Zajímavé linky

Pokec o všem možném (témata neaktivní po dobu delší než jeden měsíc budou mazána)
Odpovědět
Pallando
Poskok
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pallando »

Hunter píše:Ad 1
Prohlášení koho/kde? Nic no, z toho velice konkrétního Martiniho postu jsem tedy (jako ty) nevykoukal, že nám tam píše o nějaké "špatné ekologii", nu ale asi máš lepší oči. Anebo (a to asi spíše) lepší fantazii.
Usoudil jsem tak z toho jak postavil slova ve vete a toho jak spojil ekologii s globalnim oteplovanim, protoze globalni oteplovani (tady pouzito jako konkretni pojem) je da se rict vyhraneny nazor jedne skupiny. Takze ve stejnem smyslu vyzniva i ta ekologie (protoze pod slovem ekologie se da predstavit spoustu moznych veci a silne pochybuji, ze tim prave v te vete myslel biologickou vědu, která se zabývá vztahem organismů a jejich prostředí a vztahem organismů navzájem, prave ze to spojeni urcuje vyznam). Takze v tom neni zadny naznak toho, ze by Martini chtel zit ve spine. A jestli te to az tak zajima, tak pouzij google, jiste najdes mnoho zajimavych informaci, ale jak jsem tam zpatky zminil, tak tento nazor je relativne rozsireny.

Hunter píše: Ad 2
Tak ještě jednou. Jak můžeš srovnávat například vnitřní víru v třeba aťužjakéhosi stvořitele a mediální masáž ohledně myslím si, že za globální oteplování může člověk/nemyslím si to? (Btw, Allah je bůh (=i Allah je bůh) ;P)

+ pomaličku končím, nechci si ještě více zaplácat skoro jedinej vlastní topik na foru ;P
Proc bych to nemohl srovnavat?
a) V kostele mi rikaji jak Buh je supr. X V televizi slysim jak se kazdym dnem otepluje planeta a dochazi k globalnimu oteplovani.
b) Mam super knihu o danem tematu, jmenuje se Bible/Nepříjemná pravda.
c) Verim, ze kdyz nebudu hresit a pilne se modlit, prijdu do nebe. X Verim, ze kdyz nebudu kourit a jezdit autem, tak zmensim rust globalniho oteplovani.

Podle me se to da srovnavat. A navic pri urcitem zjednoduseni muzem vyvodit pouze dva logicke vysledky ano/ne.

A ten priklad nebyl zrovna presny, to mas pravdu, ale snazil sem se o zobecneni a aby to bylo co nejvice pochopitelne, protoze v nasi kulture je zazito buh, jakoze jeden buh (Buh... krestansky Buh) --> krestanstvi, pricemz u Allaha ti to jasne rekne, ze se jedna o muslimskeho boha --> islam. Opravdu jsem nechtel zacit teologickou diskuzi.
Přeji pěkný den!
Hunter
thug
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hunter »

Ad 1
No jo, to jsou nejdřív samá prohlášení, odkazy na různěvšechno a vůbec a pak .. "vygůgli si". Mno nic, už jsem si zvykl. /neodpovídat

Globální oteplování není názor jedné skupiny. Globální oteplování je něco, co JE a s tím všichni (asi tedy krom tebe) souhlasí. To, o čem se vedou dlouholeté, celosvětové diskuze je to, zdali za to, že se zvyšuje průměrná teplota naší planety, nese či nenese vinu člověk.

Ad 2
a) V kostele mi rikaji jak Buh je supr. X V televizi slyším, jak jsou pejsci skvělí kamarádi. Chcete mě?
b) Mam super knihu o danem tematu, jmenuje se Bible/Maxipes Fík.
c) Verim, ze kdyz nebudu hresit a pilne se modlit, prijdu do nebe. X Věřím, že když budu hodný na pejsky a nebudu je bít ani jíst, tak to budou moji skvělí kamarádi.

Máš pravdu, jde to. Sáákra, co teď s tím? Jak je to nakonec s tím kamaráděním s pejskama? Budou skvělí, když je nesním? A co na to Jan Tleskač? /neodpovídat

Jop, B/b. Přesně tak. /neodpovídat

Snad už se pomalu suneme ke konci.

