Usoudil jsem tak z toho jak postavil slova ve vete a toho jak spojil ekologii s globalnim oteplovanim, protoze globalni oteplovani (tady pouzito jako konkretni pojem) je da se rict vyhraneny nazor jedne skupiny. Takze ve stejnem smyslu vyzniva i ta ekologie (protoze pod slovem ekologie se da predstavit spoustu moznych veci a silne pochybuji, ze tim prave v te vete myslel biologickou vědu, která se zabývá vztahem organismů a jejich prostředí a vztahem organismů navzájem, prave ze to spojeni urcuje vyznam). Takze v tom neni zadny naznak toho, ze by Martini chtel zit ve spine. A jestli te to az tak zajima, tak pouzij google, jiste najdes mnoho zajimavych informaci, ale jak jsem tam zpatky zminil, tak tento nazor je relativne rozsireny.
Proc bych to nemohl srovnavat?Hunter píše: Ad 2
Tak ještě jednou. Jak můžeš srovnávat například vnitřní víru v třeba aťužjakéhosi stvořitele a mediální masáž ohledně myslím si, že za globální oteplování může člověk/nemyslím si to? (Btw, Allah je bůh (=i Allah je bůh) ;P)
+ pomaličku končím, nechci si ještě více zaplácat skoro jedinej vlastní topik na foru ;P
a) V kostele mi rikaji jak Buh je supr. X V televizi slysim jak se kazdym dnem otepluje planeta a dochazi k globalnimu oteplovani.
b) Mam super knihu o danem tematu, jmenuje se Bible/Nepříjemná pravda.
c) Verim, ze kdyz nebudu hresit a pilne se modlit, prijdu do nebe. X Verim, ze kdyz nebudu kourit a jezdit autem, tak zmensim rust globalniho oteplovani.
Podle me se to da srovnavat. A navic pri urcitem zjednoduseni muzem vyvodit pouze dva logicke vysledky ano/ne.
A ten priklad nebyl zrovna presny, to mas pravdu, ale snazil sem se o zobecneni a aby to bylo co nejvice pochopitelne, protoze v nasi kulture je zazito buh, jakoze jeden buh (Buh... krestansky Buh) --> krestanstvi, pricemz u Allaha ti to jasne rekne, ze se jedna o muslimskeho boha --> islam. Opravdu jsem nechtel zacit teologickou diskuzi.