Phoenix
-
- Slime Flourisher
Assist je v tomhle ohledu jediná výjimka. A to proto, že je to oficiálně Originem "certifikovanej" program, to znamená, že ho od začátku mohli používat úplně, ale úplně všichni, kdo zaplatili ovšem. No ale to je stejný s UO samotnou. Byla to asi chyba, že se vůbec i tenhle prográmek povolil, protože to díky tomu došlo až sem. Pak si pro zpestření a ulehčení leckdo upravuje už i samotný soubory hry, což když pomineme jiný věci je dokonce v mnoha případech žalovatelný. Těžko říct, jestli je to tak v případě UO, nebo jestli už byl volně uvolněnej zdrojovej kód nebo tak něco, ale každopádně je to dost, dost stupidní. Ať si vytvoří tedy tihle jedinci svojí verzi hry nebo úplně svoji hru a dotáhnou si možnosti kam se jim zachce, ale bude to úplně jiná hra. Takhle se akorát snaží kazit hru původní. No škoda. Ale jak říkám, pořád budu doufat, že se tu najde někdo, kdo tuhle hru chce hrát, ne přetvořit jen a jen pro sebe. Dost složitá úvaha, já vím. Snad ji někdo pochopí. Rád bych našel právě nějakou dobrou guildu. 

-
- Slime Flourisher
Mno jasně, jak v čem, ale aspoň je ten základ stejnej pro všechny že ano. Tedy, vlastně kéž by. Ale jak říkám no, já nemám nic proti pomocným prográmkům, pokud ovšem z téhle hry nedělají něco, co ve svojem základu prostě ani se sebevětším úsilím bez nich nemůže dokázat. A to zcela zjevně předmět tohohle threadu podle toho, co se tu psalo, bude. Inu, jasně, pokud si tu někteří chtějí honit ego, jak jsou dobří, budiž jim to přáno. Nejhorší na tom ale úplně je, že se skoro i vsadím, že to nejlepší si i tak nechají pro sebe, tím platí výše zmíněné, že nepůjde o prostě úplně jinou hru pro všechny. Možná bych si měl taky naprogramovat něco jen pro sebe. Mám já ale to štěstí, že zrovna jsem programátor.
No jo, tyhle egohoniče fakt nepochopím, docela bych uvítal radši lidi, co rádi HRAJÍ Ultimu Online. Jestli tu nějací jste, ozvěte se prosím. 

Clovece, vis ze ja mam maker ze bys je na prstech spocital? Na tom, ze je chci vytvaret pohodlne, a chci si vic uzivat hru samotnou, misto toho abych se neustale rozciloval nad zjevnyma nedostatkama (ktere tam jsou mimochodem jen proto, ze to je 10 let stary klient, a ktere v novejsich byli opraveny), neni prece nic spatneho.
A laskave mne neurazej, opravdu se nepovazuju za "egohonice" (jen mne neskutecne iritujou lidi, kteri vi prd, mysli si ze vsemu rozumi a podle toho do vseho kecaj).
A laskave mne neurazej, opravdu se nepovazuju za "egohonice" (jen mne neskutecne iritujou lidi, kteri vi prd, mysli si ze vsemu rozumi a podle toho do vseho kecaj).
- Inkvizitor Dan
- Lord Ancestral Grafoman
- Kontaktovat uživatele:
- Inkvizitor Dan
- Kontaktovat uživatele:
Pro Drudge hluápak, nebo jak se jmenuje:
Víš o tom, že UO je zdarma? že origin jí šíří free a nikdy nikde se za ní neplatilo? takže o žalovatelnsoti bych zde pochyboval. Nic nevíš, tak radši mlč. Nebo budeš žalovat linuxáře za to, že si dělají s linuxem to co se jim zlíbí?
Raději to smaž, jdi ven a užívej si deště
)))))))
Víš o tom, že UO je zdarma? že origin jí šíří free a nikdy nikde se za ní neplatilo? takže o žalovatelnsoti bych zde pochyboval. Nic nevíš, tak radši mlč. Nebo budeš žalovat linuxáře za to, že si dělají s linuxem to co se jim zlíbí?
Raději to smaž, jdi ven a užívej si deště

Asi narážíš na tohle, myslím že UO má jiné licenční podmínky.Marsyas píše:Pro Drudge hluápak, nebo jak se jmenuje:
Raději to smaž, jdi ven a užívej si deště)))))))
http://www.linux.org/info/gnu.html
Smrt všem !
- Dave Lister
- Dark Elegizer
- Kontaktovat uživatele:
to ze ji siri free jeste neznamena ze si muzes zdrojovy soubory menit jak chces.. (free!=open source) takze za hlupaka je tu nekdo jiny..Marsyas píše:Pro Drudge hluápak, nebo jak se jmenuje:
hemeneks more gadzo vazelina!
-
- Slime Flourisher
Ty jsi naštěstí očividně moc rozumu nepobral, tak mě to nějak netíží.Marsyas píše:Pro Drudge hluápak, nebo jak se jmenuje:

