Phoenix

Vaše nápady a návrhy
Odpovědět

Povolit?

Ano
132
43%
Ne
102
33%
Ano jen se stejnymi podminkami pro vsechny + kontrola na spravnost souboru(verdata etc.)
76
25%

Celkem hlasů: 310

Romeo
Slime Flourisher
Slime Flourisher

Příspěvek od Romeo »

Mikee píše: takze za prve. Proc bych si jako nemohl neco naprogramovat? ...
Mrzí mě že jsem se dotkl tvého programátorského ega. Naprogramovat si samozřejmě můžeš co chceš, to ti nikdo nezakazuje. Nahraj si ho na svoji spheru a makruj si tam třeba do aleluja. Jediný co se tu vytýká je užití. Už jsem říkal, že proti Phoenixu jako takovýmu v zásadě moc výtek nemám, jde o přístup jakým se tady protlačuje.

Prosím pochop, že tím, že není povolený tu vzniká nepříjemný precednes k tomu, aby si tohle udělal v budoucnu kdokoliv. I když ti budu věřit, že je naprogramovaný dobře, že je buguvzdorný, šetrný k spheře bla bla bla..., tak bych se nerad dočkal toho, že tu bude mít každý pátý svého vlastního zmatlaného klienta, navíc naprosto bez kontroly co to umí.
[color=red]Romeo,[/color] the gallant highwayman
To se zase poved blábol...
Blackhand
Misspelling Chicken
Misspelling Chicken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackhand »

Romeo píše:bla bla bla..., tak bych se nerad dočkal toho, že tu bude mít každý pátý svého vlastního zmatlaného klienta, navíc naprosto bez kontroly co to umí.
hmm, mne to podľa Mikeeho postov pripadá zatiaľ tak, že Phoenix má byť presný opak toho, čoho sa ty tak bojíš...
Cpt.Rookie
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cpt.Rookie »

Romeo píše:Prosím pochop, že tím, že není povolený tu vzniká nepříjemný precednes k tomu, aby si tohle udělal v budoucnu kdokoliv. I když ti budu věřit, že je naprogramovaný dobře, že je buguvzdorný, šetrný k spheře bla bla bla..., tak bych se nerad dočkal toho, že tu bude mít každý pátý svého vlastního zmatlaného klienta, navíc naprosto bez kontroly co to umí.
Ale no tak. Kdo chce bugovat, ten si cestu najde a použije k tomu třeba zdrojáky Injectionu.

Používat slovo "kdokoliv" je v tak specifické oblasti jako tahle dosti odvážné. Já bych spíš použil slovo "minimum" ve spojitosti s "lidí má potřebné technické znalostii". Rozlišujme prosím mezi tím, kdy si někdo dodá do už hotového skeletu programu svoje hack-like featurky a situací, kdy někdo napíše program skoro od nuly, přičemž primárním účelem toho programu je udělat hru více zábavnou pomocí zjednodušení / usnadnění určitých oblastí.

A situace kterou popisuješ - připadá mi, že to je právě ta aktuální. Copak nemají lidé nejrůznější varianty úprav verdat, naprosto bez kontroly?
Copak nemohou použít zmiňované zdrojáky Injectionu a dělat si co chtějí už teď? Resp. takové tooly už existují (minimálně dle google - osobně s nimi žádnou zkušenost nemám) - a použil je snad někdy někdo? No použil. Jak dopadl? Obvykle s banem. Proč? Protože tyhle tooly byly _primárně_ určeny pro bugování. Což je ten obrovský rozdíl mezi nimi a Phoenixem. Tenhle rozdíl já pokládám za zcela zásadní.

Rovné šance? Ty tady někdy byly? Vždycky někdo napřed uměl interní makra (smažte ho). Měl assista (buger). Upravil si verdata (jasné nepřiměřené zvýhodnění). Používal Yoko (nemá cenu hrát tady s blbečkama, kteří musí mít všechno lepší a nevystačí si s assistem). Kecal s otatními přes TS (není fér). Psal přes uoam (hnus, špína).
Jasně, míchám věci dohromady a spojuji méně nepodstatné s důležitými, blbosti se zásadními. Jde mi o to, aby se lidé třeba zkusili zamyslet nad tím, co jim může tahle situace přinést. Třeba za cenu toho, že budou tolerovat tyhle poněkud anarchistické začátky.

Totiž. Mikee tady nastínil řešení. Má pro jeho realizaci znalosti a zatím možná i chuť / ochotu na něm pracovat. Teď jde o to, jak se k tomu postaví hráči.
Asi by bylo dobré ujasnit si, co vlastně chcete, resp. čeho v tomhle chcete dosáhnout.

