Protiraketový radar v ČR

Pokec o všem možném (témata neaktivní po dobu delší než jeden měsíc budou mazána)
Odpovědět

Ste zato aby v Čechách vyrástol protiraketový radar??

Pravdaže, bude nás to len chrániť
45
52%
Nie, nesúhlasím, mam obavy že to bude mať nejaké úmyselné alebo neumyselné následky.
41
48%

Celkem hlasů: 86

Raynor
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Raynor »

Bartuc píše:Za to nemůžou amíci že jsem připadli rusákum blbejm, za to můžou právě rusáci. Sice vím že trochu za to můžou taky, ale tou dobou bylo hlavní že válka skončila- to co mělo přijít nikdo nečekal, nečekali že se Rusko (tak zmožené válkou) schopí a začne terorovat státy které byly pod ním.
To znamná že lepší se kamárádit s američanama, než poslouchat posra-cenzura- Putina a ještě blbjejšího Madvděva. Lepší pravice (pokrok) nebo levice (úpad ekonomiky a nejen to)?
Stred neexistuje ? je nechci radar a ani sem priklnet k rusku a citim se jako pravicak...

Zastaveni postupu vojsk usa byl domluvenej se svazem takze za to muzou :p
Nemam rad amiky ani rusaky a radar mit za barakem taky nechci )

Nemyslim si ze ten destnik nas bude dostatecne chranit...Myslim ze nas nebude chranit vubec.
Pochybuju ze tak silny zareni jako ma ten radar nezanecha zadny stopy.

Radarova zakladna by byla nejspis americkym prostorem a ceska vlada a justice by tam nemela zadnou moc...
Správce charity válečníků
Darkness
Undead Scriber
Undead Scriber

Příspěvek od Darkness »

NEchci nic rikat, ale ze jsme u nas meli 40 let totality si za to muzeme sami protoze jsme si je v roce 1948 samt zvolili komunisty to za prve a za druhe za to muze Benes kdyz podepsal tzv ustavu 9.května. Jiank nam Amici Marsshaluv plan nabizeli....
O: Prosim vás, v čem mám podnikat abych vydělal co nejvíc peněz??
Od:No víte dnes uz je to tezke, ale nejtezsi je vydelat první miliardu pak uz to je prde*...
Hunter
thug
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hunter »

Tak Beneš za to nakonec může. ÁÁÁha.

Škola volá.
Nexios
Kaj
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kaj »

Raynor:
Prima svádět věci na někoho, kdo za to může nejméně. Za 40 let totality mohou naši a sovětští komanči.

Zvlášť ti, kdo dnes nadávají na to, že se amíci snaží občas hrát roli celosvětového policajta jim vyčítají, že tenkrát nám a sovětům nezabránili si zmrvit společným úsilím budoucnost.

Jsme snad malý dítě aby se o nás starali a žehlili naše průsery? A především stále aktuální otázka: jsou snad oni blbí aby to dělali pro nic za nic a "zadarmo" bez ohledu na bezpečnost vlastní? Čímž se dostáváme k tomu "vesnickému" oplácení něco za něco (ať už vzhledem k minulosti nebo budoucnosti), které bohužel navzdory vzletným ideálům v mezinárodních vztazích vždy fungovalo a fungovat bude.
"Pravda," řekla poštolka, "je jen střípek ledu."

http://www.panslabyrinth.com/
Darkness
Undead Scriber
Undead Scriber

Příspěvek od Darkness »

Hunter píše:Tak Beneš za to nakonec může. ÁÁÁha.

Škola volá.
Nerikam, ze za to vse muze Benes, ale ma svoji vahu na to. Vrat se zpatky na stredni a z opakuj si dejepis. Vis o cem je vubec ustava 9.kvetna?? Kontrola statu nad ekonomickym sektorem, zruseni dvou komoroveho parlamentu a KONECENE upevneni moci komunisticke strany ve state atd.Kdyby to BEnes nepodepsal tak ustava nevzejde v platnost a ejste by se dalo stim neco delat. Hlavne jak uz jseem ale rikal hlavne si za to muzem sami. I kdyz kdo vi treba ty volby byly falesne....
Od:No víte dnes uz je to tezke, ale nejtezsi je vydelat první miliardu pak uz to je prde*...
Hunter
thug
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hunter »

Já jsem ze středoškolskýho dějepisu maturoval, takže na tom ještě tak špatně nejsem, neboj.

Problém je, že ti chybí dostatečné znalosti ohledně převzetí moci komunisty v onom osudném čtyřicátémosmém. Kupříkladu dodatek o vedoucí úloze komunistické strany ve státě byl až v ústavě z roku 1960. Anebo ta problematika dvoukomorového parlamentu - nevím jak vy, ale my jsme se učili spíš něco o tom, že senát už ani v První republice nijak zářivě nefungoval a sám přestal vůbec fungovat ještě před válkou. A tak podobně.

Koneckonců, vyučovat dějepis tě tady nebudu a nechci. Nadruhou stranu se cítím povinován se do věci vložit, když sleduju tak hrubě škodlivé zevšeobecňování a házení viny bez hlubších znalostí.