Takze: Za prve UO neni a nikdy nebyla zdarma! To, ze se jeji klient! (jen a jen klient) da stahnout volne, jeste neznamena ze si s nim clovek muze delat co chce. Uz jen tim, ze se pripojujes jinam nez na Origin, porusujes licenci.
O legalnosti provozu free shardu by se dalo taky diskutovat. Popravde nevim, jestli to origin nejak v minulosti povolil, ale spis bych to videl ze ne, takze to vsechno bude fungovat na vztahu "kde neni zalobce...".
A do tretice, ani GNU GPL, pod kterou je distribuovany linux a Phoenix! neznamena "delejte si s tim co chcete". Naopak, je velmi striktni predevsim ohledne distribuce. Strucne (kdyztak mne nekdo opravte/doplnte):
Nesmite distribuovat binarni soubory bez zdrojovych kodu, i kdyz jste do nich nezasahli.
Nesmite distribuovat program, ani zadnou jeho cast, bez oznaceni, ze jde o GPL. A to ani kdyz jste ho pouzili ve svem vlastnim programu.
Nesmite si privlastnovat praci jinych. Pokud kod nejak upravite, musi tam stale byt uvedeni puvodni autor.
Program nesmite prodavat. Muzete prodavat sw, ktery GPL knihovnu treba pouziva, ale pak danou knihovnu musite distribuovat opet pod GPL (zbytek aplikace pod cim chcete)
Urcite jsem na neco zapomel, uz je to nejaky ten patek co sem GPL zkoumal.. btw pak existuje jeste cela rada dalsich licenci, z GPL vychazejicich nebo ji podobnych, nicmene s trochu jinymi podminkami, vetsinou mene striktnimi (napr LGPL).
O legalnosti provozu free shardu by se dalo taky diskutovat. Popravde nevim, jestli to origin nejak v minulosti povolil, ale spis bych to videl ze ne, takze to vsechno bude fungovat na vztahu "kde neni zalobce...".
A do tretice, ani GNU GPL, pod kterou je distribuovany linux a Phoenix! neznamena "delejte si s tim co chcete". Naopak, je velmi striktni predevsim ohledne distribuce. Strucne (kdyztak mne nekdo opravte/doplnte):
Nesmite distribuovat binarni soubory bez zdrojovych kodu, i kdyz jste do nich nezasahli.
Nesmite distribuovat program, ani zadnou jeho cast, bez oznaceni, ze jde o GPL. A to ani kdyz jste ho pouzili ve svem vlastnim programu.
Nesmite si privlastnovat praci jinych. Pokud kod nejak upravite, musi tam stale byt uvedeni puvodni autor.
Program nesmite prodavat. Muzete prodavat sw, ktery GPL knihovnu treba pouziva, ale pak danou knihovnu musite distribuovat opet pod GPL (zbytek aplikace pod cim chcete)
Urcite jsem na neco zapomel, uz je to nejaky ten patek co sem GPL zkoumal.. btw pak existuje jeste cela rada dalsich licenci, z GPL vychazejicich nebo ji podobnych, nicmene s trochu jinymi podminkami, vetsinou mene striktnimi (napr LGPL).
Naposledy upravil(a) Mikee dne 30.06.2009 15:29:04, celkem upraveno 1 x.
- Dave Lister
- Dark Elegizer
- Kontaktovat uživatele:
ja mam pocit, ze sem kdysi slysel ze to nejakym zpusobem povolili, ale ruku do ohne bych za to nedal.. (nejak to myslim taky souvisi s tim, ze free shardy nesmej brat od hracu zadny formy uplatku..)Mikee píše:O legalnosti provozu free shardu by se dalo taky diskutovat. Popravde nevim, jestli to origin nejak v minulosti povolil, ale spis bych to videl ze ne...
hemeneks more gadzo vazelina!
-
- Slime Flourisher
Každopádně to zřejmě nijak nepostihovali, ale skoro bych si byl taky jist, že by se to změnilo hodně rychle, kdyby na tom chtěl někdo vydělávat. Takhle to byla svým způsobem dobrá reklama pro originální hru, protože to je skoro jak s wowkem, každý by chtěl alespoň jednou vyzkoušet originál. I když samozřejmě u wow jsou ty rozdíly free serverů proti originálu mnohem výraznější.Dave Lister píše:ja mam pocit, ze sem kdysi slysel ze to nejakym zpusobem povolili, ale ruku do ohne bych za to nedal.. (nejak to myslim taky souvisi s tim, ze free shardy nesmej brat od hracu zadny formy uplatku..)Mikee píše:O legalnosti provozu free shardu by se dalo taky diskutovat. Popravde nevim, jestli to origin nejak v minulosti povolil, ale spis bych to videl ze ne...

- Johny Matovic
- Kontaktovat uživatele:
Imho to origin(alebo skor EA games?) bere ako dobru reklamu na hru... a neaky ty ludia vdaka free shardom zacali hrat aj OSI takze sa mu to ocividne oplati a nema kvoli comu protestovat :pMikee píše:O legalnosti provozu free shardu by se dalo taky diskutovat. Popravde nevim, jestli to origin nejak v minulosti povolil, ale spis bych to videl ze ne, takze to vsechno bude fungovat na vztahu "kde neni zalobce...".
Sklb - okrasny clovek
Please, for fuck sake, no revolution.
Please, for fuck sake, no revolution.
to je sice mozne, ale to, ze se tim porusuji autorska prava, zustava..Johny Matovic píše:...
To sme se dostali daleko teda :)) Nicmene ano, jakykoliv zasah do hry je nelegalni. A to vcetne nejakych upravenych souboru DP. Ale protoze nelegalni je to v podstate vsechno, nema smysl to v tomhle smeru resit. Tot muj nazor
Vím že už to tu bylo ,nějak sem z těch 27 stran ale nevyčetl co s tim , tak žádám o pomoc nebo radu . Díky
http://leteckaposta.cz/uploaded/826013169
http://leteckaposta.cz/uploaded/826013169
mas po... skilly, standardni problem. http://maplus.xf.cz/misc/skills.zip
Target next ala klient, jen nastavuje lastattack, oznacuje ty npc ve hre jako utok a skace jen na cervene (filter je zmenit jednoduche)..
Stahnout pravym klik a Ulozit jako, vlozit do Scripts
http://www.amonthia.com/mikee/TargetNext.cs
Stahnout pravym klik a Ulozit jako, vlozit do Scripts
http://www.amonthia.com/mikee/TargetNext.cs