Pochopitelně - předpokládám, že každý, kdo momentálně Phoenix nebo nějaký jiný nepovolený program používá je smířen s tím, že se jednoho krásného dne taky už nemusí ke svému účtu dostat. A bude to krásně přesně podle pravidel.
post++;
Miki
Undead Scriber
Undead Scriber

Příspěvek od Miki »

Jak tady Mikee pise, tak nascriptil clienta , ktery kontroluje verdata. Muzeme se zeptat, jestli to konzultujes s ostatnima GM? A kdy by tento klient mohl byt nasazen na DP?
DarthKnight
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DarthKnight »

Rome...U tvejch nesmyslnejch postu si člověk někdy hezky nasměje :-)
Ja jsem si nikdy od roku 2005 nevšiml,že by byl veřejně phoenix presentován...Nevšiml jsem si toho doopravdy..až teď ,kdy se založil tenhle TOPIC

A Phoenix dle mého názoru je převážně pro usnadnění hry...Bugovat když někdo bude chtít bude tak jako tak jak na Phoenixu tak aj Yoku ...

A jak tu někdo psal...Existuje aj Injection s otevřenym zdrojákem;)
Night Storm
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Night Storm »

Cpt.Rookie píše:Pochopitelně - předpokládám, že každý, kdo momentálně Phoenix nebo nějaký jiný nepovolený program používá je smířen s tím, že se jednoho krásného dne taky už nemusí ke svému účtu dostat. A bude to krásně přesně podle pravidel.
to je presne ten problem.. lidi zavidi druhym, ze to pouzivaji. Zaroven se oni sami boji to pouzivat, aby je nesmazali. Nadruhou stranu kdyz vidi, ze se tady na tom jezdi uz dva roky, tak jim to prijde docela divne.. jak to teda sakra je.. budto reknete "ano, muzete si to pouzivat" nebo to zakazte a kdo to odted logne bude mit smazany ucet.

Je to opravdu tak extremne tezke, ze se s tim stale nic nedela?
Mikee
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mikee »

tak opet, pro velky uspech jeste jednou (asi ty posty zacnu jen kopirovat). Kdo nekdy neco vyvijel, vi, ze je treba nejen si to testovat sam a pouzivat, aby zjistil, jestli to funguje, ale musi mu to navic testovat i dalsi lidi, na odlisnych systemech nejelepe kompletni skala lidi s ruznymy technickymi znalostmi. Cim vice testeru, tim mene problemu pri nasazeni. Jen clovek, ktery nikdy nic nevytvarel (nejen IT), nevi, jak neskutecne ruzne maji lidi pozadavky a ocekavani. Tim pada moznost "delej si to u sebe'. A navic, phoenix neni zadny script ktery si jak si asi myslis napises odladis za par hodin, je to opravdu odhaduju rok a pul dennodeni prace. To jsou mozna tisice hodin. Vis co to je? Delal jsi uz nekdy neco tak rozsahleho a dlouhodobeho? Ne? Hmm... Opravdu to nejde "na kolene".
A k tomu sireni, ja se o tom, ze je tady nejaky topic, dozvedel az kdyz tu bylo 11 stranek. Ja ho nesiril a ani sem o to nestal. Je to pro mne mrtvy projekt, slepa ulicka, kterou uz nechci dal jit.
A ke klientu kontrolujicim verdata, pouziva ho tu pulka lidi co hraje s yokem, jen tahle jeho funkce neni aktivovana :) (ale nebojte, nejde to zapnout) GM o tom vi, akorat ze takova vec potrebuje podporu na serveru. Mno a balt stejne jak ja nikdy na nic nema cas :)
A nic nedelani.. Je obdobi dovolenych (ze :p). Taky, napiste mi nekdo navod na phoenixe, ja ho doplnim o tech info, vystavime to, povolime to, a bude klid :)
Bye bye
Pheme
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman

Příspěvek od Pheme »

