej orientovat taky ludia, ty ktorym to mysli mozu ostat vo vyzkume a nieco vyvijat, vymysliet dalej, naopak ty co sa to naucia idu proste do vyroby atd... nemozu byt vsetci dokonaly, kazdopadne maju prehlad lebo predsa len tu vysku absolvovali
podle me to v poradku neni.. clovek kterej se umi naucit vzorecek nazpamet, dosadit do nej ze zadani 2 cisla a vydelit je (s pomoci kalkulacky samozrejme) mezi sebou by podle me titul mit nemel, tohle je zalezitost stredni skoly..

ja s Luckym souhlasim, chodim na skolu kde se takovym zpusobem uci (VSE - bohuzel) a testy sou zalozeny na memorovani picovin, ne na schopnosti porozumet latce. materialy + k vetsine predmetu (ve vetsi ci mensi mire) starsi varianty testu (ktery se obmenujou max. prohozenim par otazek) sou dostupny na netu takze neni problem se na zkousku naucit za jedno odpoledne. vygooglit si nejakej terminus technicus/vzorecek/graf/whatever a okopirovat/naucit se ho nazpamet zvladne kazdej. titul by mel dostat ten, kdo chape souvislosti a vztah k realite, dokaze dany problematice porozumet a vyuzit ji kdyz je to vhodny - nejen kdyz mu do zadani napisou, ze ted ma pouzit tohle a tamhleto..

byl sem predtim 2 roky na FJFI odkud me vyrazili protoze sem urcity predmety nezvladal ale sem rad ze mam nejaky srovnani. a abych pravdu rek, rad bych se tam ted vratil i kdyz by to pro me znamenalo kazdej den srotit a makat, ale neco by mi z toho aspon v ty hlave zustalo. VSE je proste pokracovani gymplu a skola k hovnu imho..
hemeneks more gadzo vazelina!
Lucky
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucky »

Wlern píše:myslis, ze by vysokoslolaku bylo hodne, kdyby to nebylo jen otisknute do mysli ? A navic jak by jsi poznal, ze k tomu proste dosel a ne, ze si jen nadrtil postup nekoho jinyho ?
Myslim ze ne, ale taky myslim ze by to melo jistou prestyz.
A k druhe veci, na to slouzi docela spolehlive takove ty veci u kterych ja obcas taky zhasinam jako: Proč? A co tam dela tohle? Jste si jisty? Muzete mi to odvodit? Tak ja vymyslim nakej priklad a rozebereme to spolu, co vy na to?
Po krizovem vyslechu s temito otazkami se nebojim ze by vyucujici, ktery tomu rozumi nepoznal, jeslti je zak dostatecne prirpaven. Me casto staci ta prvni kdyz neco nevim nebo si nejsem jisty...
Ikdyz na to ted koukam tak mozna je to dany druhem skoly ... ja studuju elektro a tam serie techto otazek casto znamena budto 1 v indexu a nebo velky problem, je mi ovsem jasny ze takovy filozof to muze mit uplne jinak, to same ekonom, pravnik, nedej boze pajdař atp, atd ...
Morlith píše:...
Tak jasny ty fory jako pride pravnik do bufetu a rika: ,,Chtel bych tocenou 12° a magistra'' sou uz nekde jinde, jeslti to beres z toho pohledu ze kdyz do tej skoly musis 3 roky chodit [;p] tak si ten titul zaslouzis tak v podstate mas pravdu a je to taky urcitej pohled na tu vec...
Dave Lister píše:podle me to v poradku neni.. clovek kterej se umi naucit vzorecek nazpamet, dosadit do nej ze zadani 2 cisla a vydelit je (s pomoci kalkulacky samozrejme) mezi sebou by podle me titul mit nemel, tohle je zalezitost stredni skoly..
No tak dnes uz spise stredoskolskeho uciliste s maturitou :p
Ale jinak vsude se najde naka blbost co je jak ty rikas o tom namemorovat picoviny, proste naky to Cecko za par kreditu a s tvym pohledem souhlasim rovnez aji já, je hezke vedet ze ten problem existuje a ze ho mam v sesite z druhaku nekde okolo 50 stranky, presne tam co sem si maloval ten komix kdyz sem se tak nudil pri vykladu, ale umet problemy samostatne resit a aplikovat na ne znalosti je vec trosku jina.
V tomhle sem treba docela procitl na stredni pri delani prakticke seminarni prace (delal sem kytarove efekty, vim ze nic tezkeho, ale pro me jako do te doby naprsoteho lajka, co pajku bral na praxi do ruky z velmi velkou nevolí to bylo nafackvani z cisteho nebe) a dalo me to vic nez sem cekal, reseni spousty problemu pri vyrobe, navrhy, vlastni prinosy atp ...
Hated

Nejste spokojeni s našimi službami? Napište nám! ---> http://hated.borec.cz/spamnicek.html
Bimbac
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bimbac »

Těžko v tom celém hledat nějakou zpravedlnost a to už jen proto, že do toho vstupují faktory jako např:

Kolega z práce dojde domů a žena "vyděláváš, máš postavení, hééj nečti si když s tebou mluvím, klukovi to nějak nejde, co s tím uděláš? Tak snad na tu školu zajdeš ne? Když už nejsi pořád doma .......

Tak dlouho do něj šila, až zašel na školu, vymysleli s ředitelem sponzorský dar a kluk se zlepšil.....

Ted se proplácal školou a kolega dostal druhé kolo: "Héj nečti si zase, když s tebou mluvím, kluka nikde nechtějí vzít, najdi mu tam u vás něco. No hele neštvi mě, že to nezařídíš......