EDIT (k Zaslal: 17 červen 2009 23:37):
Když už shrnujeme, potom jedině zde.
Pallando píše:[..] protoze globalni oteplovani (tady pouzito jako konkretni pojem) je da se rict vyhraneny nazor jedne skupiny.
Sice teda vůbec nevidím souvislost toho co píšeš s tím, co quotuješ - jak tvým citátem, tak mým, ale tak .. přestože to tak nějak spolu fakt nedává dohromady vůbec nic .. dal sis s tím postem práci, tak budu simulovat, že to byl jako argument. A jako jeden z těch vostřejších bratře! Ook?

Nic hele, celý to je o tom, že ty píšeš v jednom postu, že globální oteplování je nějakej přirozenej proces, kterej jako JE .. no a v druhým píšeš, že to je znenadání jen nějakej hrozně názor nějaký jedný skupiny.

No a pak tomu nasazuješ korunu tím, že se zase vracíš k tý víře, kterou jsme už jednou vyřešili, sám si uznal, že to byl nepovedenej příměr .. já tě tak slušně nechám bejt a ty to na to konto zase naprosto nestoudně tasíš, abys mě donutil ti to poxté vyvracet. Což jako ofc není problém, jak vidno, ale co takhle si pročíst posty nahoře. Mire ;P

Co ještě dodat. Píšu to do editu, bo ty bys zase odpověděl šíleně nesouvisejícím rozquotem přes třičtvrtě stránky a mě už se nechce pokračovat. Stejně to bylo jen o tom, že jsem si jen chtěl postnout .. ale jinak ti to postování už vážně docela jde ^^ Keep up the good work. Jen ještě trochu pečlivějc tu úpravu, volný řádky a tak .. a formátování už máš v kapse. A jop, bacha na i/y - to se obvykle vyrejpává. Nic hele Jewe, měj dobrou.
Naposledy upravil(a) Hunter dne 18.06.2009 00:02:19, celkem upraveno 1 x.
Nexios
Darkness
Undead Scriber
Undead Scriber

Příspěvek od Darkness »

POkud vim tak uz je davno jiste a vedecky dokazane ze globalni oteplovani neni zpusobene clovekem ale je to normalni faze nasi planety:) A clovek na tom ma jen malinkej podilecek :wink:
O: Prosim vás, v čem mám podnikat abych vydělal co nejvíc peněz??
Od:No víte dnes uz je to tezke, ale nejtezsi je vydelat první miliardu pak uz to je prde*...
Pallando
Poskok
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pallando »

Hunter píše:Globální oteplování není názor jedné skupiny. Globální oteplování je něco, co JE a s tím všichni (asi tedy krom tebe) souhlasí. To, o čem se vedou dlouholeté, celosvětové diskuze je to, zdali za to, že se zvyšuje průměrná teplota naší planety nese/nenese vinu člověk.
Jestli dovolis, trochu si tu neco pripomenu a shrnu...
Pallando napsal stranku zpatky píše: A globalni oteplovani? Samozrejme, stejne jako globalni ochlazovani, prirozene cykly planety a holt clovek na to svuj vliv urcite ma, at uz je treba zanedbatelny. Tohle je spis vec pro osobni nazor (viru), nekdo proste veri v boha, nekdo v Allaha a nekdo v globalni (zde dosad co chces).
Hunter na to odpovedel píše: Tak ještě jednou. Jak můžeš srovnávat například vnitřní víru v třeba aťužjakéhosi stvořitele a mediální masáž ohledně myslím si, že za globální oteplování může člověk/nemyslím si to?
Muj vyrok mi pripada stale platny, akorat ty jsi se tak trochu presunul do skupiny true_believer_global_warming_only

nebot jak jsem rekl, oteplovani i ochlazovani jsou prirodni cykly, radsi sem teda prilozim i linky o ochlazovani, i kdyz by nezabralo cas je vygooglit,treba tady a tady

a i tak je samozrejme, ze clovek ma vliv na teplotni posuvy na planete, ale to je prave ta otazka, jak je velky ten vliv, jestli je to v meritelnych nebo nemeritelnych hodnotach (pro zjednoduseni nemeritelne hodnoty = nema vliv)

takze proste je to stale o tom, cemu obycejny clovek veri (jaka je jeho vira, postoj, myslenkovy tok... sem si dosad cokoliv co uznas za vhodne), protoze padne argumenty padaji na vsech stranach...

edit: tak jako nejak se od Laplaceovy transformace a diferencialnich rovnic odreagovat musim :p
Naposledy upravil(a) Pallando dne 18.06.2009 01:30:13, celkem upraveno 2 x.
Přeji pěkný den!
Napospas
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Napospas »