Ty IT sou desny lidi, nemaji cas, nemaji cas, nemaji cas, ale pijou furt :wink:
Ano nema to zadnou hodnotu tento post, ale tu by mel jen post od GM
Revenge
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Revenge »

jestli jsem dobře pochopil celej tenhle Topic. Tak t jsou lidi co to chtěj. a lidi co to chtěj ořezat a pak jsou tu ufnukaný lidi který brečí že tu program nákej je s kterym se dá hrát líp než s yokem. A vlastně proto Emp vybírá všechny dungy. A další lidi došli dungy vlastně že maj phoenix a clerové maj taky phoenix a všichni měli z výpravy phoenix. Nevim ten party system jak psal Emp je na prd. Má pauzu a co vim clerici co hrajou na phoene to ani nezapinaj.
Výhody ? Proč bych měl mít výhody. Ty voe nevim ale to mi přijde na hlavu postavený. Když to převedu do reality. Architekt. Bude krestlit a nekoupí si tiskárnu protože je to zvýhodnění. Nevím ale mě přijde dobře že se někdo snaží udělat něco lepšího, a jsou tu jen (takový lidé) který jsou tupí nedokážou si nic sehant a neumí stim tak to zakážu, když ne já tak nikdo. Takže protože jsem idiot tak vy máte smůlu.
Pheme
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman

Příspěvek od Pheme »

Revenge píše:Nevím ale mě přijde dobře že se někdo snaží udělat něco lepšího, a jsou tu jen (takový lidé) který jsou tupí nedokážou si nic sehant a neumí stim tak to zakážu, když ne já tak nikdo. Takže protože jsem idiot tak vy máte smůlu.
Presne tak chtel sem si zahrat uo, ale protoze jsu tupej idiot kterej neumi programovat tak si neudelam neco lepsiho, nedokazu si to sehnat a ani s tim neumim delat tak chci, aby to nemel nikdo
Prafotr Morava
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prafotr Morava »

Romeo píše:tak bych se nerad dočkal toho, že tu bude mít každý pátý svého vlastního zmatlaného klienta, navíc naprosto bez kontroly co to umí.
Tohle nevyjde, já si ho sám nezmatlám :oops:
[color=green][size=167]Čaj? Pickwick![/size]
[/color]
Byotch
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Byotch »

Revenge píše:... jsem idiot ...
Jediná dvě smysluplná slova, která jsi použil, gratulace lepšíš se :roll: dřív to bylo jen to tvé voe. Argumenty jsou pro a proti, ty bohužel žádné nemáš a jen kopeš kolem sebe.

Night Storm píše:...budto reknete "ano, muzete si to pouzivat" nebo to zakazte a kdo to odted logne bude mit smazany ucet...[/size]
Na to sou ale potřeba koule a ty prý došly :D
[size=75]Byotch - The Cleric
Vulcane - The Craftman
[/size]
Revenge
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Revenge »

Můj post neměl být o argumentech, Těch tu pár je ale spíš o zamyšlení.
Dudek
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dudek »

Revenge? Víš, co je to interpunkce? Ve tvém příspěvku ji nějak postrádám, a proto se nad tím můžu těžko zamýšlet, protože to nedává smysl, co se k čemu váže.

Konkretně tahle věta je nějaka divna:

A další lidi došli dungy vlastně že maj phoenix a clerové maj taky phoenix a všichni měli z výpravy phoenix.
Já neříkám nic, ale na moje slova dojde...
Kdo jinému jámu kopá, je u něho na brigádě...
Revenge
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Revenge »

Jestli jsi tak inteligentní že si nedokážeš domyslet interpunkci tak nemá u Tebe ani cenu aby jsi se zamýšlel ;)
Amadeus
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Revenge píše:Jestli jsi tak inteligentní že si nedokážeš domyslet interpunkci tak nemá u Tebe ani cenu aby jsi se zamýšlel ;)
.... (a ty si teď domysli můj post)
"...a rudé budou vaše slzy..."
Mr. PeKař

18:55 Tear
i psát nespisovně je umění a má to svoji gramatiku :(
Morlith
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morlith »

Amadeus píše:
Revenge píše:Jestli jsi tak inteligentní že si nedokážeš domyslet interpunkci tak nemá u Tebe ani cenu aby jsi se zamýšlel ;)
:clap:
snivaj dalej, no nepredstavuj si, ze sa vsetko splni
Ultragreen
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ultragreen »

Amadeus píše:
Koukám samej posthunt tady :-p.
Žijeme ve světě, ve kterém existuje reálné i zdánlivě nemožné, kde skutečnost na sebe bere podobu iluze a kde jsou některé věci nevysvětlitelné, dokážete odlišit pravdu od smyšlenky?
Myth
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Myth »

Už se řeklo jasný ano x ne? Nechce se mi ten spam číst :(
Pheme
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman

Příspěvek od Pheme »

Myth píše:Už se řeklo jasný ano x ne? Nechce se mi ten spam číst :(
Posledni post je tam z leta minuleho roku, co te vede k tomu, ze se to znovu resi?
Jestli te zajima nazor GM, budes si jejich vyjadreni v tom jak rikas spamu muset najit
Odpovědět