Romeo píše:Prosím pochop, že tím, že není povolený tu vzniká nepříjemný precednes k tomu, aby si tohle udělal v budoucnu kdokoliv. I když ti budu věřit, že je naprogramovaný dobře, že je buguvzdorný, šetrný k spheře bla bla bla..., tak bych se nerad dočkal toho, že tu bude mít každý pátý svého vlastního zmatlaného klienta, navíc naprosto bez kontroly co to umí.
Ale no tak. Kdo chce bugovat, ten si cestu najde a použije k tomu třeba zdrojáky Injectionu.
Používat slovo "kdokoliv" je v tak specifické oblasti jako tahle dosti odvážné. Já bych spíš použil slovo "minimum" ve spojitosti s "lidí má potřebné technické znalostii". Rozlišujme prosím mezi tím, kdy si někdo dodá do už hotového skeletu programu svoje hack-like featurky a situací, kdy někdo napíše program skoro od nuly, přičemž primárním účelem toho programu je udělat hru více zábavnou pomocí zjednodušení / usnadnění určitých oblastí.
A situace kterou popisuješ - připadá mi, že to je právě ta aktuální. Copak nemají lidé nejrůznější varianty úprav verdat, naprosto bez kontroly?
Copak nemohou použít zmiňované zdrojáky Injectionu a dělat si co chtějí už teď? Resp. takové tooly už existují (minimálně dle google - osobně s nimi žádnou zkušenost nemám) - a použil je snad někdy někdo? No použil. Jak dopadl? Obvykle s banem. Proč? Protože tyhle tooly byly _primárně_ určeny pro bugování. Což je ten obrovský rozdíl mezi nimi a Phoenixem. Tenhle rozdíl já pokládám za zcela zásadní.
Rovné šance? Ty tady někdy byly? Vždycky někdo napřed uměl interní makra (smažte ho). Měl assista (buger). Upravil si verdata (jasné nepřiměřené zvýhodnění). Používal Yoko (nemá cenu hrát tady s blbečkama, kteří musí mít všechno lepší a nevystačí si s assistem). Kecal s otatními přes TS (není fér). Psal přes uoam (hnus, špína).
Jasně, míchám věci dohromady a spojuji méně nepodstatné s důležitými, blbosti se zásadními. Jde mi o to, aby se lidé třeba zkusili zamyslet nad tím, co jim může tahle situace přinést. Třeba za cenu toho, že budou tolerovat tyhle poněkud anarchistické začátky.
Totiž. Mikee tady nastínil řešení. Má pro jeho realizaci znalosti a zatím možná i chuť / ochotu na něm pracovat. Teď jde o to, jak se k tomu postaví hráči.
Asi by bylo dobré ujasnit si, co vlastně chcete, resp. čeho v tomhle chcete dosáhnout.
Pochopitelně - předpokládám, že každý, kdo momentálně Phoenix nebo nějaký jiný nepovolený program používá je smířen s tím, že se jednoho krásného dne taky už nemusí ke svému účtu dostat. A bude to krásně přesně podle pravidel.