Že u to nemůže dlouho vydržet? Snadno, musí se vybrat místo takový, aby práci kterou dostane mohl rozdělit mezi podřízené a pak bude jen referovat na poradách a bít se v prsou jak se podařilo úkol zvládnout.
Sám svobody kdo hoden, svobodu zná vážiti každou.
Bagr
Inkless
Inkless

Příspěvek od Bagr »

Na úroveň učení na VŠ mám svůj názor a není to názor vůbec hezký.

Jsem v prváku na ekonomice na báňské a celý systém výuky a testování je postaven pouze na tom, jak se to člověk dokáže naučit nazpaměť. Nikde a nikdo po mě za ten rok nepožadoval žádné pochopení souvislostí, pouze opapouškovat - pokud možno doslovně - skripta. A přitom by souvislosti, provázanost mělo být to hlavní co by měl člověk znát ať je schopen vyvodit důsledky.

Nepochopitelný je pro mě systém síta studentů na matematice (to je přímo k ekonomce, takové strojaře, architekty, tam to samozřejmě chápu). Tlačí člověku do hlavy věci, které nikdy ve svém oboru nepoužije, ovšem na něčem ty lidi vyhodit musíme, že jo.. Je mi záhadou proč místo toho raději nenastaví tvrdší podmínky u jiných předmětů. Jako udělat na zkouškách z ekonomie a jiných předmětů polovinu bodů na prolezení, to je myslím výsměch.

Osobně si myslím, že v mojí skupině by měla být polovina lidí vůbec ráda za to, že mají maturitu a rozhodně se na VŠ neměli ani dostat. Když vidím jak opravdu hloupí lidi procházejí, tak je mi z toho do pláče.

Kolikrát si říkám, že v současném systému výuky je na tom chytrý člověk, který se snaží nad věcí přemýšlet mnohem hůř než ten co je zvyklý se pouze vše našrotit nazpaměť a zopakovat to u zkoušky. Aspoň to tak zatím podle známek vychází.

Edit: Právě jsme lognul FB, holka ze skupiny právě udělala informatiku za 100/100. Musím se smát, když jsem jí ještě před měsícem vysvětloval pojem ve wordu: Uložit jako...
Duffy
Moucha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duffy »

Ještě že tu máme tak chytré lidi :D
podpis
Shadowsong
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shadowsong »

Wrall Nightmare píše:U nas na skole se vsichni vsechno jenom drti :)
sak vidime ako sa cely rok poctivo ucis na kazdu jednu skusku, na kazdu jednu hodinu :mrgreen:
how to play gangrel:
bind greater blood to every key on keyboard
roll your face over the keyboard
...
???
profit
Pheme
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman

Příspěvek od Pheme »

No on cely ten nas system skolstvi je bohuzel zalozen na nasprtej se a zapomen
Je pomerne pro ucitele pohodlny, takze necekam zmenu

A at uz jste po ucilisti, nebo po vejsce tak ten, kdo vas bude zamestnavat a platit ma jedinou starost, co doopravdy umite
Bohuzel po skole budete umet hodne malo a az v praxi se teprve naucite, co je opravdu potreba
Darkness
Undead Scriber
Undead Scriber

Příspěvek od Darkness »

Pheme píše:No on cely ten nas system skolstvi je bohuzel zalozen na nasprtej se a zapomen

A at uz jste po ucilisti, nebo po vejsce tak ten, kdo vas bude zamestnavat a platit ma jedinou starost, co doopravdy umite
Bohuzel po skole budete umet hodne malo a az v praxi se teprve naucite, co je opravdu potreba
Ta praxe bez teorie to taky neni to prave ohrechove. Jinak si musime polozit otazku proc vubec jdu na vejsku?? Bud jako clovek ktery uz ma predstavu co chce v budoucnu asi delat. Podle toho potom vypada jak moje priprava na vs tak i potom zajem o ten urcity obor i mimo skolu. Nebo potom clovek kterej jde na vejsku jen z povinnosti. (mít ten titul, rodiče atd...) To je pak to nasprtej a zapomen. Myslim si ze je to proste hrozne moc o individualním přistupu toho jedince.
Dave Lister
Dark Elegizer
Dark Elegizer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave Lister »

Pheme píše:No on cely ten nas system skolstvi je bohuzel zalozen na nasprtej se a zapomen

zas ale vyjimky se taky najdou, viz treba ta FJFI.. tam to pro profesory pohodlny urcite neni, velka cast z nich te necha zkousku delat kolikrat chces a bud casem pochopis, ze na to nemas a uz neprijdes nebo te zacne srat, ze te porad vyhazujou a naucis se to poradne (s tim ze zkousej fakt peclive a na vetsine zkousek stravis nekolik hodin), princip nasprtej a zapomen tam jaksi nefunguje, pac hodne predmetu vychazi z jinejch, ktery uz bys mel mit absolvovany a bez jejichz znalosti nemas sanci pochopit o cem se mluvi a rozhodne tady neplati, ze bys po absolvovani umel malo..

verim ze takovejch skol je vic, ale budou to spis vyjimky potvrzujici to, co pises. na druhou stranu hodne lidem zjevne ten styl prolitnout skolu hlavne aby meli ten titul vyhovuje, coz je videt na poctech prihlasenejch studentu na ruznejch skolach, takze to nejde hazet jen na skoly.. problem je v tom ze za kazdyho toho prihlasenyho studenta fasuje skola nejaky prachy, takze je to v jejim zajmu a vznika zacarovanej kruh..
hemeneks more gadzo vazelina!
Odpovědět