Já to říkám pořád. Na střední se prostě bere antika rok, ale vývoj republiky od 1918 a hlavně po roce 1948 se naprosto nechutně odflákává poslední dvě hodiny před svaťákem. A pak to tak vypadá.
Nexios
Bartuc
Walking Scribbler
Walking Scribbler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bartuc »

Jak to tak vidím, nakonec bysme meli vystoupit z NATA z OSN...atd...
Vys---rat se na rusáky i amíky...a žít si poklidný život, ve středu Evropy.
Hezky si popíjet pivko, komentovat politiky...a zůstat pořád na pomluvách. Chce to něco novýho zkusit, ne?....Samozřejmě že ten radar tady není kvůli tomu aby chránil nás...to je očividné...ale ono jde o princip...vybrat si rusáky nebo amíky?...Nebo jít tou prostřední cestou a na všechny se vykašlat?
[color=blue][size=125]...Jeden prsten vládne všem, jeden jim všem káže, jeden všechny přivede do temnoty sváže...[/size][/color]
Darkness
Undead Scriber
Undead Scriber

Příspěvek od Darkness »

Samozdrejme clanek ustavy o vedouci uloze komunisticke strany bylo v ustave v roce 1960, ale o upevneni moci ve state to uz bylo v roce 1948. A věr mi doukomorovy parlament byl zrusen teprve touto ustavou. Jinak jsme se to ucili v ZSV v prvaku tak teda nevim najakou skolu si chodil??:D
Hunter
thug
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hunter »

Teď ještě co znamená to tvoje "upevnění moci ve státě". Že.

Aa .. jasně že bych ti hrozně rád věřil co jste se údajně učili v prváku .. jen .. víš jak .. najdu něco o tom na netu .. už to tahám ven .. třeba tady.
Nexios
Ash
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ash »

Nevim co furt resite - stejne prijdou do dvaceti let cinani, ti to tady vsecko obsadi a budem v prdeli i se vsema radarama 8) Realna hrozba konfliktu USA/SSSR (nebo nyni Rusko) uz je pryc, bat bysme se meli spis tech co sou v asii pekne zakempeni, je jich miliarda a vedou to tam porad jeste komunisti. Tam nejde o cloveka, protoze lidi je tam jak sracek. Tam porad vladne ideologie...

U nas aspon vladne chaos a u moci sou srandovni postavicky... Aneb jak rekl dneska pan paroubek - az bude odchazet z politiky, tak lide budou brecet :cry: akorat nerekl, jestli smutkem, nebo spis stestim :lol:
U nás doma říkají mi Franta Siska, bo uz od pohledu chytrý jsem jak liska, a kdyz kerý neco neví nebo je na neco levý tak jde za mnú a já vsecko najdu v knízkách.
Je 13:00 a od 11:30 se chystame do dungu. Umi i tohle vase guilda?
Darkness
Undead Scriber
Undead Scriber

Příspěvek od Darkness »

Pravo, sociologie, ekonomie, Stat.(Prvak) Jinak zrovna nemam vazne cas cist ten tvuj clanek. Mozna nekdy jindy. Chci jeste rict ze jsem vyjadril muj nazor a za nim si stojim (myslím toho Benese). Ty mi neveris a stojis si za svym no a tak to je spravne ne?? :wink:
Kaj
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kaj »

Ash píše:Nevim co furt resite - stejne prijdou do dvaceti let cinani, ti to tady vsecko obsadi a budem v prdeli i se vsema radarama 8) Realna hrozba konfliktu USA/SSSR (nebo nyni Rusko) uz je pryc, bat bysme se meli spis tech co sou v asii pekne zakempeni, je jich miliarda a vedou to tam porad jeste komunisti. Tam nejde o cloveka, protoze lidi je tam jak sracek. Tam porad vladne ideologie...
Potencial Ciny se precenuje. Boom zalozeny povetsinou na kopirovani a levny otrocky praci nema moc pevne zaklady. A ideologie uz tam taky davno nevladne, naopak jejich ekonomicky uspech je umozneny prave tim, ze ideologii opustili a chovaji se do velky miry kapitalisticky.

Cina nikomu z Evropy nevyhrozuje ze na nej namiri rakety - to jen k realnosti te hrozby.

Darkness
Undead Scriber
Undead Scriber

Příspěvek od Darkness »

Kaj píše:
Ash píše:Nevim co furt resite - stejne prijdou do dvaceti let cinani, ti to tady vsecko obsadi a budem v prdeli i se vsema radarama 8) Realna hrozba konfliktu USA/SSSR (nebo nyni Rusko) uz je pryc, bat bysme se meli spis tech co sou v asii pekne zakempeni, je jich miliarda a vedou to tam porad jeste komunisti. Tam nejde o cloveka, protoze lidi je tam jak sracek. Tam porad vladne ideologie...
Potencial Ciny se precenuje. Boom zalozeny povetsinou na kopirovani a levny otrocky praci nema moc pevne zaklady. A ideologie uz tam taky davno nevladne, naopak jejich ekonomicky uspech je umozneny prave tim, ze ideologii opustili a chovaji se do velky miry kapitalisticky.

Cina nikomu z Evropy nevyhrozuje ze na nej namiri rakety - to jen k realnosti te hrozby.

Tichá voda břehy mele....
Kaj
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kaj »

Darkness píše: Tichá voda břehy mele....
Číňani jsou fakt poslední koho bych se dneska bál.

1) Že jejich kapitalismus 19. století je dnes levnější než kapitalismus moderní který bere ohled na zaměstnance je sice fajn, ale je extrémně závislý na vývozu, což se začíná projevovat s ekonomickou krizí. Ta země není silná sama o sobě, vydělává peníze protože od ostatních kopíruje a vyrábí pro ně levné věci.

2) Čina historicky nebyla (narozdíl od Ruska) nikdy příliš expanzivní a neměla globální ambice

3) Čína nemá žádnou reálnou ideologii (narozdíl od Islámu) kterou by mohla šířit

4) Čínský politický systém je neefektivní a drží se jen díky (paradoxně kapitalistickému) ekonomickému úspěchu - tj. je závislý na ochotě ostatních států od nich zboží kupovat.

5) Co se týče té jedné miliardy lidí, velmi brzy mohou mít díky politice jednoho dítěte celkem problémy

Odpovědět