Hunter píše: Nic hele, celý to je o tom, že ty píšeš v jednom postu, že globální oteplování je nějakej přirozenej proces, kterej jako JE .. no a v druhým píšeš, že to je znenadání jen nějakej hrozně názor nějaký jedný skupiny.
Tak jestli je to celé jenom o tomhle, dovolím si z toho tvojeho vyprávění vypíchnout jenom tohle.
Globální oteplování jsou totiž minimálně dvě různé věci. Jedna taková, že to opravdu je přirozený proces a nikdo si není úplně jistý, jaký na něj má člověk vliv.
No a pak je tu to druhé globální oteplování, které nám prezentuje třeba Al Gore, že za to může v obrovské míře člověk a že pokud se do x let neuskromníme (a že nám v tom Al jde příkladem!) a blahblah, tak všichni hebnem.
A když bys zrovna neměl hnidopišskou náladu, tak bys věděl, ve kterém postu Pallando myslí které oteplování.
Tak se pěkně vyspi a ráno to do mě naper, kotel obrázků, detailní rozbor všech souvětí atd. :wink:

(a k větrné elektrárně si hodím taky jeden link: http://www.stop-vetrnikum.webz.cz/view. ... 2008040003
)
Napospas[Spolek], chudý příbuzný
Martini
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martini »

pekne ste se rozepsali :p
[b]Tobi's a Good Boy[/b]
Morpheus
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morpheus »

Morpheus [[url=http://www.braterstvo.cz/index.php]Braterstvo[/url]]
Hunter
thug
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hunter »

Nexios
Hunter
thug
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hunter »

Nexios
Hunter
thug
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hunter »

Naposledy upravil(a) Hunter dne 20.07.2009 00:56:19, celkem upraveno 1 x.
Nexios
Ciarny Jazdec
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ciarny Jazdec »

Na tvoje odkazy už nebudu klikat, mam z toho skarede sny... Nebo to je realita? ;p
Dave Lister
Dark Elegizer
Dark Elegizer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave Lister »

hemeneks more gadzo vazelina!
Legend Of Pain
Pencil Master
Pencil Master

Příspěvek od Legend Of Pain »

skor ako dojde ropa, bude koniec sveta takze ziadnu paniku :)
clear brainwashing
dNb prezents
Pallando
Poskok
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pallando »

http://video.google.com/videoplay?docid ... 9164146264

moc pekna prednaska o krizi a penezich
Přeji pěkný den!
Lucky
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucky »

Hated

Nejste spokojeni s našimi službami? Napište nám! ---> http://hated.borec.cz/spamnicek.html
Blackhand
Misspelling Chicken
Misspelling Chicken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackhand »

nieje to náhodou prvá časť Zeitgeistu? hlas aj slová sú takmer identické, ak ma pamäť neklame. teda ten začiatok určite.
Naposledy upravil(a) Blackhand dne 23.07.2009 12:24:56, celkem upraveno 1 x.
Lucky
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucky »

Blackhand píše:
nieje to náhodou prvá časť Zeitgeistu? hlas aj slová sú takmer identické, ak ma pamäť neklame.
Tak to fakt nevim, negre ;p
E: tak to se hluboce omlouvam, netusil jsem to :(
Naposledy upravil(a) Lucky dne 23.07.2009 13:32:38, celkem upraveno 1 x.
Hated

Nejste spokojeni s našimi službami? Napište nám! ---> http://hated.borec.cz/spamnicek.html
Hunter
thug
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hunter »

Nexios
Napospas
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Napospas »

Pallando píše:http://video.google.com/videoplay?docid ... 9164146264

moc pekna prednaska o krizi a penezich
Dobré, asi první takové video co jsem dodíval do konce, dokonce to se mnou i trochu pohlo :)
Škoda, že to nemá a snad ani nemůže mít dobrý konec, ne bez toho aby zařvalo kotel lidí (imo).
Ale
není to nakonec přirozený řád? To německo, o kterém básní taky kdysi byla jenom spousta kmenů, teď je to jeden národ, stejně tak všude jinde.
Je vůbec možné v budoucnosti nějak expandovat, když budem takhle roztroušení? O kolik by to bylo jednodušší, kdybysme byli všichni jedné národnosti, občané jednoho planetárního superstátu? Navíc ta jeho idea je stejně zneužitelná jako jakákoli jiná, prostě by se po čase našel někdo, kdo by i v jeho systému dělal to stejné co dnes.. .
Napospas[Spolek], chudý příbuzný
Hunter
thug
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hunter »

Nexios
Odpovědět